Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Σοκ στην οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη

Ο ΟΠΑΔ ζητεί 20.000 ευρώ από τους γονείς του άτυχου Στάθη Λαζαρίδη που είχε τραυματιστεί σε ενέδρα στα Ζωνιανά.

Με μια απίστευτη κίνηση αναλγησίας το ελληνικό κράτος ζητεί πίσω τα χρήματα (με τόκο μάλιστα) που δαπανήθηκαν για τραυματισμένο εν ώρα καθήκοντος ειδικό φρουρό! Ατελείωτος μοιάζει να είναι ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν οι γονείς του Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2007 τραυματίστηκε σοβαρά σε ενέδρα στα Ζωνιανά. Εξι χρόνια μετά και ενώ ο άτυχος άντρας βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, δίχως να υπάρχει καμία βελτίωση στην υγεία του, οι γονείς του δέχτηκαν ένα ακόμη «χτύπημα». Αυτή τη φορά η Πολιτεία ζήτησε να επιστρέψουν τα λεφτά που τους είχε δώσει προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους, όταν είχαν συνοδεύσει τον γιο τους σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ.

Η ευαισθησία που είχε δείξει τότε το ελληνικό Δημόσιο είχε, όπως φάνηκε, ημερομηνία λήξης, αφού μέσα στις γιορτές αποφάσισε να δείξει το σκληρό του πρόσωπο στέλνοντάς τους ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Στο χαρτί αυτό αναφέρεται ότι πρέπει να δώσουν πίσω τα 14.680 ευρώ που είχαν πάρει τότε, χρήματα τα οποία με τους τόκους των 5.000 ευρώ (!) έγιναν 19.680 ευρώ. Περισσότερο απογοητευμένος, παρά εξοργισμένος, μίλησε στην «Espresso» ο Γιάννης Λαζαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι αν πρέπει για κάποιους να δώσει αυτά τα χρήματα, θα τα δώσει.

«Δεν θέλω να χρωστάω σε κανέναν» είπε με περηφάνια και πρόσθεσε: «Μέσα στις γιορτές ήρθε ένα χαρτί στην Αστυνομία από τον εισαγγελέα Κοζάνης, να πληρώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα. Τότε είχαμε δαπανήσει σχεδόν 30.000 ευρώ για 90 μέρες που έμεινε το παιδί μας στο Ισραήλ. Και μας ζητούν τώρα να πληρώσουμε κι άλλα από πάνω» τόνισε με πικρία και σημείωσε: «Αυτά τα λεφτά χρεώθηκαν στον Στάθη, αλλά βάσει νόμου την επιμέλειά του την έχει η νύφη μου και πρέπει να τα πληρώσει εκείνη. Δεν τα πληρώνει όμως κι έτσι θα αναγκαστώ να τα βρω και να τα πληρώσω εγώ. Ωστόσο έχουν δείξει ενδιαφέρον φορείς, Αστυνομία κλπ και έχω δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και ίσως βοηθήσουν να λυθεί το θέμα».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι τα βγάζουν δύσκολα πέρα οικονομικά, αφού δεν έχει πολλή δουλειά το ζαχαροπλαστείο που διατηρεί στη Νέαπολη Κοζάνης. «Μετά το ατύχημα του Στάθη είμαστε πέρα δώθε στην Αθήνα προκειμένου να είμαστε κοντά στο παιδί μας όσο συχνότερα γίνεται, με αποτέλεσμα το μαγαζί να μη δουλεύει πολύ. Η ζωή μας έχει σταματήσει στον Νοέμβριο του 2007, όταν έγινε το ατύχημα, και από τότε δεν είμαστε ποτέ απόλυτα χαρούμενοι, αν και παντρέψαμε τα άλλα παιδιά μας και κάναμε και εγγόνια. Η καρδιά και το μυαλό μας είναι πάντοτε στον Στάθη».

Μετά τον τραυματισμό ο Στάθης νοσηλεύτηκε στην Κρήτη κι έπειτα για τρεις μήνες στο Ισραήλ. Οταν επέστρεψε, νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο «Γεννηματάς» όπου έπαθε πνευμονία και μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία». Εκτοτε, από τις 15 Ιουλίου του 2008 μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δίχως να υπάρχει βελτίωση στην πορεία της υγείας του. «Ο Στάθης βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα και πάει από το κακό στο χειρότερο, μας λένε οι γιατροί. Λένε ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και δεν δίνουν ελπίδες. Μόνη μας ελπίδα είναι ο Θεός. Εξάλλου έχει τώρα τρεις μήνες που υποστηρίζεται με οξυγόνο. Τρία χρόνια όλα πήγαιναν καλά, αλλά τώρα πάλι επέστρεψε ο εφιάλτης. Εχουμε να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έξι χρόνια».

Ο κ. Λαζαρίδης επέρριψε τις ευθύνες για την κατάντια του γιου του στους Κρητικούς πολιτικούς: «Στην Ελλάδα υπάρχει “ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Εδωσα 22 χρόνων το παιδί μου στην Αστυνομία και το κατάντησαν έτσι όπως είναι τώρα οι πολιτικοί της Κρήτης, στους οποίους ρίχνω τις ευθύνες». Επίσης τονίζει η θυσία του εν ώρα καθήκοντος δεν έχει δικαιωθεί, αφού κανείς απ’ όσους κάθισαν στο εδώλιο δεν καταδικάστηκε ως αυτουργός της φονικής επίθεσης της 5ης Νοεμβρίου του 2007. Από τους έξι κατηγορουμένους για την αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού, κρίθηκαν ένοχοι μόνο δύο, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας.

Το μοιραίο πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 2007

Το πρωινό της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου του 2007 αστυνομικοί που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από άγνωστους δράστες λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών. Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας επιχειρούσαν να πλησιάσουν στα πρώτα σπίτια του χωριού δέχτηκαν τα πυρά, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν ελαφρά, ενώ ο τρίτος, ο Στάθης, έφερε τραύμα από σφαίρα στον αυχένα.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...