Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Με εγγύηση για το βιβλίο Γκίνες!

Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς με εγγύηση-μαμούθ για την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του ΤΤ.

Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ ύψους 5.000.000 ευρώ (!), αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου  Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του Τ.Τ. Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου έβαλαν ένα τέλος στο δικαστικό θρίλερ της προσωρινής κράτησης ή μη του κατηγορούμενου καναλάρχη, που διήρκεσε περίπου ένα 24ωρο, λύνοντας τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ του πρώτου.

Συγκεκριμένα, στο βούλευμά τους τάχθηκαν με πλειοψηφία 2 προς 1 υπέρ της άποψης του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ότι το υψηλό πόσο της εγγυοδοσίας, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα διασφαλίζουν την παρουσία του επιχειρηματία στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας. Αντίθετα, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου (η οποία είχε συντάξει την πορισματική αναφορά με βάση την οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη) είχε προτείνει την προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Κοντομηνά, θεωρώντας τον ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο επιχειρηματίας, στο υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελικής λειτουργού, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι εάν ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό, θα το είχε ήδη πράξει, καθώς η διεξαγωγή έρευνας για το Τ.Τ. ήταν γνωστή από καιρό. Οπως ανέφεραν μάλιστα οι συνήγοροί του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς επέστρεψε στην Αθήνα την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς από ταξίδι του στις Μαλδίβες.

Οι συνήγοροί του επισήμαναν ακόμη ενώπιον των δικαστών ότι σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας μπει στη φυλακή, ο όμιλός του θα καταρρεύσει, συμπαρασύροντας και τους 1.500 εργαζομένους που απασχολεί. Επιπλέον επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία καθιστούν τη διαφυγή του αδύνατη.

Οπως φέρεται να υποστήριξαν, ο  κ. Κοντομηνάς πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο ανακοπής και να κοιμάται με μάσκα οξυγόνου, ενώ είναι απαραίτητο να έχει κάποιον δίπλα του που να ξέρει να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

«Απαντώντας» στο επιχείρημα περί τέλεσης νέων αδικημάτων, οι συνήγοροί του φέρεται να υποστήριξαν πως ο κατηγορούμενος είναι 75 ετών, έχει καθαρό ποινικό μητρώο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία είναι γνωστά, καθώς αφενός υποβάλλει κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες και αφετέρου σε όλες του τις εταιρίες είναι πρόσωπο αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, προκειμένου να άρει τις όποιες αμφιβολίες για τις προθέσεις του, πρόσφερε εγγυήσεις που ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα δάνεια που έχει λάβει από το Τ.Τ. υπολογίζονται, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, στα 5.000.000 ευρώ.

«Ο νόμος και η λογική επικράτησαν. Στην πορεία θα αποδειχθεί πως ο κ. Κοντομηνάς είναι αμέτοχος οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων» δήλωσε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος. «Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, για εμάς είναι μεγάλη δικαίωση» επισήμανε ο δεύτερος συνήγορος του επιχειρηματία, Γρηγόρης Τσόλιας.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...