Εκτο κόμμα στη Βουλή οι (15) διαγραφέντες

Από τις εκλογές του 2012 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων από την ημέρα των εκλογών του 2012 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει άρδην εξαιτίας των πολιτικών -απρόβλεπτων- εξελίξεων.

«Ασανσέρ» θυμίζει ο αριθμός των βουλευτών των κομμάτων μετά τις τελευταίες προφυλακίσεις τριών βουλευτών της Χ.Α., τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή (φωτό) από τους ΑΝ.ΕΛ., την αποχώρηση Πέτρου Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες πρόσφατες εξελίξεις. 

Ουσιαστικά στο Κοινοβούλιο συμμετέχουν 294 βουλευτές, καθώς έξι από τους δεκαοκτώ βουλευτές της Χ.Α. είναι προφυλακισμένοι.

Πρόσφατες αλλαγές έχουμε και στην Κ.Ο. της Ν.Δ., που αριθμεί 126 βουλευτές μετά τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανεξαρτητοποίηση Τατσόπουλου  διαθέτει πλέον 71 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ -με τελευταία απώλεια τη Θεοδώρα Τζάκρη- έχει 27 βουλευτές, ενώ από τους ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να μην έφυγε τελικά η Ραχήλ Μακρή, αλλά διαγράφτηκε ο Νταβρής και η δύναμη του κόμματος έπεσε στους 17 βουλευτές. Ετσι όμως, παρά τις έξι προφυλακίσεις, η Χ.Α. με τους 18 βουλευτές που έχει πέρασε τους ΑΝ.ΕΛ. και είναι τέταρτο στη σειρά κόμμα στη Βουλή.

Οι διαγραφέντες βουλευτές ανέρχονται στους 15 και αποτελούν την έκτη δύναμη στη Βουλή, καθώς πέρασαν μπροστά από τη ΔΗΜ.ΑΡ. (14) και το ΚΚΕ (12).

Από τους 15, οι 11 έχουν συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον τίτλο Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Οι τρεις δηλώνουν απλώς ανεξάρτητοι (Θεοδώρα Τζάκρη, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος), ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις του Γιώργου Νταβρή. Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν χθες θέλουν τον διαγραφέντα βουλευτή να προσχωρεί στη Ν.Δ., κάτι που δεν επιβεβαιώνεται και μάλλον απέχει από την πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των αλλαγών, μόνο το ΚΚΕ δεν έχει προχωρήσει σε διαγραφή μέλους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Στο κόμμα σπανίζουν οι αντίθετες απόψεις.

Αν και το νομοθετικό πρόγραμμα της Βουλής δεν περιλαμβάνει άλλα κρίσιμα νομοσχέδια, κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα φτάσει χωρίς άλλες απώλειες στις ευρωκάλπες του Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ