Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Η έφοδος σε αντιεξουσιαστές και συγγενείς του Ξηρού

Οι αιφνιδιαστικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο οπλισμός που βρέθηκε.

Ισχυρή πίεση σε πρόσωπα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σε στενούς συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού, που είναι δυνατόν να γνωρίζουν πού κρύβεται ο πιστολέρο της 17Ν, ασκούν οι Αρχές με αιφνιδιαστικές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε επίσημα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πως διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση -από κοινού με την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική- στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να διερευνηθούν πληροφορίες για κατοχή και απόκρυψη οπλισμού.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού αντιεξουσιαστή των Εξαρχείων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών κι ένας γεμιστήρας με σφαίρες. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, με αποκορύφωμα το 2009, όταν είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα, κατηγορούμενος για την κλοπή ασπίδων των ΜΑΤ έπειτα από επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει σε διμοιρία που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο 40χρονος αντιεξουσιαστής είναι φίλος με έναν 38χρονο, ο οποίος αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική, καθώς το 2013 το αυτοκίνητο που είχε ο ίδιος νοικιάσει, βρέθηκε σε πάρκινγκ των Εξαρχείων γεμάτο όπλα και σφαίρες.

Επίσης, κλιμάκια της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνα σε τέσσερα σπίτια στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του Χριστόδουλου Ξηρού, συγκεκριμένα η αδελφή του, ο ανιψιός του και ένας θείος του, χωρίς όμως να ανακοινωθεί αν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Διαφορετικά κλιμάκια των συγκεκριμένων Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι γνωστού 48χρονου αντιεξουσιαστή στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χάσις και κοκαΐνης, ένα αεροβόλο πιστόλι και μια σιδηρογροθιά.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και το σπίτι ενός 25χρονου αντιεξουσιαστή και της 22χρονης φίλης του, που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστεία σε υπεραγορά τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ φέρεται να είχαν στενές επαφές με μέλος των Πυρήνων, το οποίο είχε συλληφθεί για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο. Εκεί βρήκαν δύο κινητά, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για εξονυχιστική έρευνα.

Ακομα και την Πολυτεχνειούπολη «κοιτούν» από την Αντιτρομοκρατική ως έναν από τους χώρους που ενδεχομένως χρησιμοποίησε ο πιστολέρο της 17Ν, ώστε να κινηματογραφήσει το βίντεο με τις απειλές και το κάλεσμα για κοινό ένοπλο μέτωπο. Σε μια προσπάθεια να εντοπίσει ίχνη του Ξηρού, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ηγέτης του ενωμένου «αντάρτικου πόλης», το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξετάζει κάθε ενδεχόμενο και σε αυτό το πλαίσιο δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει από το «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας η Πολυτεχνειούπολη, όπου κατά το παρελθόν είχαν βρεθεί ακόμη και θαμμένα όπλα, τα οποία προορίζονταν για τρομοκρατική ενέργεια!

Με επιστολή, την οποία έστειλε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο φερόμενος ως ιστορικός ηγέτης της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε την εύνοια των ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες τον έβγαλαν από τη φυλακή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια τους. Μεταξύ άλλων, ο Γιωτόπουλος υποστηρίζει στην επιστολή του για τον Ξηρό: «Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω, από την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει…». Προσθέτει μάλιστα πως όταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος έπαιρνε άδειες, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Ο… Playmobil Χριστόδουλος που τον κουρεύει ο Τρύφωνας

Οργίασαν οι χρήστες του facebook και του twitter, με αφορμή το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού! Οι χιουμοριστικές αναρτήσεις για τα… βαμμένα μαλλιά του δραπέτη διαδέχονταν η μία την άλλη, με κορυφαία αυτή που έδειχνε (μέσω photoshop) τον Τρύφωνα Σαμαρά να τον κουρεύει!

Ανάρπαστη έγινε και η φωτογραφία του Ξηρού δίπλα σε ένα πανομοιότυπα ντυμένο και κουρεμένο… ανθρωπάκι της Playmobil: «Μου έγινε πρόταση να γίνω το νέο μοντέλο της Playmobil» έγραφε το μήνυμα, ενώ άλλοι χρήστες σχολίασαν: «Μία ακόμη επιστολή να μας στείλει ο Ξηρός… σε ποιο κομμωτήριο πήγε. Να σώσουμε τα μαλλιά μας τουλάχιστον».

«Αγέραστος πάντως ο Χριστόδουλος Ξηρός! Μέρα δεν πέρασε από πάνω του, μόνο η καημένη η Αλίθια Ρομέρο γέρασε από τα βάσανα…». Ειρωνικά σχολιάστηκε και η ευκολία με την οποία απέδρασε: «Στο υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζουν θετικά το αίτημα του Χριστόδουλου Ξηρού να επισκεφθεί τους Πυρήνες στον Κορυδαλλό στο πρώτο επισκεπτήριο». «Ξηρός στους αστυνομικούς: “Πάω για τσιγάρα κι έρχομαι…”».

Γέλιο έβγαλαν και τα σχόλια για το «τηλεοπτικό» διάγγελμα του καταζητούμενου τρομοκράτη: «Ζητώ συγγνώμη για την κακή ποιότητα του video, αλλά τα γυρίσματα έγιναν σε studio της ΔΤ». «Καθόταν και διάβαζε την προκήρυξη ο Ξηρός, λες και περνάει οντισιόν για τον ρόλο του τρομοκράτη». «Ο Ξηρός ήταν στη φυλακή από το 2002. Σκέψου πόση ώρα θα του εξηγούσαν ότι αυτό το βίντεο θα παίξει στο ίντερνετ. Τι είναι αυτούνο το μαραφέτι;». Αρκετοί σχολίασαν τον τρόπο που διάβαζε την προκήρυξη: «Ε, συγγνώμη. Κάποιος να γράφει τις προκηρύξεις!

Το χθεσινό ήταν… ο Τάκης αφιερώνει στην Κούλα». «Σαν να το είχε γράψει γιατρός ήταν, δεν έβγαζα τα γράμματα με τίποτα, τράβηξα μεγάλο ζόρι αλλά τελικά το είπα». Φυσικά δεν θα περνούσε απαρατήρητο ότι ο επίδοξος ηγέτης της νέας τρομοκρατίας αναφέρθηκε σε λόγους του Καραϊσκάκη: «Το “όταν γυρίσω θα σας γαμ…” που τσιτάρει ο Ξηρός σίγουρα είναι του Καραϊσκάκη; Για Γκουζγκούνης μου ακούγεται»!


Eλεύθερος με τους ίδιους όρους και εγγύηση 5.000 €

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ και διατηρώντας τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 (όταν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας) αφέθηκε και πάλι μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Κώστας Σακκάς. Ο κατηγορούμενος ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς συνελήφθη εκ νέου μετά τον εντοπισμό αποτυπωμάτων του σε αντικείμενα της γιάφκας του Χαλανδρίου. Ο 30χρονος αναρχικός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι τα αποτυπώματά του εντοπίστηκαν με καθυστέρηση… πέντε ετών και μάλιστα σε κινητά αντικείμενα, χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον. Φέρεται ακόμη να επικαλέστηκε απόφαση με την όποια συγκατηγορούμενοί του απαλλάχθηκαν από την ίδια κατηγορία.


Στο μικροσκόπιο η διπλή ληστεία στα Οινόφυτα

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει μπει μια περίεργη διπλή ληστεία που σημειώθηκε χθες το πρωί στα Οινόφυτα από τέσσερα πάνοπλα άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένο τζιπ. Αρχικά, οι οπλοφόροι, που φορούσαν μαύρα ρούχα και ήταν οπλισμένοι με υποπολυβόλα καλάσνικοφ, έσπασαν με βαριοπούλα τον υαλοπίνακα σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια εισέβαλαν με τα οπλοπολυβόλα στα χέρια.

Αρπαξαν από τα ταμεία μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά την ώρα που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο γκρι τζιπ μάρκας BMW, είδαν ανοιχτή την πόρτα κοντινού υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και χωρίς δεύτερη σκέψη εισέβαλαν και σε αυτό, απ’ όπου επίσης άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό!

Οι δράστες της διπλής ληστείας διέφυγαν από το σημείο με ταχύτητα, ενώ λίγη ώρα αργότερα το τζιπ βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε παράδρομο της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ληστεία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε αμέσως ενημέρωση, καθώς υπάρχουν φόβοι πως το κοινό πλέον τρομοκρατικό μέτωπο θα επιχειρήσει να αυξήσει τα ποσά που υπάρχουν στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ώστε να χρηματοδοτηθεί κάποιο μεγάλο χτύπημα που προετοιμάζουν.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...