Και delivery φαρμάκων από τους ταχυδρόμους

Νέες υπηρεσίες από τα ΕΛ.ΤΑ. για ιατρικές συνταγές, αντί του ποσού των τριών ευρώ, αλλά και μεταφορά ρούχων στο καθαριστήριο ή ψώνια.

Ο ταχυδρόμος γίνεται και delivery… φαρμάκων! Σε μια νέα εποχή εισέρχονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που το επόμενο διάστημα θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκτελούν ακόμη και ιατρικές συνταγές, αντί του ποσού των 3 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ. Κωστή Μελαχροινό, η νέα υπηρεσία θα εφαρμοστεί πρώτα στην Αττική και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις.


Συγκεκριμένα, οι πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι αλλά και όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους και εκείνος με τη σειρά του θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή. Μάλιστα για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς.


Παράλληλα, στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πωλούνται από το δίκτυο καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. προπληρωμένες κάρτες για αγορές από το internet και θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας σε όλο και περισσότερα καταστήματα, ενώ μελλοντικά οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. θα παραδίδουν ακόμα και… ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Βέλγιο!


Μία άλλη νέα υπηρεσία προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι η συσκευασία, μεταφορά και διανομή από κατάστημα σε κατάστημα προϊόντων, η οποία θα συνοδεύεται από την κατάθεση των χρημάτων της αντικαταβολής στον λογαριασμό του αποστολέα την επόμενη ημέρα της παραλαβής. Επίσης η εταιρεία θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας που θα επιτρέπει στον παραλήπτη να γνωρίζει πού βρίσκεται το ταχυδρομικό αντικείμενο που τον αφορά και πότε θα το παραλάβει.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ