Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Θεοφάνια (με ευτράπελα) σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Πιστοί κάθε ηλικίας πήραν μέρος και φέτος στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη τη χώρα με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Από τον Πειραιά μέχρι το μικρότερο παραθαλάσσιο χωριό πιστοί κάθε ηλικίας αψηφώντας το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού παρέστησαν στον εορτασμό, ενώ δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, πραγματοποιώντας έτσι ακόμη μία χρονιά το τάμα τους.


Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς στη Θεσσαλονίκη ο Σταυρός έπεσε στο νερό… δύο φορές (!) λόγω του μεγάλου πλήθους κολυμβητών, ενώ στην Πρέβεζα οι βουτηχτές τον αναζητούσαν επί 20 ολόκληρα λεπτά μέσα στην παγωμένη θάλασσα! Στο Ηράκλειο την παράσταση έκλεψε ένας… σκύλος που βούτηξε στο νερό μαζί με τους κολυμβητές!


Ο πρώτος πολίτης της χώρας επέλεξε την ακριτική Τέλενδο στα Δωδεκάνησα προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε και την Ψέριμο, ενώ οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να μεταβούν και στην Κάλυμνο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε σε όλους «καλή φώτιση και ομόνοια, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης».


Στη Μεσσηνία ο Σαμαράς, στο Καστελόριζο ο ΥΕΘΑ


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον εορτασμό των Θεοφανίων επέλεξε το λιμάνι της Καλαμάτας, από το οποίο δήλωσε: «Εύχομαι να λάμπει πάντα μέσα σε όλους μας το φως της Πίστης και στον Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά».


Στο Καστελόριζο, με το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις από την εποχή που ήταν δήμαρχος, μετέβη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μετά την τελετή του αγιασμού στο λιμάνι της Μεγίστης επισκέφτηκε το στρατόπεδο και τα τοπικά φυλάκια στη Στρογγύλη και τη Ρω, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. Στο ακριτικό νησί ταξίδεψε μαζί τους με Σινούκ και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης που δεν παρέλειψε να βγάλει φωτογραφία τη στιγμή της αναχώρησής του με το στρατιωτικό ελικόπτερο για τα ακριτικά Δωδεκάνησα.


Στην Αθήνα ο αγιασμός των υδάτων έγινε στη Δεξαμενή και στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας.


Στον Πειραιά η τελετή έγινε μπροστά από τον Αγιο Σπυρίδωνα, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που δήλωσε: «Πρέπει ενωμένοι, με αποφασιστικότητα, να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει για να βγει η πατρίδα από την κρίση, για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία».


Η showbiz βούτηξε live στα νερά του Π. Φαλήρου


Στο Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα σε αυτούς που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων, ήταν και η Λάουρα Νάργες σε απευθείας σύνδεση με το πρωινό του ΑΝΤ1! Φορώντας στολή δύτη, η όμορφη Λάουρα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό, αφού ένας άντρας την εμπόδισε προκαλώντας την αγανάκτηση του Γιώργου Λιάγκα. Τυχερός της ημέρας, το γνωστό μοντέλο και επιχειρηματίας Στέλιος Χανταμπάκης, ο οποίος έπιασε πρώτη φορά τον Τίμιο Σταυρό, αν και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε ελαφρά στη μύτη.


Στο ενυδρείο της Κρήτης δύτης έπιασε τον Σταυρό


Επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν κατακλύσει τους εντυπωσιακούς χώρους του ενυδρείου Κρήτης, όπου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο. Τον Σταυρό βούτηξε και έπιασε στα νερά της κεντρικής δεξαμενής δύτης του ενυδρείου, ο οποίος κέρδισε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των μικρών του φίλων. Αμέσως μετά τον αγιασμό την εμφάνισή της έκανε τελευταία φορά και η γοργόνα του ενυδρείου, που καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων βουτούσε στις δεξαμενές εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.


Βουτιά απελπισίας από μια 50χρονη στη Ρόδο


Μια 50χρονη καθαρίστρια του δήμου, μητέρα πέντε παιδιών, που βρισκόταν δίπλα στην εξέδρα των επισήμων στο λιμάνι του Μαντρακίου, έπεσε με τα ρούχα στη θάλασσα και έπιασε τον Σταυρό που έριξε ο μητροπολίτης Ρόδου στα παγωμένα νερά. Η Αφροδίτη Βιέννα διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, καθώς η κόρη της σπουδάζει Ιατρική στην Κρήτη και ο γιος της πέρασε στο Τμήμα Μηχανολογίας Κοζάνης, ενώ ο σύζυγός της εδώ και οκτώ μήνες πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων στην Κηφισιά!


Σοκ από τα ομοφυλόφιλα φιλιά στον εορτασμό του Πειραιά


Με το στόμα ανοιχτό άφησε όσους βρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανίων στην περιοχή του Πειραιά η πρωτότυπη διαμαρτυρία δεκάδων ομόφυλων ζευγαριών. Τη στιγμή που πετούσε τον Σταυρό ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που πρόσφατα τάχθηκε κατά των γκέι ζευγαριών, τα ομόφυλα ζευγάρια (άντρες και γυναίκες) γύρισαν και φιλήθηκαν μεταξύ τους, ως κίνηση διαμαρτυρίας στα όσα δήλωσε. Τα ζευγάρια μάλιστα μοίρασαν και φυλλάδια στον κόσμο σχετικά με την κίνησή τους. «Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία». «Δεν κρυβόμαστε – Δεν σιωπάμε – Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα» έγραφαν στα φυλλάδια.


Πρωταθλητής πυγμαχίας ο «τυχερός» στην Πάτρα


Στην Πάτρα ο αγιασμός των υδάτων έγινε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στον μόλο του Αγίου Νικολάου και στη Δεξαμενή. Μετά τη ρίψη στη θάλασσα του Τιμίου Σταυρού από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τον έπιασε ο πρωταθλητής πυγμαχίας Γιώργος Γεωργόπουλος. Ο αθλητής της Παναχαϊκής ήταν ένας από τους συνολικά 30 τολμηρούς που βούτηξαν στη θάλασσα. Ο 23χρονος πανελληνιονίκης στην πυγμαχία Γιώργος Γεωργόπουλος ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε στο λιμάνι, καθώς τα προηγούμενα χρόνια «έπεφτε» στην Τερψιθέα, στην αντίστοιχη εκδήλωση της ενορίας του, του Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς.


Του χρόνου θα βουτήξει (αν είναι δήμαρχος) ο Απόστολος Γκλέτσος


«Αν του χρόνου είμαι δήμαρχος, θα βουτήξω για τον Σταυρό» υποσχέθηκε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων. Επισήμανε μάλιστα ότι «πρέπει να τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι και να επιστρέψουν αυτά που έχουν πάρει για να έχει και ο λαός το κουράγιο να συνεχίσει τις θυσίες». Πριν από δέκα χρόνια ο Απόστολος Γκλέτσος αντιμετώπισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όμως κατάφερε να το ξεπεράσει, επειδή τήρησε κατά γράμμα τις ιατρικές συμβουλές. Ετσι το 2012 βούτηξε στα νερά του Μαλιακού με ειδική στολή κατάδυσης προκειμένου να πιάσει τον Σταυρό, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.


Στο Κολυμβητήριο και στη Δεξαμενή ο εορτασμός των Φώτων στην Αθήνα


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι, αλλά και στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, επί της οδού Βασιλίσσης Ολγας 6. Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε αρχικά στη Δεξαμενή, ενώ μία ώρα αργότερα οι ιερείς βρέθηκαν και στο κολυμβητήριο. Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας.


«Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων βρίσκει την Ελλάδα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Την περσινή χρονιά δείξαμε ότι μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Το 2014 μπορεί να είναι μια χρονιά που μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα που κερδίζει» τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...