Γυμναστική με τον σκύλο σας

Το K9 Fit Club στο Σικάγο βρήκε τον τρόπο να εξασκεί τα αφεντικά παρέα με τα αγαπημένα τους τετράποδα.

Ο σκύλος δεν είναι μόνο ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου στη ζωή, αλλά και στο… γυμναστήριο. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί γυμναστές που αποφάσισαν να διαμορφώσουν ειδικά προγράμματα ασκήσεων για τα τετράποδα και τα αφεντικά τους. Οι ασκήσεις απαιτούν συνδυαστική προσπάθεια, αφού στόχος δεν είναι μονάχα η εκγύμναση των αφεντικών με την απλή παρουσία των σκύλων τους, αλλά και η εξάσκηση των τετράποδων, που σε πολλές περιπτώσεις υποφέρουν κι αυτά από περιττά κιλά.

Το K9 Fit Club άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικούς μήνες στο Σικάγο και αμέσως παρακίνησε εκατοντάδες άτομα που ήθελαν να ξαναβρούν τη φόρμα τους, αλλά δεν είχαν το κίνητρο. Οπως εξηγεί η ιδρύτρια Τρίσια Μοντγκόμερι, η ιδέα αυτού του πρωτοποριακού γυμναστηρίου τής ήρθε όταν άρχισε να γυμνάζεται τυχαία μαζί με τον σκύλο της και κατάφερε να χάσει συνολικά εξήντα πέντε κιλά! «Ζύγιζα περίπου εκατόν σαράντα κιλά και κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψης στον κτηνίατρο συνειδητοποίησα ότι έτσι σκότωνα και τον εαυτό μου αλλά και τον σκύλο» δηλώνει η κυρία Μοντγκόμερι, εξηγώντας ότι οι υπέρβαροι και οκνηροί ιδιοκτήτες ζώων έχουν αυξημένες πιθανότητες να μεγαλώνουν υπέρβαρα και οκνηρά ζώα. «Και οι δυο μας χρειαζόμασταν μια αλλαγή στους ρυθμούς μας» είπε η Μοντγκόμερι, τονίζοντας ότι με τη συστηματική άσκηση ο Λούι, το γλυκύτατο μπασέ της, κατάφερε να χάσει το 22% του σωματικού βάρους του.

Είναι γεγονός ότι τα υπέρβαρα σκυλιά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας με τους ανθρώπους, όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη. Συνήθως οι οκνηροί ιδιοκτήτες δεν κινητοποιούνται ούτε όταν πρόκειται για την άσκηση του κατοικίδιού τους. Το βγάζουν για μια σύντομη βόλτα, ίσα-ίσα για να κάνει την ανάγκη του, και το γυρίζουν πάλι στο σπίτι, όπου ο περιορισμός του χώρου δεν του επιτρέπει να εκτονωθεί αρκετά.

Στο Κ9 Fit Club το πρόγραμμα των ασκήσεων περιλαμβάνει περπάτημα, τρέξιμο, άρση βαρών, ασκήσεις με αντίσταση το ίδιο το ζώο, παιχνίδια με μπάλες, αλλά και κρυφτό και κυνηγητό ανάμεσα στα τετράποδα και τα αφεντικά τους. «Η ενέργεια του σκύλου κρατάει αμείωτη τη διάθεση του αφεντικού και αποσπά την προσοχή του από την κόπωση», εξηγεί η κυρία Μοντγκόμερι. «Οταν κάποιος γυμνάζεται μόνος του, σκέφτεται συνέχεια πόσο πονάει, πόσο ιδρώνει, σε πόση ώρα τελειώνει το μάθημα. Οταν όμως είναι μαζί με τον σκύλο του, τότε επικεντρώνεται σε εκείνον και δεν σκέφτεται αν περνάει καλά και αν διασκεδάζει με τις ασκήσεις» επιβεβαιώνει η κυρία Κέιτι Ντέρουντζ, ένα από τα πρώτα μέλη του γυμναστηρίου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ