Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τα νέα στοιχεία στη δίκη του παιδιάτρου που κατηγορείται πως ασέλγησε σε...

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό...

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Κόλπο με χρυσή διαθήκη!

Συνελήφθη πάλι το σατανικό ζευγάρι (Κυριακή Κάλφα – Ηλίας Ξημεράκης).

Στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από απόφαση της 7ης τακτικής ανακρίτριας, οδηγήθηκε το διαβόητο δίδυμο των απατεώνων Κυριακή Κάλφα και Ηλίας Ξημεράκης που κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του πάνω από 4.000.000 ευρώ! Το ζευγάρι, που τουλάχιστον μία δεκαετία είχε ξετινάξει οικονομικά δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες, εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς εναντίον τους εκκρεμούσαν εντάλματα συλλήψεως και δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη των δύο απατεώνων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τους εντόπισαν σε δρόμο της συμπρωτεύουσας. Λίγες ημέρες μετά, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, εμφανίστηκαν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη ημέρα. Εκεί τους περίμεναν κάποια από τα αγανακτισμένα θύματά τους, τα οποία όχι μόνο είχαν καταστραφεί οικονομικά, αλλά είχαν αρχίσει να χάνουν και τις ελπίδες τους σχετικά με τον εντοπισμό του ζευγαριού, που ως… διά μαγείας είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης!

Να σημειωθεί ότι ήδη εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον της Κυριακής Κάλφα και του Ηλία Ξημεράκη, με το πρώτο να έχει εκδοθεί στις 26 Απριλίου 2013 και το δεύτερο στις 7 Ιουνίου 2013. Η τακτική του ζευγαριού για να εξαπατά τα θύματά του ήταν κάθε φορά η ίδια: με την αιτιολογία πως είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας της Ελληνοεβραίας Χατζηλαζάρου, την οποία θα αποκτούσαν από μέρα σε μέρα, ζητούσαν δάνεια για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Ετσι, κατέστρεψαν οικονομικά πολλές πλούσιες οικογένειες και έβαλαν στην τσέπη τους πάνω από 4.000.000 ευρώ!

Οι δύο απατεώνες, προκειμένου να αποφεύγουν τα «επεισόδια» με τα πλούσια θύματά τους, αλλά και τα… παρατράγουδα με την Αστυνομία, παρέμεναν για κάποιο διάστημα σε μια περιοχή, έβαζαν το «σατανικό» τους σχέδιο σε εφαρμογή και μόλις οι δανειστές τους άρχιζαν να ζητούν πίσω τα χρήματά τους, τότε μετακόμιζαν και εξαφανίζονταν.

Ετσι, μετά τη δράση τους στην Κρήτη, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Δροσιά, τον Αγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι, η Κυριακή Κάλφα και ο Ηλίας Ξημεράκης αποφάσισαν μέσα σε μία νύχτα να «αποδράσουν» στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν τους τελευταίους μήνες. Το ζευγάρι είχε νοικιάσει -όπως συνήθιζε- πολυτελή κατοικία λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και, για την ακρίβεια, σε μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του νομού, το Ασβεστοχώρι.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβονταν ώστε να μην τους αναγνωρίσει κανείς, μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα από τη δημοσιότητα που δόθηκε από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Espresso» στις 11 Μαρτίου και στις 25 Μαΐου του 2013. Παράλληλα, οργάνωναν και τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας ήδη τις πρώτες επαφές τους με «βαριά» πορτοφόλια της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες των οποίων ήταν έτοιμοι να υποκύψουν στις ψυχολογικές τους πιέσεις.

Το σχέδιο

Το πρώτο πράγμα που προσπαθούσε να κάνει το σατανικό ζευγάρι ήταν να καταπλήξει τα υποψήφια θύματά του με τον χλιδάτο τρόπο ζωής του και τους αριστοκρατικούς του τρόπους. Στην πορεία, αφού ήταν σίγουρο για την αφοσίωση των «φίλων» του, άρχιζε να συζητά δήθεν για τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει από το Δημόσιο σχετικά με την αμύθητη κληρονομιά της «θείας» Χατζηλαζάρου, καθώς και για τα χρήματα που του έλειπαν προκειμένου να λύσει το γρηγορότερο το πρόβλημα.

Στην επιτυχία του κόλπου σημαντικό ρόλο έπαιζε το… κλάμα της Κυριακής Κάλφα, με το οποίο έπειθε τα θύματά της (που, κυρίως, ήταν πλούσιες χήρες, ιερείς, επιχειρηματίες και μεγαλογιατροί). Μόνο από έναν πρώην δήμαρχο στην Κρήτη, σύμφωνα με τις μηνύσεις, κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη τους 1.000.000 ευρώ, ενώ από πασίγνωστο μεγαλογιατρό οι επαγγελματίες απατεώνες άρπαξαν πάνω από 500.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυριακή Κάλφα και ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος σύντροφός της Ηλίας Ξημεράκης απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της χώρας με τις απάτες τους. Τα πλούσια ποινικά τους μητρώα είναι γεμάτα καταδικαστικές αποφάσεις και ποινές φυλάκισης, κάποιες εκ των οποίων έχουν εκτίσει σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπως του Κορυδαλλού, των Διαβατών και του Λασιθίου. Μάλιστα, όπως φαίνεται και μέσα από τις μηνύσεις των εξαπατημένων, οι δύο απατεώνες δεν συστήνονταν πάντα στα θύματά τους με τα πραγματικά τους επίθετα. Η Κυριακή Κάλφα χρησιμοποιούσε συχνά τα επίθετα Λαζαρίδη, Ξημεράκη, Κατόπη, Ιωαννίδου, Λεοντίου, ενώ ο σύντροφός της Ηλίας Ξημεράκης συστηνόταν και ως… Ξυλούρης!

Στην περίπτωση του επιχειρηματία Αθανάσιου Πρασσά, που διαθέτει επιχείρηση με αλουμινοκατασκευές στον Αγιο Στέφανο Αττικής, η Κυριακή Κάλφα είχε συστηθεί ως «Λαζαρίδη». Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον τους ο επιχειρηματίας, γνωρίστηκαν το 2007, όταν αποφάσισαν να ανακαινίσουν το σπίτι όπου έμεναν τότε στη Δροσιά και «…για την εργασία που εξετέλεσα πληρώθηκα κανονικά». Για τον ίδιο λόγο τον πλησίασαν και το 2010, οπότε ανέλαβε να τους φτιάξει ένα υπόστεγο στο κομμωτήριο που διατηρούσαν στην περιοχής της Ανοιξης, «…για το οποίο, τεχνηέντως, δεν με πλήρωσαν ποτέ».

Η «φιλία» που κόστισε σε επιχειρηματία 220.000 ευρώ

Στην περίπτωση του Αθανάσιου Πρασσά το ζευγάρι των απατεώνων εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της χηρείας του, με αποτέλεσμα να τον καλούν συνεχώς στο σπίτι τους για φαγητό, αλλά και να κάνουν μαζί του τόσο καλή παρέα που ο ίδιος τούς αισθανόταν πλέον δικούς του ανθρώπους.

«Οι μεταξύ μας συζητήσεις ήταν πάντα επί παντός επιστητού, με κατάληξη την οικονομική μου δραστηριότητα και επιφάνεια» αναφέρει ο επιχειρηματίας στη μήνυσή του, ενώ σε άλλο σημείο εξηγεί: «Ευθέως μου είπαν ότι είναι πολύ πλούσιο ζευγάρι, κάτοικοι Εκάλης, ότι η Κυριακή Κάλφα είχε στην ιδιοκτησία της τέσσερις μεζονέτες σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, διαμερίσματα και καταστήματα στην Καλαμαριά από κληρονομιά του πατέρα της, οικόπεδα στη Χαλκιδική, στον Λευκώνα Σερρών, στο Νευροκόπι Δράμας κλπ. Μου αποκάλυψαν ότι η Κυριακή Κάλφα είναι ανιψιά και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας που ανήκε στην Ελληνοεβραία, καταγόμενη από τον Βόλο και κάτοικο Κηφισιάς μέχρι τον θάνατό της, Μοντ Χατζηλαζάρου».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ζευγάρι των απατεώνων κατάφερε να πείσει τον Αθανάσιο Πρασσά πως, αν τους βοηθήσει οικονομικά να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που είχαν με τη διαθήκη, τότε δεν θα έβγαινε ούτε εκείνος ζημιωμένος αλλά ούτε και ο γιος του. Ο επιχειρηματίας πείστηκε και έτσι από τις 26 Μαρτίου 2010 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς τού απέσπασαν ανά τακτά διαστήματα το ποσό των 220.000 ευρώ, από το οποίο δεν έχει πάρει πίσω ούτε ένα ευρώ!

Η μεγάλη περιουσία της Μοντ Χατζηλαζάρου ήταν το «δόλωμα» που έριχνε στα υποψήφια θύματά της η Κυριακή Κάλφα. Η Μοντ Χατζηλαζάρου γεννήθηκε στον Βόλο το 1902 και πέθανε στην Κηφισιά στα βαθιά της γεράματα τον Φεβρουάριο 1999, αφήνοντας πίσω της τότε περιουσία αξίας 25 δισ. δρχ., με 21 ακίνητα στην Αθήνα,  αλλά και καταθέσεις και ράβδους χρυσού σε τράπεζες.

Το 2002 ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ένα πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο η Χατζηλαζάρου δεν είχε συγγενείς. Δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε άλλη απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το πιστοποιητικό του Δήμου Βόλου, αφού αναγνώριζε ως μοναδική κληρονόμο την Κυριακή Κάλφα, την οποία η εκλιπούσα Μοντ Χατζηλαζάρου φερόταν να ονομάζει σε διαθήκη της «αγαπημένη μου ανιψιά». Ακριβώς γι’ αυτή τη διαθήκη, που θεωρήθηκε πλαστή και από τους γραφολόγους, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης άσκησε το 2005 ποινική δίωξη εις βάρος της -ήδη κρατούμενης τότε- Κυριακής Κάλφα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...