Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

Τρόμος με τον Ξηρό!

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, του πλέον έμπειρου «αντάρτη πόλης», συσχετίζεται τώρα με το χτύπημα στην οικεία του Γερμανού πρεσβευτή.


«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική έπειτα από την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά την 9ημερη άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δραπέτης να γνώριζε κάτι για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή ή να είχε δώσει «κατευθύνσεις», καθώς πρώτη η 17Ν είχε χτυπήσει την πρεσβευτική κατοικία το 1999 και μάλιστα τη ρουκέτα είχε εκτοξεύσει ο αδελφός του Σάββας.


Πλέον στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενη αναβίωση της τρομοκρατίας τύπου 17Ν, καθώς ο Χ. Ξηρός δεν ήταν ένα τυχαίο στέλεχος της οργάνωσης, αντιθέτως ήταν το μοναδικό που είχε στρατολογήσει ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας το 1983. Πρόκειται δηλαδή για έναν έμπειρο «αντάρτη πόλης», με μεγάλο κύκλο γνωριμιών στον λεγόμενο εξτρεμιστικό χώρο και θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία, ικανή να κινήσει τα νήματα της εγχώριας τρομοκρατίας.


Την τελευταία τετραετία ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε μεταφερθεί στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω κάποιων σοβαρών αλλεργικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Εκεί προαυλιζόταν με κρατουμένους του κοινού Ποινικού Δικαίου, πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν πως ίσως τους είχε εντάξει σε ένα ολόκληρο δίκτυο, στο οποίο συμμετείχαν και άτομα που κινούνται στον χώρο του εξτρεμισμού εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος.


Η απόδραση και το σχέδιο


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», στην Αντιτρομοκρατική φέρονται πεπεισμένοι πως ο Χ. Ξηρός προετοίμαζε αρκετό καιρό την απόδρασή του και κυρίως την πορεία του αμέσως μετά το εγχείρημά του. Αλλωστε ο δικηγόρος του Ξηρού, ο Φρ. Ραγκούσης, άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο στις δηλώσεις του, αφού χαρακτήρισε την επιλογή του πελάτη και φίλου του «μια πολιτική απόφαση, ανάλογη της επαναστατικής του δράσης και της ιστορίας του».


Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική συνηγορούν στο ενδεχόμενο του οργανωμένου σχεδίου μη επιστροφής στις φυλακές από την πλευρά του Χ. Ξηρού. Συγκεκριμένα, ο δραπέτης πήρε την 9ήμερη άδειά του την 1η Ιανουαρίου και μέχρι την απόδρασή του έδινε καθημερινά το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, όπου ζουν ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του.
Την περασμένη Κυριακή ο Χ. Ξηρός πήγε σχετικά πρωί στο τοπικό τμήμα για να δηλώσει παρουσία. Κατά συνέπεια, η επόμενη εμφάνισή του θα έπρεπε να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα Δευτέρας. Δηλαδή είχε κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα για να εξαφανιστεί.


Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κι ενώ ο Χ. Ξηρός δεν είχε εμφανιστεί, στο τμήμα σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα στις 2.30 τα ξημερώματα κλιμάκιο αστυνομικών να μπει στο σπίτι της αδελφής του Μαρίας και να πραγματοποιήσει έρευνα. Εκεί βρέθηκαν ο σάκος με τα ρούχα που είχε στη φυλακή, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε παρατήσει κλειστό στο σπίτι.


Ο άλλοτε πιστολέρο της 17Ν είχε πάρει άλλες επτά άδειες από το 2012 έως τώρα και δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, προφανώς προετοιμάζοντας το έδαφος για τη… μεγάλη έξοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», στην Αντιτρομοκρατική δεν κρύβουν τον φόβο τους για μια σύμπραξη του Χ. Ξηρού με τον επίσης καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» Νίκο Μαζιώτη και το δίκτυό του. Μια κίνηση που -αν τελικά επιβεβαιωθεί- επαναφέρει στο προσκήνιο το ζοφερό σενάριο της «βαριάς» τρομοκρατίας στην Ελλάδα.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Δεξιοτέχνης στον μπαγλαμά και ταλαντούχος ζωγράφος!


Οταν δεν έβαφε τα χέρια του με αίμα και δεν στρατολογούσε νέα μέλη στη 17 Νοέμβρη, ο 56χρονος Χριστόδουλος Ξηρός -το μεγαλύτερο από τα 10 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, γεννημένος στην Ικαρία- ασχολούνταν με τη μεγάλη του αγάπη, την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική. Κατασκεύαζε μόνος του μουσικά έγχορδα όργανα, ενώ αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Τα πάντα ρει» της Ελένης Λεγάκη, όπου έπαιζε μπαγλαμά με απίστευτη δεξιοτεχνία.


Το 2005 είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων για τα έργα ζωγραφικής που είχαν εκθέσει ο ίδιος, ο αδελφός του Βασίλης και ο Ηρακλής Κωστάρης στον χώρο του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 32ης επετείου από τη φοιτητική εξέγερση. Το ταλέντο του στη ζωγραφική θαύμαζαν για τουλάχιστον τρεις χρονιές και οι κάτοικοι της Ικαρίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός από την απομόνωση της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού έφτιαχνε μοντέλα καραβιών, ρολόγια και ξηρόμετρα, τα οποία εκτίθεντο τα καλοκαίρια στην πλατεία της Ακαμάτρας. Θραύση στους ντόπιους και τους τουρίστες έκαναν τα ξηρόμετρα, δηλαδή υγρόμετρα, ο μηχανισμός των οποίων στηρίζεται στην ιδιότητα του δέρματος να απλώνει και να μαζεύει ανάλογα με την υγρασία.


Στη 17Ν


Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Χριστόδουλος Ξηρός ανήκει στη δεύτερη γενιά της 17 Νοέμβρη, στρατολογήθηκε το 1983 και ήταν το πρώτο μέλος της που συνελήφθη μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του αδερφού του Σάββα στον Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002. Αν και τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του Σάββα στον Ευαγγελισμό ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε πέσει θύμα πλεκτάνης, τελικά στις 17 Ιουλίου 2002 ομολόγησε και ο ίδιος τη συμμετοχή του στη 17Ν, στην οποία ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Μανώλης».


Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι στρατολόγησε στην οργάνωση τόσο τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 όσο και τον αδερφό του Σάββα Ξηρό το 1986. Στις 18 Ιουλίου 2002 προσήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση φάντασμα και για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της.


Η δράση του


Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση. Η δράση του, καθόλου αμελητέα, αφού, όπως παραδέχτηκε, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ, στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη, στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυφύλακα Ι. Γεωργακόπουλου, στη δολοφονία του βιομηχάνου Δ. Αγγελόπουλου, στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν και στη δολοφονία του λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ. Επιπλέον, συμμετείχε στις απόπειρες κατά των Γ. Πέτσου, Β. Βαρδινογιάννη και Ι. Παλαιοκρασσά.


Ο 56χρονος Χριστόδουλος ήταν ένας από τους τρομοκράτες που το 1991 επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ -αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και επτά τραυματίες- και κατά των γραφείων της εταιρίας Βιοχάλκο Α.Ε. Πήρε μέρος στην εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, στην κλοπή πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο Συκουρίου και το Πολεμικό Μουσείο, στη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια και σε πολλές ληστείες.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ



Ραγκούσης: Συνεπής με την επαναστατική του δράση


«Πολιτική και συνεπή με την επαναστατική του δράση» χαρακτήρισε την απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού να μην επιστρέψει στη φυλακή ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Μιλώντας στην «Espresso», o κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η τελευταία φορά που συνομίλησε μαζί του ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μία ημέρα δηλαδή πριν ξεκινήσει η 9ήμερη άδεια που είχε ζητήσει και είχε λάβει από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για τις γιορτές. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ήταν η έβδομη κατά σειρά άδεια που έπαιρνε στα δώδεκα χρόνια που βρίσκεται στη φυλακή.


Ο Ξηρός πήγε στο σπίτι της αδελφής του Μαρίας στην Καλλικράτεια Χαλικιδικής, ωστόσο δύο ημέρες πριν επιστρέψει στις φυλακές εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Οπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός, τόσο στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους όσο και στις επιστολές που έστελνε σε μέσα ενημέρωσης, ήταν έντονα προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.


«Επέλεξε τον δύσκολο αυτό δρόμο, επειδή πιστεύει ότι οι κοινωνικές συγκυρίες και τα επιτακτικά κοινωνικά ζητήματα ενός λαού που χειμάζεται ζητούν κοινωνικές δράσεις και πρωτοπορίες που θα αφυπνίσουν τον κόσμο και θα τον οδηγήσουν σε αντίσταση και ελευθερία» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει με συγγενικά του πρόσωπα.


ΝΤ. ΝΤ.



Σύλληψη του Κ. Σακκά για παραβίαση των περιοριστικών όρων


Μετά τη χθεσινή σύλληψή του, ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί εκ νέου σήμερα ο Κωνσταντίνος Σακκάς που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής του με την επιβολή περιοριστικών όρων, τους οποίους όμως παραβίασε.


Ο Σακκάς συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική, καθώς φέρεται να είχε παραβιάσει την απαγόρευση εξόδου όχι μόνο από τη χώρα, αλλά και από τα όρια του νομού Αττικής!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο Κωνσταντίνος Σακκάς δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα. Ετσι αμέσως έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στο σπίτι της αδελφής ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, όπου  διανυκτέρευσε, παραβιάζοντας άλλον έναν όρο της αποφυλάκισής του (ο οποίος ορίζει διαμονή αυστηρά στο πατρικό του και βέβαια καμία συναναστροφή με συγκατηγορουμένους του ή συγγενείς αυτών).



Χωρίς άδεια (μόνο) Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας


Η συνέπεια από τους άλλους της 17Ν, η πειθαρχική εξέταση της διευθύντριας και οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν


Από τους έξι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη που παραμένουν στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οι μόνοι που δεν λαμβάνουν άδεια εξόδου είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ολες οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει για χορήγηση άδειας μετά την απαραίτητη συμπλήρωση οκτώ ετών κράτησης έχουν απορριφθεί.


Από τους συνολικά δεκατρείς που καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, μετά την «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές παραμένουν πέντε. Οι Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας έχουν καταδικαστεί με τις μεγαλύτερες ποινές: 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη ο πρώτος, 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη ο δεύτερος. Αδειες έπαιρναν ο 51χρονος Σάββας Ξηρός που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, και από χθες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, και ο αδελφός του Χριστόδουλος που έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, αλλά εξαφανίστηκε, εκμεταλλευόμενος το καθεστώς της χορήγησης αδειών.


Συνεπείς στις άδειες που παίρνουν είναι ο 58χρονος Βασίλης Τζωρτζάτος που καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και ο 46χρονος Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος λαμβάνει και εκπαιδευτικές άδειες, καθώς σπουδάζει Πληροφορική. Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη βρίσκονται σήμερα εκτός φυλακών έχοντας εκτίσει τις ποινές κάθειρξης. Πρόκειται για τον Βασίλη Ξηρό (25 χρόνια), τον Πάτροκλο Τσελέντη (25 χρόνια), τον Κωνσταντίνο Τέλιο (22 χρόνια), τον Κώστα Καρατσώλη (17 χρόνια), τον Σωτήρη Κονδύλη (11 χρόνια και τρεις μήνες), τον Θωμά Σερίφη (οκτώ χρόνια) και Διονύση Γεωργιάδη (οκτώ χρόνια).


Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών είχαν καθίσει συνολικά 17 κατηγορούμενοι, ωστόσο οι τέσσερις αθωώθηκαν (είτε λόγω παραγραφής, είτε λόγω αμφιβολιών), μεταξύ των οποίων η Αγγελική Σωτηροπούλου, σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Συνοπτικά τα μέλη της 17Νοέμβρη κατηγορούνταν για 23 ανθρωποκτονίες, 184 απόπειρες, 77 τραυματισμούς, 13 ληστείες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις.


Πειθαρχική έρευνα


Τα μέλη του συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού που άναψαν το «πράσινο φως» για να δοθεί 9ημερη άδεια εξόδου στον άφαντο πλέον Χριστόδουλο Ξηρό θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του πειθαρχικού ελέγχου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διευθύντρια του Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και την κοινωνική λειτουργό που χορήγησαν στον κρατούμενο την επίμαχη άδεια.


Την ίδια ώρα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή παραγγελία να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού.


Ερχεται τροπολογία από Αθανασίου


Τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια η περίπτωση της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού οδηγούν τους επιτελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επανεξέταση του καθεστώτος χορήγησης αδειών, από το οποίο θα αποκλείονται στο εξής συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου προανήγγειλε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή τρομοκρατικές ενέργειες γενικότερα δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές όπου κρατούνται.


«Το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντιεγκληματικής πολιτικής της» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ενδεχομένως μάλιστα το μέτρο θα επεκταθεί και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα. Οπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου πάντως, μόνο το 2-3% των κρατουμένων δεν επιστρέφει στις φυλακές μετά τη χορήγηση άδειας.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ



Απόρθητο φρούριο έγινε το Νοσοκομείο Λάρισας


Σε απόρθητο φρούριο -με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς- έχει μετατραπεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο μεταφέρθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Σάββας Ξηρός, με τη διακομιδή του να συμπίπτει χρονικά με την απόδραση του αδελφού του.


Η μεταφορά του Σάββα Ξηρού έγινε με απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, που διέταξε την 30ημερη διακοπή της ποινής του από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου την εκτίει, προκειμένου να νοσηλευτεί για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να υποβληθεί σε εξετάσεις.


Το φυλακισμένο μέλος της 17 Νοέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο της θεσσαλικής πόλης κατόπιν αιτήσεώς του και εισαγγελικής εντολής προς ιατρική διερεύνηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διοικητής του Θανάσης Μητσιός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, στην Ογκολογική Κλινική, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις. Ο Σάββας Ξηρός θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι αυτές να περατωθούν.



Φυλακή ασφαλείας σε εκατό ημέρες


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες, ενώ έκανε λόγο και για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να μη χορηγούνται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.


Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε με δηλώσεις του τον έντονο προβληματισμό του αλλά και τη σοβαρή ενόχλησή του όσον αφορά τις δικαστικές αρχές. Συγκεκριμένα, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα της τρομοκρατίας και επισήμανε:


«Η τρομοκρατία, και μάλιστα η εσωτερική τρομοκρατία, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται όμως δύο παραμέτρους: Το πρώτο είναι η απόλυτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς παρενθέσεις.


Το δεύτερο είναι η εκτέλεση από όλους τους πολιτειακούς παράγοντες του θεσμικού τους ρόλου. Τους όρους αποφυλάκισης ή άδειας τους προβλέπει ο νόμος. Ο εισαγγελικός λειτουργός και το Συμβούλιο το συγκεκριμένο ορίζει ρητά, αλλιώς δεν δίνεται άδεια, ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ύποπτος φυγής και επίσης ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Αρα δεν υπάρχει το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την παρακολούθησή του».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε με νόημα: «Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε. Χρειάζεστε όμως και τη στήριξη της Δικαιοσύνης».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ



Τιτιβίσματα στο twitter


«Φωτιά» άναψε στο twitter η είδηση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού! Από την πρώτη κιόλας στιγμή εκατοντάδες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να τη σχολιάσουν με χιουμοριστικό τρόπο.


«Αν κρίνω από τους άδειους δρόμους που βλέπω, ο Ξηρός δεν ήταν ο μόνος που δεν επέστρεψε από την άδειά του» ανέφερε ένας από αυτούς ενώ οι υπόλοιποι σχολίασαν: «Ο Ξηρός χάθηκε στην αιθαλομίχλη», «Εδώ μετά από εννέα μέρες άδεια και το σκέφτεσαι να γυρίσεις στη δουλειά, σιγά μη γύρναγε ο Ξηρός στη φυλακή», «Οποιος πιστεύει ότι δεν ήξεραν στην Αστυνομία ότι ο Ξηρός δεν θα επιστρέψει να σηκώσει το χέρι του», «Να δεις που θα χει πάει μονοήμερη στις Αλπεις ο Ξηρός και θα ‘χει βάλει το κινητό στο αθόρυβο!», «Να δείτε που θα κάνει το λάθος ο Ξηρός και θα πάει για τυρόπιτα στο αγαπημένο στέκι της Αστυνομίας, στα Everest», «Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο Σάββας Ξηρός. Λύθηκε το μυστήριο με την εξαφάνιση Χριστόδουλου. Πήγε να δώσει το 25ευρο».


Μάλιστα δεν έλειψαν και πιο εμπνευσμένα μηνύματα, όπως του χρήστη «Πασάκας» που ανέφερε: «Αμα είχε χιούμορ ο Ξηρός, θα έφτιαχνε έναν λογαριασμό στο twitter και θα έγραφε: “Είμαι στο υπουργείο Οικονομικών”! Να δεις τότε πως θα πηδούσαν όλοι σαν τα κατσίκια από τα παράθυρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...