Καρναβάλι με τα… σκουπίδια

Οι εργαζόμενοι (στην καθαριότητα) του Δήμου Πατρέων δεν κάνουν πίσω και τα απορρίμματα μένουν στον δρόμο.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα αναδυθεί φέτος από τα… σκουπίδια! Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων αποφάσισαν να απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όταν θα γίνει η τελετή έναρξης του καρναβαλιού. Ισως οι συμμετέχοντες στο πιο διάσημο καρναβάλι της Ελλάδας εμπνευστούν από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη και δώσουν το στίγμα της επικαιρότητας με εμπνευσμένο, σατιρικό τρόπο.

Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας στην ανακοίνωσή τους, κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση μετά τις άκαρπες και πολύμηνες προσπάθειες που έκαναν προς τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της υπηρεσίας καθαριότητας που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού δεν βρέθηκε κανένα κοινό σημείο επαφής. Οπως υποστηρίζουν, η καθαριότητα και η υγιεινή της πόλης δεν προστατεύονται με απλήρωτους εργαζομένους, καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, αλχημείες στην υπερωριακή και εξαιρέσιμη εργασία, εκμετάλλευση των πενταμηνιτών και έκθεση της υγείας των εργαζομένων σε κινδύνους από την έλλειψη ακόμη και των πιο στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Εκτός όμως από το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει ήδη να απέχουν από κάθε εργασία τους και το επόμενο διήμερο, 25-26 Ιανουαρίου. Πρόβλημα θα υπάρξει και στην αγοραστική κίνηση την ημέρα της τελετής, παρότι ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας αποφάσισε να κρατήσει τα καταστήματα της πόλης ανοιχτά από τις 8.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, με σκοπό να αξιοποιηθεί η προσέλευση του κόσμου που θα παραστεί στη μεγάλη γιορτή της πρωτεύουσας του καρναβαλιού. Κι αυτό επειδή ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών, Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Αχαΐας αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα μετά τις 3.00 το απόγευμα του Σαββάτου με τον φόβο της πιθανής δράσης ληστών!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ