Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο νέος Τουρέ στο λιμάνι

Ο (Σομαλός) Ιμπραΐμ βρέθηκε στη Νορβηγία και αφού έπλενε πιάτα και μοίραζε γράμματα, ύστερα κυνήγησε το όνειρό του (πρώτα) στη Σίτι και τώρα στον Ολυμπιακό.

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ. Ο 22χρονος Νορβηγός (σομαλικής καταγωγής) κεντρικός μέσος έμεινε χθες ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και όπως ανέφεραν ΜΜΕ από τη Νορβηγία και την Αγγλία, υπέγραψε ήδη συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Ωστόσο ο Ιμπραΐμ δεν θα ενσωματωθεί στο ρόστερ των νταμπλούχων αυτήν τη σεζόν, μια και θα παραχωρηθεί δανεικός για έξι μήνες στον Εργοτέλη.


Ο Ιμπραΐμ είναι γεννημένος την 1η Μαΐου του 1991 στη Σομαλία και μόλις στα επτά του μετακόμισε με την πολυμελή οικογένειά του στη Νορβηγία. Ξεκίνησε την καριέρα του -αφού πρώτα είχε αναγκαστεί να δουλέψει ως ταχυδρόμος, αλλά και σε κουζίνες εστιατορίων πλένοντας πιάτα για να επιβιώσει- ως τερματοφύλακας (!) στη Φιελχαμάρ.


Σύντομα όμως κατάλαβε και με τη βοήθεια των προπονητών του ότι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα ήταν αυτή του κεντρικού μέσου. «Εχω καλή τεχνική, μπορώ να κερδίζω μονομαχίες, να κάνω τάκλιν, να δίνω πάσες. Και πέρα απ’ όλα, είμαι αρκετά δυνατός» έλεγε σε ηλικία 15 ετών και ονειρευόταν να μοιάσει στον Πατρίκ Βιεϊρά.


Οντας διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Νορβηγίας, ο «Αμπντί» εντοπίστηκε από τους σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι το 2007 και αφού πέρασε με επιτυχία τα τεστ των «πολιτών» ενσωματώθηκε στις ακαδημίες τους. Το ντεμπούτο του με τη Σίτι το πραγματοποίησε ενάντια στη Σκάνθορπ για το FA Cup στις 24 Ιανουαρίου του 2010, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου έπαιξε κόντρα στη Λίβερπουλ κι έγινε ο πρώτος Σομαλός που αγωνίστηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αυτό αυτομάτως τον μετέτρεψε σε πρότυπο για όλα τα παιδιά στη Σομαλία, ωστόσο η συνέχεια της καριέρας του δεν ήταν όπως τη φανταζόταν. Δεν κατάφερε να στεριώσει στη Σίτι, παρότι πολλοί πίστευαν ότι θα εξελιχθεί στον νέο Γιάγια Τουρέ του συλλόγου, και αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Σκάνθορπ (2011), Ναϊμέγκεν (2011-2012) και Στρόμσγκοντσετ (2012 και 2013). Και μέσα σε όλα αυτά, τον Μάιο του 2013 έχασε την αδελφή του, Φαΐζα, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Τρεις μήνες μετά τον χαμό της Φαΐζα ωστόσο γεννήθηκε ο γιος του και πλέον, όπως υποστηρίζει, έχει έναν καλό λόγο για να πετύχει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...