Το bonus-πρόκληση του Χάρη Θεοχάρη προκαλεί θύελλα!

Εντονες αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών προκαλεί η επιπλέον αμοιβή (bonus) που προβλέπει το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος των ετήσιων κρατικών εισπράξεων!

«Περίεργο… Αμείβεται για να κάνει τη δουλειά του και του δίνουν και μπόνους;» έλεγαν χθες βουλευτές, ενώ ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέας Δημητρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια ειδική μεταχείριση που προκαλεί, εφόσον δεν αποτελεί γενικό μέτρο. Δηλαδή ένας υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει μπόνους επειδή έκανε το καθήκον του;»

Η σκανδαλώδης ρύθμιση του νόμου 4093 του 2012 (σύμφωνα με την οποία «μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο») αποτελεί νομοθετική έμπνευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη από τον Νοέμβριο του 2012.

Με απλά λόγια, η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρει πως ο νυν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα λάβει ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό με τη μορφή μπόνους, επιπλέον της κανονικής αμοιβής του, εφόσον κάνει «καλά τη δουλειά του» και ξεπεράσει το όριο των εσόδων που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύτηκε:

«Προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του γενικού γραμματέα Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο».

Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει η φτώχεια, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμείβεται με μπόνους μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του.
               
ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ