Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Χρόνια πολλά, κύριε Σαμαρά» (με κρόκο Κοζάνης, βιβλία και γλάστρες με…ελιές)

Ποιοι επισκέφτηκαν το Μαξίμου για να ευχηθούν στον Αντώνη Σαμαρά, οι αφιερώσεις και τα περίεργα δώρα.

Ευχές και συμβολικά δώρα πρόσφεραν στον πρωθυπουργό υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και φίλοι του για την ονομαστική του εορτή! Την περασμένη Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είχε προγραμματίσει τα ραντεβού του, παρά τη γιορτή του. Για εκείνον φυσικά ήταν μια μέρα δουλειάς. Στα τραπεζάκια μέσα κι έξω από τα γραφείο του υπήρχαν σου, εκλέρ και πολύχρωμα λαχταριστά ταρτάκια!

Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος κατέφθασε από τους πρώτους για να του πει τα «χρόνια πολλά», καθώς αναχωρούσε για περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία. Ακολούθησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και η «γαλάζια» εκπρόσωπος Τύπου Αννα Ασημακοπούλου.

Στη συνέχεια βουλευτές και υπουργοί περνούσαν (ο ένας μετά τον άλλον) το κατώφλι του Μαξίμου για τις ευχές, ενώ κατέφθαναν διαρκώς και διάφορα δώρα. Από μπουκέτα λουλούδια μέχρι βασιλόπιτες και ολόκληρες γλάστρες με ελιές! Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε μαζί του ένα πακέτο με κρόκο Κοζάνης, από την περιοχή όπου εκλέγεται, καθώς γνώριζε ότι είναι ένα δώρο που ο Σαμαράς θα εκτιμούσε πολύ ως λάτρης της καλής και υγιεινής διατροφής. Πράγματι, το εκτίμησε και με το παραπάνω, καθώς ζήτησε από τη γραμματέα του να μην τον στείλουν σπίτι του, αλλά να τον κρατήσουν στο γραφείο για να τον βάζει στο τσάι του.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή του χάρισε ένα βιβλίο τέχνης. Πέρα όμως από το περιεχόμενό του αξίζει να αναφέρουμε την αφιέρωση που έγραψε στην ευχετήρια κάρτα. Η υφυπουργός Υγείας χρησιμοποίησε την ατάκα που ξεχώρισε στην πρόσφατη ομιλία του Σαμαρά στο Στρασβούργο: «Πρόεδρε, να είσαι πάντα καλά και να μπορείς να κάνεις “We delivered”»!

Ενα δικό του βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου προτίμησε να του χαρίσει ο Γιώργος Κοντογιάννης. «Οσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης» είναι ο τίτλος του. Τίτλος που σχολιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο. «Μετά από αυτό, πρόεδρε» είπε ο κ. Χαρακόπουλος «εκτός από εμένα και τον Μάξιμο Σενετάκη έχετε δίπλα σας τρεις Μάξιμους»!

Ενας προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά (από τη Μεσσηνία) φρόντισε να γλυκάνει τους καλεσμένους του Μαξίμου με δίπλες και ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές να τις δοκιμάσουν: «Φάτε δίπλες με μέλι και καρύδι, κάνουν καλό» είπε χαρακτηριστικά, με τον βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο να συμπληρώνει την ατάκα του Σαμαρά λέγοντας: «Ναι, συμφωνεί με αυτό και ο γιατρός!» Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό, καθότι οι σχέσεις τους μετά την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποκατασταθεί και με το παραπάνω.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των νέων βουλευτών του κόμματος οργανώθηκε ώστε να πάει μαζί με τα πόδια στο Μαξίμου για τα καθιερωμένα «χρόνια πολλά». «Να έχετε δύναμη, ώστε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας για να βγει η χώρα από την κρίση» ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ο Διονύσης Σταμενίτης. «Πρέπει να αλλάξουμε τον τόπο για να μην αλλάξουμε τόπο» σχολίασε ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Ανάμεσα στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί δεν έλειψαν και κάποιες μπηχτές με δόσεις επικαιρότητας. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Καράμπελας με αφορμή τη επίθεση που εξαπέλυσε στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, σχολίασε: «Ο Φάρατζ είναι ο Καμμένος της Ευρωβουλής!»

«Αύριο είναι η δική σου γιορτή»

«Θανάση, αύριο είναι και η δική σου γιορτή» είπε ο Σαμαράς, μόλις αντίκρισε τον γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα. Οι βουλευτές ζήτησαν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον εορτάζοντα, ενώ μια ξεχωριστή φωτογραφία με τον πρωθυπουργό θέλησαν να βγάλουν και οι γυναίκες της Κ.Ο. του κόμματος.

Λίγο αργότερα κατέφθασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διηγήθηκε την κόντρα που είχε στη Βουλή με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πριν καταφθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε στη συνέχεια να έχει κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί έγινε αναφορά στο γεγονός ότι «η προσπάθεια που γίνεται έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς ότι σύντομα θα είμαστε στον μεγάλο στόχο… αλλά χρειάζεται σταθερότητα», ενώ δεν αποκλείστηκε ακόμα και τον Φεβρουάριο να υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Ο Αντώνης Σαμαράς συμβούλεψε τους βουλευτές να είναι ανά πάσα στιγμή μάχιμοι και «ετοιμοπόλεμοι», ώστε να αντιμετωπίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα καφενεία, στις περιφέρειές τους.

Τις απογευματινές ώρες ο Αντώνης Σαμαράς, αφού ολοκλήρωσε τα υπόλοιπα ραντεβού, κατηφόρισε στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, όπου για περίπου τρεις ώρες δεχόταν φίλους και κομματικά στελέχη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...