Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Απίθανα φαγητά με μοναδική θέα

Δυο ελληνικά resto για δευτερη συνεχή χρονιά στα καλύτερα όλου του κόσμου.

Μεταξύ των κορυφαίων γαστρονομικών προορισμών σε όλο τον κόσμο αναδείχθηκαν δύο εξαιρετικά ελληνικά εστιατόρια! Η μεγάλη αμερικανική ιστοσελίδα The Daily Meal κατέταξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Σελήνη της Σαντορίνης και το GB Roof Garden της Αθήνας μεταξύ των τοπ ρεστοράν σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζοντας τόσο την ποιότητα της κουζίνας τους όσο και την εξαιρετική θέα που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.


Ο γαστρονομικός οδηγός thedailymeal.com συμπεριέλαβε τη Σελήνη ανάμεσα στα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης για το 2013. Το ελληνικό ρεστοράν ανέβηκε 12 θέσεις στη σχετική κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 82η θέση το 2013 έναντι της 94ης το 2012.


Η Σελήνη (της Σαντορίνης) με τις παραδοσιακές συνταγές της


Η Σελήνη διακρίνεται χάρη σε μια κουζίνα βασισμένη σε υλικά της σαντορινιάς γης και σε παραδοσιακές συνταγές, ένα ισχυρό όπλο για την τουριστική προώθηση της χώρας.


«Είναι μια διάκριση για τη δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια, που έχει σχέση με την προώθηση της ελληνικής κουζίνας και κυρίως με τα σαντορινιά προϊόντα» δηλώνει στην «Espresso» ο Γιώργος Xατζηγιαννάκης, που ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια τη γαστρονομική περιπέτεια της Σελήνης με στόχο να αναδείξει και να εξελίξει τις ελληνικές γεύσεις.


«Απευθυνόμαστε κυρίως σε ξένους πελάτες που, όταν έρθουν στη Σαντορίνη, πρέπει να πάρουν ένα κομμάτι από την “ψυχή” της, δηλαδή το φαγητό της, τα προϊόντα της, το κρασί της» λέει ο κ. Χατζηγιαννάκης και προσθέτει: «Το θέμα μας ήταν πάντοτε τα τοπικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα και πώς μπορούν να εξελιχθούν. Η Σαντορίνη δεν είναι πολύ παραγωγικό μέρος, βγάζει όμως 10 προϊόντα πάρα πολύ καλά».


Η φάβα, το ντοματάκι, τα κολοκυθάκια και οι φλασκομελιτζάνες είναι μερικές από τις σαντορινιές πρώτες ύλες οι οποίες, μαζί με προϊόντα από άλλα νησιά του Αιγαίου και της υπόλοιπης Ελλάδας, αποτελούν τη βάση της κουζίνας της Σελήνης. Γκουρμέ πιάτα παντρεύουν παραδοσιακή κουζίνα με υψηλή γαστρονομία, όπως καραβίδες σε κολοκυθοανθούς και ριζότο με σαντορινιό κολοκυθάκι, καλαμαράκι σε κρούστα από φύκια ή αρνάκι με αμπελοβλάσταρα.


«Είναι πάντοτε άποψή μας να κρατήσουμε τη γεύση παρουσιάζοντας πιάτα με νεωτεριστικό τρόπο ώστε να είναι προσιτά στους πελάτες» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγιαννάκης.


Στην κριτική της η αμερικανική ιστοσελίδα υπογραμμίζει τη «φανταστική θέα» που προσφέρει η Σελήνη από το χωριό Πύργος της Σαντορίνης. Σημειώνει επίσης ότι η τοπικής έμπνευσης κουζίνα της «παραμένει εξαιρετική» και ότι η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από δραστηριότητες οινογνωσίας και μαθήματα μαγειρικής.


GB Roof Garden: Νοστιμιές με φόντο την Ακρόπολη


Τι γίνεται όταν σε μια από τις πιο προνομιακές ταράτσες της Αθήνας δημιουργείται ένα μπαρ-εστιατόριο διεθνών προδιαγραφών; Απλούστατα, «μονιμοποιείται» στις λίστες με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του είδους παγκοσμίως, όπως το GB Roof Garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Οπως το 2012, έτσι και το 2013, κατέλαβε την 82η θέση μεταξύ των 101 καλύτερων εστιατορίων ξενοδοχείων στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα της ιστοσελίδας thedailymeal.com.


«Είναι ένα εστιατόριο με μοναδική θέση και θέα σε όλη την Αθήνα και πολύ φιλικό περιβάλλον που συνδυάζεται με το πολύ ωραίο φαγητό του executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου και του chef του GB Roof Garden Αστέριου Κουστούδη» δηλώνει η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου Χριστίνα Παπαθανασίου.


«Είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς, γιατί είναι κάτι που γίνεται κοινά αποδεκτό από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Αθήνα ή την Ελλάδα. Αν κοιτάξουμε τα κουβέρ που κάνουμε στο roof garden, θα δούμε ότι οι μισοί επισκέπτες είναι ξένοι» αναφέρει ο κ. Κουστούδης.


Ο chef, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, αποδίδει την επιτυχία στη σκληρή δουλειά όλων των εργαζομένων αλλά και στην προνομιακή θέση του εστιατορίου. Την τελευταία χρονιά η κουζίνα είχε μεσογειακή κατεύθυνση και στηρίχτηκε σε προϊόντα εποχής: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε μεσογειακές γεύσεις και να έχουμε βατά και κατανοητά πιάτα σε όλο τον κόσμο, γιατί το πελατολόγιό μας ξεκινά από την Ιαπωνία και τελειώνει στη Λατινική Αμερική. Εχουμε πολλών ειδών πελάτες τους οποίους πρέπει να προσεγγίσουμε γευστικά, να είμαστε κοντά σε όλους».


Η τερίνα χταποδιού με γλυκές πιπεριές, καπνιστή μελιτζάνα και ρίγανη και οι νουασέτες αρνιού με σιγομαγειρεμένα λαχανικά εποχής, φέτα και μέντα ήταν δύο από τα καλοκαιρινά πιάτα του GB Roof Garden που κέρδισαν τους κριτές.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...