Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το ξέσπασμα του Στέφανου για το μακελειό

«Ο αδελφός μου ήταν σε νόμιμη άμυνα» λέει ο Κοκολογιάννης και δίνει τη δική του εκδοχή για τη νύχτα του διπλού φονικού.

«Η δίκη έγινε υπό καθεστώς τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα η απόφαση του δικαστηρίου να είναι άδικη. Ο αδερφός μου καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη, δίχως να εξεταστεί το γεγονός ότι λειτούργησε από άμυνα. Δεν θέλουμε να γλιτώσει τη φυλακή, παρά μόνο να τιμωρηθεί δίκαια γι’ αυτό που πραγματικά έκανε».

«Χείμαρρος» είναι ο Στέφανος Κοκολογιάννης, γνωστός από τη συμμετοχή και τη νίκη του στο reality «Mission», στη συνέντευξη που έδωσε στην «Espresso». Ο 37χρονος Κρητικός μίλησε για όλα: για το τι ακριβώς έγινε τη νύχτα τού διπλού φονικού το καλοκαίρι του 2011, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανώλη Σταυρουλάκη, για τη νόμιμη άμυνα στην οποία υποστηρίζει ότι βρισκόταν ο 53χρονος δράστης αδερφός του Γιώργος, για τον σοβαρό τραυματισμό του ανιψιού του Φανούρη από τα πυρά του 34χρονου Ξυδάκη και για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Ισόβια βάζεις σε έναν άνθρωπο που μπαίνει σε μια τράπεζα και επειδή καθυστερεί ο ταμίας να του δώσει λεφτά, τον σκοτώνει. Σε ισόβια καταδικάζεις έναν που βιάζει και σκοτώνει μια κοπέλα ή έναν μάγκα που ληστεύει και δολοφονεί μια γριούλα, αλλά πώς μπορεί να δώσεις ισόβια στον αδερφό μου ο οποίος βρισκόταν μέσα στο ίδιο του το μαγαζί όταν δέχτηκε ένοπλη επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ο τότε 17χρονος γιος του; Ο Πρίαμος μπήκε αρχικά στο κρεοπωλείο με έναν λοστό και στη συνέχεια τράβηξε πιστόλι μάρκας glock, με το οποίο πυροβόλησε τον αδερφό μου στα πόδια την ώρα που έβγαινε από το μαγαζί για να σωθεί. Εντρομος ο ανιψιός μου βγήκε για να σώσει τον πατέρα του και τότε ο ένοπλος τον πυροβόλησε στον λαιμό. Πέφτοντας αιμόφυρτος στο έδαφος ο μικρός είπε:

“Μπαμπά, με σκότωσε”. Oταν ο αδερφός μου είδε το παιδί του μέσα στα αίματα θεώρησε ότι πέθανε και τότε πήγε στο αυτοκίνητό του, από το οποίο πήρε την καραμπίνα που είχε εκεί και έριξε έναν και μόνο πυροβολισμό προς τον Ξυδάκη.

Η σφαίρα τον βρήκε στο στήθος σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Και ρωτώ: ποιος γονιός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αν δει το παιδί του πυροβολημένο μέσα στα αίματα;»

Oπως είπε, το πιστόλι του Ξυδάκη μάζεψε ο καφετζής, που είναι συγγενής του θύματος: «Το παρέδωσε στην Αστυνομία μόνο όταν τον συνέλαβαν για κλοπή και το ξέθαψε από την αυλή του σπιτιού του. Στο πιστόλι αυτό βρέθηκε το DΝΑ του Ξυδάκη και του καφετζή, στον οποίο θα υποβάλουμε μήνυση».

«Hμασταν φίλοι»

Μία νέα αποκάλυψη έφερε στο φως ο Στέφανος Κοκολογιάννης, λέγοντας ότι παλιότερα υπήρξαν φίλοι με τον Ξυδάκη, αλλά έγινε μια παρεξήγηση και αντάλλαξαν υβριστικές κουβέντες τηλεφωνικά! Ο νικητής του «Mission» μίλησε και για τον 62χρονο Μανώλη Σταυρουλάκη, το δεύτερο θύμα, το οποίο βρισκόταν σε κοντινό καφενείο:

«Η ατυχία της υπόθεσης είναι ότι από το ένα φυσίγγιο, που περιείχε 66 σκάγια, έφυγαν 5-6 προς το καφενείο βρίσκοντας τον άτυχο Σταυρουλάκη. Εχουμε ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη γι’ αυτό. Ομως, ηθικός αυτουργός σε αυτή τη δολοφονία ήταν ο Πρίαμος, καθώς αν δεν πήγαινε στο κρεοπωλείο, δεν θα γινόταν τίποτα. Μάρτυρες υπήρξαν πολλοί τότε, όμως, όλοι τους είδαν μόνο τον αδερφό μου να πυροβολεί, ενώ οι κάμερες από τα γύρω μαγαζιά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, όπως και δύο Ρουμάνες σερβιτόρες που δούλευαν στις καφετέριες».

Ο κ. Κοκολογιάννης μιλάει για έναν διαρκή πόλεμο που βιώνει η οικογένειά τους από εκείνη του Ξυδάκη: «Εχουν κάψει τα σπίτια μας, έχουν σφάξει τα ζώα μας, έχουν λεηλατήσει τις περιουσίες μας, είναι όλο απειλές και ουσιαστικά μας έχουν μπλέξει σε ένα περιστατικό που είναι ξεκάθαρο και προσπαθούν διαρκώς να αποκρύπτουν την αλήθεια γύρω από εκείνη τη νύχτα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δικαστών, του κόσμου και τη δική μας».

«Πρόεδρος και ένορκοι δεχόντουσαν απειλές»

Δύο μήνες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νέαπολης Λασιθίου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια τον 53χρονο κρεοπώλη Γιώργο Κοκολογιάννη για τη δολοφονία των δύο ανδρών. Στον Στέφανο Κοκολογιάννη επέβαλε συνολικά 14 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, με την κατηγορία ότι μετά το διπλό φονικό προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

«Πώς γίνεται ο αδερφός μου ο Σπύρος, που υποτίθεται ήταν συνεργός μου, να αθωώθηκε ομόφωνα και εγώ να “έφαγα” 14 χρόνια για ένα περιστατικό στο οποίο δεν υπήρξε καν τραυματισμός; Θεωρώ ότι το δικαστήριο πήρε λάθος αποφάσεις, αφού δεν έλαβε καν υπόψη του τις επίσημες έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δεχόταν απειλές. Τους έλεγαν πως αν δεν βγάλουν ισόβια και δεν μας βάλουν όλους στη φυλακή, θα κάψουν όλο το Λασίθι. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος τρομοκρατήθηκε.

Στους ενόρκους, δε, έλεγαν πως αν δεν βγάλουν ισόβια, θα τους πάνε ομήρους στον Προφήτη Ηλία. Μόνο η εισαγγελέας είπε ότι στον αδερφό μου έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας. Απευθύνω έκκληση στους αρμοδίους να ψάξουν την υπόθεση καλά».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...