Μεζέδες, «νεύρα» και πολλά μηνύματα

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε το λάθος στις εκτιμήσεις για το πρώτο μνημόνιο.

Με μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας και με μια σκληρή αντιπαράθεση… με γεύση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σφραγίστηκε η πρώτη επίσημη ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο ως πρόεδρος της Ε.Ε. Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν στα ελληνικά, ενώ ο επίλογός του, που αναφερόταν και στους εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου, στα αγγλικά.

Τα μηνύματα

«Δοκιμάστηκε η χώρα μου τα τελευταία χρόνια όσο ίσως δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ χώρα-μέλος της Ενωσης. Δοκιμάστηκε και λόγω κατασκευαστικών αδυναμιών του ίδιου του ενιαίου νομίσματος.

Δοκιμάστηκε, τέλος, και από σφάλματα που έγιναν στη χάραξη του πρώτου προγράμματος, όπως το σφάλμα με τον “πολλαπλασιαστή” (multiplier) που υποτιμούσε την επίπτωση του πρώτου προγράμματος στην ύφεση που ακολούθησε και που αποδείχτηκε πολύ μεγαλύτερη…»
Και ακόμη: «Εμείς κάναμε το χρέος μας και τιμήσαμε τις υπογραφές μας».

Και τέλος: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και των βουλευτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016».

Η σκληρή κόντρα

Σκληρές εκφράσεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ αντάλλαξε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ελέγχει τη χώρα του και πως θα έπρεπε να μετονομάσει τη Ν.Δ. σε… Μη Δημοκρατία. Ο κ. Σαμαράς με οργισμένο ύφος τού είπε ότι θα περίμενε περισσότερη αλληλεγγύη.

Ελληνικοί μεζέδες

Μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση στήριξης προς την Ελλάδα της υπαίθρου διοργάνωσαν ο Γερμανός ευρωβουλευτής Τζο Λάινεν και ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα, που έχουν επισκεφτεί την Ηπειρο. Κέρασαν γεύσεις γκουρμέ και νοστιμιές παραδοσιακών προϊόντων από την Ηπειρο και την Κοιλάδα του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ