Ο 85χρονος παππούς με τα 20 δισέγγονα και τα πέντε τρισέγγονα!

Ενα μικρό… χωριό μπορεί να συγκροτήσει μία μόνο οικογένεια σε χωριό του Αη Γιάννη Αμαρίου Ρεθύμνου!

Ενα μικρό… χωριό μπορεί να συγκροτήσει μία μόνο οικογένεια σε χωριό του Αη Γιάννη Αμαρίου Ρεθύμνου! Τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα του 85χρονου Ηλία Βασιλάκη φτάνουν τα 45 και ο αριθμός αυξάνεται, αν μετρηθούν οι σύζυγοι των παιδιών.


Με τη γυναίκα του Μαρία έκαναν πέντε παιδιά που τους έδωσαν δεκαπέντε εγγόνια. Εκείνα τούς χάρισαν 20 δισέγγονα και αυτά τους έχουν δώσει πέντε τρισέγγονα! Οι περισσότεροι από τους απόγονους έφυγαν από το χωριό για τις πόλεις, όπου δούλεψαν και έφτιαξαν τις οικογένειές τους. Ο γενάρχης όμως Ηλίας Βασιλάκης παραμένει στη ρίζα του με τον γιο του Νίκο και την κόρη του Ιωάννα, η οποία με τον σύζυγό της Δήμο επέστρεψε για μόνιμη εγκατάσταση από την Αθήνα πριν από τρία χρόνια.


Ο κυρ-Ηλίας μαζί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του εγκαταστάθηκε στον Αη Γιάννη στην Κατοχή, όταν οι Γερμανοί τούς ξεσπίτωσαν από την Αγία Γαλήνη, όπου ζούσαν. Για εννέα χρόνια μετανάστευσε με τη σύζυγό του στο Μόναχο προκειμένου να μαζέψουν χρήματα. Εργάστηκε αρχικά στην οικοδομή και έπειτα σε αυτοκινητοβιομηχανία. Οπως λέει, «στα χωριά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τη φτώχεια, αλλά τη φτώχεια τη νιώθουν οι τεμπέληδες».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ