Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Γυναίκα-γρίφος στην απαγωγή Καραμολέγκου

Οι έρευνες της Αστυνομίας για το πρόσωπο-κλειδί στην αρπαγή του επιχειρηματία.

Μια μυστηριώδης γυναίκα που φέρεται να έπαιξε ρόλο-«κλειδί» στην απαγωγή του βιομηχάνου Εμμανουήλ Καραμολέγκου αναζητά η Ασφάλεια ώστε να εξιχνιάσει πλήρως τις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης. Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών ο ένας από τους απαγωγείς του γνωστού επιχειρηματία ένα μεγάλο ερωτηματικό αιωρείται: Πώς έστησαν την απαγωγή μόνο οι τρεις αλλοδαποί και πώς είχαν δυνατότητα να συλλέξουν πληροφορίες για τις κινήσεις του βιομηχάνου;

Οι έρευνες των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής άρχισαν από την πρώτη στιγμή να κινούνται στην κατεύθυνση του «αθέατου προσώπου» που ουσιαστικά έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στους δράστες ώστε να στήσουν το σκηνικό της απαγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί προσανατολίζονται στην αναζήτηση μιας συγκεκριμένης γυναίκας για την οποία έχουν βάσιμες υποψίες πως είναι ο άνθρωπος που -είτε εν αγνοία της είτε ηθελημένα- έδωσε στους δράστες λεπτομέρειες οι οποίες τους επέτρεψαν να οργανώσουν το σχέδιό τους.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η γυναίκα-μυστήριο γνώριζε με κάποιο τρόπο την οικονομική δραστηριότητα του γνωστού βιομηχάνου. Μάλιστα, κατά μια πληροφορία, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την Ασφάλεια, φέρεται κατά το παρελθόν να είχε εργασιακή σχέση με την οικογένεια Καραμολέγκου.

Στο μεταξύ, έπειτα από έρευνες που κράτησαν από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον βιομήχανο κατάφεραν να ανακαλύψουν το οίκημα στο οποίο οι δράστες τον κράτησαν όμηρο για αρκετές ώρες. Πρόκειται για μια μονοκατοικία στο βιομηχανικό πάρκο της Κερατέας, στη συμβολή των οδών Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Ε. Καραμολέγκος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Εζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζομένους ή πρώην εργαζομένους της εταιρίας».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν το παρελθόν των δύο Μολδαβών που έχουν συλληφθεί, αλλά και του τρίτου συνεργού τους, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Οπως προέκυψε, οι δράστες της απαγωγής είχαν κλέψει το ταξί πριν από περίπου 20 ημέρες στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου, όταν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τον ιδιοκτήτη, τον οποίο κατέβασαν με τη βία και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», επειδή στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρήκαν άλλες τέσσερις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από ταξί της Αττικής, αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες της απαγωγής να έχουν προβεί σε ληστρικές επιδρομές σε τραπεζικά υποκαταστήματα και επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το κλεμμένο ταξί, στο οποίο άλλαζαν συνεχώς πινακίδες προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Η μονοκατοικία όπου τον κρατούσαν και η μπλόφα με τα κινητά

Τη μονοκατοικία όπου κρατήθηκε ο Μανώλης Καραμολέγκος είχε νοικιάσει ως εξοχικό Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος λείπει εκτός Ελλάδας. Ο βιομήχανος το αναγνώρισε καθώς ερευνούσε την ευρύτερη περιοχή της Κερατέας μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας και των ΕΚΑΜ, και εισαγγελέα.

Πρώτοι μπήκαν οι πάνοπλοι κομάντος, για το ενδεχόμενο ο τρίτος απαγωγέας που αναζητείται να βρισκόταν μέσα. Οταν βεβαιώθηκαν ότι το σπίτι ήταν άδειο, κλήθηκε ο κ. Καραμολέγκος, ο οποίος αναγνώρισε τους χώρους όπου είχε κρατηθεί όμηρος. Στη συνέχεια ανέλαβαν οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας να εντοπίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Ο επιχειρηματίας είχε ήδη αναγνωρίσει τα σημεία της διαδρομής που είχαν ακολουθήσει κατά τη μεταφορά του.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας ασκούσε στους δύο απαγωγείς δίωξη κατά συναυτουργία για αρπαγή (κακούργημα), ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Τα τρία καρτοκινητά τηλέφωνα που είχαν αγοράσει παράνομα και «βγαίνουν» σε όνομα Πακιστανού, οδήγησαν στην αποτυχία τους απαγωγείς. Με αυτά έκαναν τις συνεννοήσεις τόσο με τον λογιστή των επιχειρήσεων Καραμολέγκου όσο και μεταξύ τους. Από τη στιγμή της απαγωγής περιέφεραν τον βιομήχανο επί 12 ώρες μέσα στο πορτμπαγκάζ, αρχικά του δικού του αυτοκινήτου και στη συνέχεια του κλεμμένου ταξί, από τον Αγιο Στέφανο και τον Ωρωπό μέχρι την Κερατέα.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το στίγμα από τις κλήσεις που έκαναν οι δράστες για τα λύτρα. Αυτό που πρόδωσε τους δράστες ήταν η κλήση που έκαναν στον συνεργό τους, «δεσμοφύλακα» του βιομηχάνου για να του πουν πως η περιοχή ήταν γεμάτη αστυνομικές δυνάμεις. Το τηλεφώνημα εντοπίστηκε από τις κεραίες και αμέσως δόθηκε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων σε όλα τα περιπολικά και τις μοτοσι8κλέτες να κινούνται στην περιοχή με σειρήνες και φάρους αναμμένους. Αυτό έκανε τον Μολδαβό να πιστέψει πως θα συλλαμβανόταν κι έτσι υπέκυψε στην συμβουλή του βιομηχάνου να παραδοθεί.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...