Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Βonus 2,5 εκατ. (από τον Καρέλια) στους υπαλλήλους!

Ο μεγαλοβιομήχανος, κόντρα σε κάθε ελληνική πρακτική, επιβραβεύει και κάνει προσλήψεις.

Η είδηση ότι ένας μεγαλοβιομήχανος δίνει μπόνους 2.500.000 ευρώ στους υπαλλήλους του παραπέμπει σε… άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα, της λιτότητας, των απολύσεων και των μνημονιακών περικοπών. Κι όμως, κόντρα σε κάθε ελληνική πρακτική, η καπνοβιομηχανία Καρέλιας όχι μόνο αποδεικνύει ότι το success story υπάρχει, αλλά και επιβραβεύει όσους κοπίασαν για να επιτευχθεί κάνοντάς τους να πίνουν νερό στο όνομά του!


Για τους εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της εταιρίας ήταν πραγματική γιορτή. Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας να μη φορούσε την… κόκκινη φορεσιά του Αϊ-Βασίλη, αλλά έπαιξε άριστα -και για τέταρτη συνεχή χρονιά- τον ρόλο του συμπαθούς γενειοφόρου αγίου. Από τον «σάκο» του έβγαλε έκτακτες παροχές για τους εργαζομένους, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνέπειά τους που βοήθησε την εταιρία να φτάσει σε πωλήσεις ρεκόρ των 16,8 δισ. τσιγάρων και, φυσικά, να αυξήσει τα έσοδά της σε εποχή ύφεσης!


Οσοι εργαζόμενοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους επιβραβεύτηκαν με επίδομα παρουσίας 800 ευρώ. Οποιος έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 ευρώ. Οι εργαζόμενοι που τα παιδιά τους εισήχθησαν σε σχολές μέσα στο 2012 πήραν ενίσχυση 525 ευρώ και σε κάθε εισακτέο η εταιρία δώρισε έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή. Οι εργαζόμενοι με αμοιβές 1.201 έως 1.700 ευρώ που έχουν από τρία ανήλικα παιδιά και πάνω πήραν επιπλέον 750 ευρώ. Οσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ και από δύο ανήλικα παιδιά και πάνω εισέπραξαν επιπλέον 450 ευρώ για κάθε παιδί.


Ο κ. Καρέλιας ανακοίνωσε την επιχειρηματική πολιτική της εταιρίας για την επόμενη διετία, που και αυτή προδιαγράφεται λαμπρή: ήδη για τις αρχές του 2014 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ, που προστίθενται στα άλλα 3.000.000 ευρώ που επενδύθηκαν πέρυσι και στα 7.000.000 ευρώ πρόπερσι! Και ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων μειώνει το προσωπικό τους, η Καρέλιας ήδη το αύξησε κατά 8% μέσα στο 2013 προσλαμβάνοντας 35 νέους υπαλλήλους!


Ανθρωπος χαμηλών τόνων, που αποφεύγει συστηματικά την έκθεσή του στο σύγχρονο lifestyle, ο 47χρονος Ανδρέας Καρέλιας ανέλαβε το 2000 τα ηνία μιας από τις παλαιότερες ελληνικές βιομηχανίες, που μετράει ήδη τέσσερις γενιές, αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του. Μαζί με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας αδελφό του Στάθη και την πρόεδρο μητέρα τους Βικτωρία πέτυχαν το ακατόρθωτο σε καιρό κρίσης. Ιδρυσαν θυγατρικές, λάνσαραν νέα προϊόντα και κατάφεραν η φίρμα Καρέλιας να κυκλοφορεί σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον πλανήτη, εκτινάσσοντας κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά τις πωλήσεις της!


Κι όλα αυτά, παρά την κρατική πολιτική στη φορολογία των προϊόντων καπνού, για την οποία ο ίδιος καταγγέλλει συχνά πυκνά ότι όχι μόνο δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα έσοδα στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα έχει εκτοξεύσει το λαθρεμπόριο!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...