Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Το «ανεξάρτητο κράτος» ενός σωματοφύλακα

H ιστορία του Δημήτρη Στάικου (ήταν η «σκιά» πολλών VIPs) που αποφάσισε να ανοίξει κουτούκι στην ορεινή Κορινθία.

Η ζωή του μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σενάριο χολιγουντιανής υπερπαραγωγής με πρωταγωνιστές τους σπουδαιότερους αστέρες της showbiz, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν την ασφάλεια και τη φήμη τους. Μια ζωή γεμάτη αξέχαστες εμπειρίες, γνωστές και άγνωστες ιστορίες, αλλά και αμέτρητα ταξίδια στο πλευρό των μεγαλύτερων μύθων του Χόλιγουντ και δίπλα σε VIPs παγκόσμιου βεληνεκούς και διεθνούς κύρους.

Αυτός είναι ο Δημήτρης Στάικος, ο πρώην φύλακας άγγελος των επωνύμων, ένας «σταρ» στον τομέα του, που έπειτα από μια λαμπρή διεθνή καριέρα στον χώρο της προστασίας, φύλαξης και δημοσίων σχέσεων, πήρε την απόφαση να τα αφήσει όλα και να αποσυρθεί στη μαγευτική λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία, στο δικό του «αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος», στο περίφημο «πριγκιπάτο του Στάικου», όπως χαρακτηριστικά υποτιτλίζει την ομώνυμη ταβέρνα το Κουτούκι του Στάικου, που είναι γνωστή σε όλους τους φίλους της καλής, ελληνικής κουζίνας. Το πρώτο που βλέπει κανείς προτού ακόμα μπει στο «αυτόνομο πριγκιπάτο» του είναι η τεράστια ταμπέλα με το Stop και το τσιτάτο «πολιτικός αν είσαι… ευπρόσδεκτος σ’ αυτό το μαγαζί να ξέρεις πως ΔΕΝ είσαι!!!».

Μία άλλη ταμπέλα, με τη φωτογραφία του Θεόδωρου Πάγκαλου και την ατάκα «δεν τα φάγαμε μαζί», δεσπόζει στον χώρο. «Εδώ οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι. Η σχέση μου με την εξουσία δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η μιζέρια που πασάρουν στον κόσμο δεν μου ταιριάζει και δεν τσιμπάω! Δεν τους πάω καθόλου. Εχει τύχει να έρθει πολιτικός στο μαγαζί μου και να μη δεχτώ να τον σερβίρω. Απειλούσε πως θα μου κάνει μήνυση, αλλά έμεινε στα λόγια, αφού φοβήθηκε το πολιτικό κόστος».

Η «Espresso της Κυριακής» τον συνάντησε στο «αυτόνομο πριγκιπάτο» του με την υπέροχη θέα στην τεχνητή λίμνη Δόξα, ξεφύλλισε μαζί του το άλμπουμ της ζωής του και έμαθε άγνωστες πτυχές από τις συνεργασίες του με σταρ όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Σάρον Στόουν, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Ρέι Τσαρλς, ο μεγιστάνας Κρίστοφερ Φορμπς, ο ιδιοκτήτης του CNN Τεντ Τέρνερ και η τότε σύζυγός του Τζέιν Φόντα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ αλλά και η Τζόαν Τζόνσον, η γνωστή σε όλους Καρολάιν από την «Τόλμη και γοητεία».

«Γεννήθηκα τον Μάιο του 1951 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε ορφανοτροφείο. Τον πραγματικό μου πατέρα μου δεν τον γνώρισα ποτέ. Η μητέρα μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ηταν πάντα κοντά μου, με μεγάλωσε με σωστές αρχές και μου έμαθε να είμαι ένας μάχιμος εν ενεργεία πολίτης» αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: «Από μικρός ήμουν φτωχός με ελαττώματα πλουσίου.

Ηθελα να ζήσω τη μεγάλη ζωή και γι’ αυτό αποφάσισα να τη διεκδικήσω από νωρίς. Ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε πει μια πολύ μεγάλη κουβέντα. “Ακόμη και την εποχή που γυάλιζα παπούτσια στους δρόμους της Νέας Υόρκης γνώριζα ότι είμαι ο μεγαλύτερος ηθοποιός του κόσμου”. Αυτό δείχνει πόσο πολύ πίστευε στον εαυτό του. Ετσι κι εγώ, πίστευα στις δυνάμεις μου και από την ηλικία των 11 ετών ξεκίνησα το ταξίδι μου με στόχο να ικανοποιήσω το πιο αδηφάγο συναίσθημα που έχει ο άνθρωπος. Την ακόρεστη δίψα για αναγνώριση. Πέρασα από πολλά στάδια. Σαν έφηβος πούλησα κουλούρια και πάγο, δούλεψα σε συνεργεία και, ναι, έφαγα τις φάπες μου και δεν με πείραξε καθόλου. Από τις φάπες άλλωστε μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος και πιο δυνατός».

Η πρώτη σοβαρή δουλειά και το μεγαλύτερο σχολείο που πέρασε ήταν όταν δούλεψε στην εταιρία του Σαρακάκη ως κλητήρας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ασφαλιστής σε πολύ γνωστή εταιρία του χώρου και λίγα χρόνια αργότερα «εισέβαλε» στον χώρο της showbiz.

«Χρησιμοποιώντας σωστά το μυαλό μου κατόρθωσα να αναγνωριστώ ως ένας από τους καλύτερους ασφαλιστές στην Ελλάδα, εξελίχτηκα σε στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών, καταλαμβάνοντας τη θέση του διευθυντή marketing ενώ παράλληλα σπούδαζα marketing και management. Το 1981, όταν τελικά απέκτησα τις γνώσεις και την εμπειρία, μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω μια δική μου εταιρία φύλαξης, προστασίας και δημοσίων σχέσεων αποκλειστικά για VIPs. Ηταν η πρώτη εταιρία του είδους στην Ελλάδα και στην πορεία άνοιξα γραφείο και στο Λονδίνο. Αρχικά είχαμε αναλάβει τη φύλαξη πολυτελών κατοικιών στην Εκάλη, στο Παλαιό Ψυχικό, στην Κηφισιά, την Πολιτεία Η εταιρία αναλάμβανε υπηρεσίες security, τη φύλαξη, τη συνοδεία και τις δημόσιες σχέσεις επωνύμων. Η άνοδος όμως ξεκίνησε μετά τη συνεργασία μου με το ίδρυμα Ωνάση και τη γνωριμία μου με την αδελφή του Ωνάση, την Καλλιρρόη Πατρονικόλα. Τότε η εταιρία απασχολούσε γύρω στα 200 άτομα, ενώ στο αποκορύφωμά της είχα γύρω στους 1.000 εργαζομένους».

Λίγο προτού πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής από την ορεινή Κορινθία για την Αθήνα, ο Δημήτρης Στάικος, ο άνθρωπος που ξέρει να ζει τη ζωή και τον έρωτα (έχει κάνει τρεις θρησκευτικούς και δύο πολιτικούς γάμους) μας ξεπροβοδίζει, χαμογελά και λέει φιλοσοφώντας: «Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Ο χρόνος δεν υπάρχει. Είναι ανθρώπινη επινόηση. Υπάρχει μόνο φυσική φθορά. Ο άνθρωπος είναι οι εμπειρίες του. Και από εμπειρίες είμαι χορτάτος! Αν μπορούσα να πω κάτι στον κόσμο, αυτό θα έλεγα. Ζήστε και μη φοβάστε τίποτα».

Από την πολυτέλεια στα… βουνά

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο Δημήτρης Στάικος έζησε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές που μοιάζουν με παραμύθι. Ταξίδεψε με τα πιο ακριβά αεροπλάνα του κόσμου, μπήκε στα πιο πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα του πλανήτη, γνώρισε τις πιο όμορφες γυναίκες! Ωστόσο, το 1995, την περίοδο που βρισκόταν στο πικ της καριέρας του, συνειδητοποίησε ότι είχε έρθει η στιγμή να σταματήσει. Και τότε πήρε τον δρόμο για τη λίμνη Δόξα δημιουργώντας το περίφημο «Κουτούκι του Στάικου».

«Αναρωτήθηκα “τι δουλειά είχε ένα απλό παιδί από το ορφανοτροφείο μέσα σε τόσους σταρ;” Ολα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Οταν χόρτασα από εμπειρίες αποχώρησα, έφυγα νικητής και όχι νικημένος. Είχα την τύχη να γνωρίσω τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους στον κόσμο. Τη φυγή μου στη λίμνη Δόξα τη σχεδίαζα χρόνια. Το έλεγα από παλιά, “θα πάρω τα βουνά”. Εδώ νιώθω άρχοντας και περνάω καλύτερα από ποτέ. Ούτε η κρίση με τρομάζει. Ακόμα κι αν καταρρεύσουν όλα, θα είμαι καλά επειδή δεν φοβάμαι. Ο φόβος είναι το χειρότερο συναίσθημα. Στην αρχή ήρθα κι έκανα βόλτες γύρω από τη λίμνη με τα άλογα. Ηταν το εξοχικό μου. Το 2000 άνοιξα το μαγαζί, για να ασχολούμαι με κάτι και να μη νιώθω τεμπέλης».

Ο φύλακας άγγελος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Δημήτρης Στάικος συνεργάστηκε με τα πιο τρανταχτά ονόματα του Χόλιγουντ και με εκατοντάδες επώνυμους που τον επέλεγαν με κλειστά μάτια γνωρίζοντας ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη δουλειά. Ο ίδιος μιλάει για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και θυμάται: «Η εκπαίδευσή μου στη φύλαξη και προστασία των VIPs είχε γίνει στο Ισραήλ. Εκεί γνωρίστηκα με έναν Αγγλο εκπαιδευτή των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που με έφερε σε επαφή με την πρώτη επώνυμη πελάτισσα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία μου, την εκπληκτική Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η προστασία αστέρων του Χόλιγουντ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ουσιαστικά, προστατεύεις τη ζωή τους αλλά και τη φήμη τους. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι επώνυμοι δεν φέρονται όπως όλοι οι υπόλοιποι. Τους έχει στο μυαλό του σαν κάτι μυθικό.

Ο στόχος μας λοιπόν ήταν να μην απομυθοποιηθούν αυτοί οι VIPs και να μη βρεθούν εκτεθειμένοι στον φακό των παπαράτσι που τους ακολουθούσαν από το πρωί έως το βράδυ. Ημασταν δίπλα τους συνεχώς, προσέχαμε την κάθε λεπτομέρεια! Το κόστος ενός ατυχήματος, για παράδειγμα να πέσουν από τις σκάλες, είναι τεράστιο! Ο μεγαλύτερος φόβος αυτών των ανθρώπων είναι οι δημοσιογράφοι και οι παπαράτσι που περιμένουν καρτερικά για μια φωτογραφία. Και φυσικά δεν μιλάω για φωτογραφία ταυτότητας, αλλά για μια σπάνια εικόνα που πιάνει έναν σταρ την ώρα που μασάει, την ώρα που είναι μπουκωμένος, τη στιγμή που πηγαίνει στην τουαλέτα κ.λπ. Η δική μας δουλειά είναι να μην τραβήξουν ποτέ μια τέτοια φωτογραφία».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...