Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο ΕΟΠΥΥ θα γίνει… πηγή διαθεσιμότητας

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τη λύση του θέματος.

Τον ΕΟΠΥΥ υπέδειξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ως τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το 2014, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για στοχευμένες προσλήψεις.


«Ο μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας θα αποφέρει περίπου 8.500-9.000 εργαζομένους προς διαθεσιμότητα από τον στόχο των 12.500, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για το 2014».


Αυτό δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε την κατάθεση νομοσχεδίου σύντομα στη Βουλή, με το οποίο θα καταργούνται μικρά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σημειώνοντας ότι οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν φυσικά και από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου. Οπως είπε, το υπουργείο ολοκληρώνει την επικαιροποίηση της λίστας φορέων που δεν κρίνονται απαραίτητοι και θα την καταθέσει ως νομοθέτημα στη Βουλή.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εχουμε σχεδόν πετύχει τον στόχο των 4.000 απολύσεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ, που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τον στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο».


Ανέφερε, επίσης, ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αποκλείουν τις στοχευμένες προσλήψεις, οι οποίες θα είναι αξιοκρατικές και θα γίνουν μόνο όπου κρίνονται απαραίτητες. Πρώτη δεξαμενή για τυχόν προσλήψεις θα είναι παλαιότεροι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που οι επιτυχόντες δεν καλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια, θα προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί. «Θέλουμε ανθρώπους καταρτισμένους εκεί που τους έχουμε ανάγκη» είπε.


Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για πλήρη κατάργηση της επικύρωσης των δημόσιων εγγράφων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...