Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Επικήρυξαν (με 4.000.000 ευρώ) τους τρομοκράτες!

Η επίσημη ανακοίνωση από τον Δένδια στη ΓΑΔΑ στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Με το ποσό των 4.000.000 ευρώ επικηρύχτηκαν από τις Αρχές ο Χρ. Ξηρός, ο Ν. Μαζιώτης, η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα και οι εκτελεστές των δύο μελών της Χρυσής Αυγής! Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος χθες το πρωί συναντήθηκε στη ΓΑΔΑ με όλους τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις προσπάθειές τους και παράλληλα να τους επισημάνει πως ο εντοπισμός των τρομοκρατών δεν είναι δουλειά μόνο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Φεύγοντας από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Δένδιας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στις οποίες αποκάλυψε πως έπειτα από συνεννοήσεις που έκανε με το συναρμόδιο σε αυτές τις περιπτώσεις υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να επικηρυχτούν οι τρομοκράτες με το ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, από 1.000.000 ευρώ θα πάρουν όσοι δώσουν αξιόπιστες πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού ή του Ν. Μαζιώτη και της συμβίας του Π. Ρούπα ή των δύο εκτελεστών των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διασφαλίσουν την ανωνυμία του πληροφοριοδότη, ενώ στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του, θα μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της μόνιμης εγκατάστασης σε χώρα του εξωτερικού. Φυσικά, το ποσό των επικηρύξεων δεν θα φτάσει ολόκληρο στα χέρια του όποιου πληροφοριοδότη, καθώς υπόκειται σε φορολόγηση, ύψους 15%, πράγμα που σημαίνει ότι ο δικαιούχος του ενός εκατομμυρίου θα εισπράξει τελικά… 850.000 ευρώ!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Ενα δισ. δραχμές για την 17Ν!

Με το ίδιο ποσό που επικηρύχθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, αλλά και οι Μαζιώτης – Ρούπα και το δίδυμο των δολοφόνων των μελών της Χρυσής Αυγής… κοστολογούνται ο φαντομάς Βασίλης Παλαιοκώστας και οι δράστες της επίθεσης εναντίον της συνδικαλίστριας Μαρίας Κούνεβα!

Αυτές οι επικηρύξεις παραμένουν σε ισχύ, με πιο πρόσφατη αυτή του 2011 -επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή- για τον αιωνίως καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος πάντως παραμένει ασύλληπτος. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2009, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η ΕΛ.ΑΣ. είχε επικηρύξει αντί 600.000 ευρώ τους λεγόμενους «ληστές με τα μαύρα» Μάριο Σεϊσίδη, Σίμο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, για τους οποίους θεωρεί ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Την ίδια χρονιά, για ποσό 1.000.000 ευρώ είχαν επικηρυχθεί οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες της επίθεσης με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Βέβαια, η μεγαλύτερη επικήρυξη όλων των εποχών δεν ήταν άλλη από αυτή για τη 17Ν, καθώς το ελληνικό κράτος έδινε (τότε) ένα δισεκατομμύριο δραχμές, ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες εκείνη την εποχή έδιναν το ποσό του 1.000.000 δολαρίων.


Τέλος η διευθύντρια

Εντολή για την αντικατάσταση της μέχρι πρότινος διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη και τη μετακίνησή της σε άλλο κατάστημα κράτησης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την άδεια στον Χρ. Ξηρό. Τη θέση της αναλαμβάνει η Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι χθες διηύθυνε το κατάστημα κράτησης Ελεώνα Θηβών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χρ. Ξηρού. Ηδη απολογήθηκαν δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε απολογία έχουν κληθεί ακόμη επτά.


Καθημερινό φαινόμενο οι έρευνες σε σπίτια αντιεξουσιαστών

«Έντονη άσκηση πίεσης» είναι πλέον το δόγμα που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού! Για τον λόγο αυτό θα ενταθούν οι έλεγχοι στους δρόμους, ενώ οι έρευνες σε σπίτια αντιεξουσιαστών, ύποπτων για τις σχέσεις τους με τις «παρυφές» της τρομοκρατίας, θα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στη συνάντηση που είχε χθες με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν σαφέστατος:

«Βρισκόμαστε σε “κόκκινο συναγερμό”, θα πρέπει κι εσείς να συμβάλετε στον αγώνα για την τρομοκρατία. Συνεχείς και εντατικές περιπολίες και έλεγχοι είναι μερικά από τα μέτρα που μπορείτε να πάρετε» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας στους αξιωματικούς, ενώ στη συνέχεια, σε κλειστή, ευρεία σύσκεψη με τον αρχηγό του Σώματος, δόθηκαν συγκεκριμένες επιχειρησιακές κατευθύνσεις προκειμένου αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν άμεσα.

Ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση και σύσκεψη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, με τον οποίο συζήτησαν το καθεστώς των αδειών, αλλά και την πορεία των εργασιών στη φυλακή υψίστης ασφάλειας του Δομοκού, όπου θα κρατούνται κάτω από αυστηρές συνθήκες οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής συνεχίστηκαν και χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια γνωστών ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε όσους προσφέρουν κάλυψη σε τρομοκράτες. Στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια συγγενών και φίλων του καταζητούμενου πιστολέρο της 17Ν. Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ άλλο ένα αναζητείται,  επειδή στα σπίτια τους βρέθηκαν σπρέι πιπεριού, ένα πιστόλι-στυλό με φυσίγγια, μία σφαίρα των 9 χιλιοστών, αντιασφυξιογόνες μάσκες, διαδικτυακές αναρτήσεις της οργάνωσης FAI κι έντυπα με αναρχικό περιεχόμενο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


Ο Θεοφίλου αρνήθηκε κάθε σχέση με τους Πυρήνες

«Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριό σας δεν θα καταδικάσει κάποιον, επειδή ενάμιση χρόνο πριν τον καταδίκασε ο κίτρινος Τύπος». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνούμενος αφενός τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012 που στοίχισε τη ζωή σε έναν 53χρονο ταξιτζή και αφετέρου κάθε σχέση με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο κατηγορούμενος, που επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, υποστήριξε ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο σε βάρος του, ενώ τόνισε ότι την ημέρα της ληστείας βρισκόταν στην Αθήνα και βοηθούσε σε επισκευές ανακαίνισης στο Στέκι Μεταναστών.

«Στην ανάκριση μου είπαν “ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις είκοσι χρόνια μέσα”» υποστήριξε ο νεαρός κατηγορούμενος, ενώ όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο επέλεξε να μην πει στην ανάκριση όσα ισχυρίστηκε σήμερα στην απολογία του, απάντησε: «Οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην Αντιτρομοκρατική». Ο 30χρονος διαχώρισε τη θέση του από τους Πυρήνες λέγοντας πως τους χωρίζουν… αξιακά ζητήματα! Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε με την πρόεδρο του δικαστηρίου:

«Οι Πυρήνες είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση. Εγώ είμαι αναρχοκομμουνιστής!» είπε. «Δηλαδή, αυτοί που πιστεύουν;» ρώτησε η πρόεδρος. «Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εγώ πιστεύω…» απάντησε ο κατηγορούμενος. Η δίκη θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση στις 28 Ιανουαρίου.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ


Αυστριακή εφημερίδα πιθανολογεί ότι θα χτυπηθεί (από τον Χριστόδουλο Ξηρό) η τρόικα

Από τις αναφορές του ξένου Τύπου στις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει βέβαια η κριτική γύρω από το θέμα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η επανεμφάνιση μάλιστα του «Μανώλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, μέσω του πρόσφατου διαδικτυακού μηνύματός του, που έκανε τον γύρο του κόσμου, απασχόλησε εκτενώς την αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», που περιγράφει τα «πεπραγμένα» του Ξηρού ως μέλους της διαβόητης ένοπλης οργάνωσης και πιθανολογεί ότι η τρόικα ίσως αποτελέσει πιθανό στόχο σε ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

«Η ελληνική προεδρία στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ενισχύει τους φόβους της Αστυνομίας ότι επίκεινται θεαματικές τρομοκρατικές επιθέσεις από ένα νεοϊδρυθέν τρομοκρατικό μέτωπο» γράφει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός σχολιαστής της «Die Presse».

«Οι διαπραγματευτές της τρόικας θα μπορούσαν να είναι εξέχων στόχος, που θα εξασφάλιζε στους τρομοκράτες τεράστια μιντιακή προβολή.

Υπάρχουν όμως και καθησυχαστικές φωνές. Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη δολοφονία των δύο ακροδεξιών, είχαν εκφραστεί φόβοι για επικείμενο εμφύλιο ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η επαναδραστηριοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού θα μπορούσε τελικά να αποδειχτεί ως πυροτέχνημα ενός ελάχιστα οργανωμένου ακροαριστερού μετώπου, αλλά περισσότερο από μια ελπίδα γι’ αυτούς δεν είναι» καταλήγει η εφημερίδα.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...