Προεδρικό Μέγαρο: 19 χρόνια χωρίς κάμερες ασφαλείας!

Κι όμως, έγινε κι αυτό! Αφησαν αφύλαχτο το Προεδρικό Μέγαρο και κατ’ επέκταση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς οι αρμόδιοι αντελήφθησαν τυχαία, έπειτα από έλεγχο ρουτίνας, ότι οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου δεν λειτουργούσαν για χρονικό διάστημα πολλών ετών!

Η απίστευτη αποκάλυψη πως το Προεδρικό Μέγαρο είναι «τυφλό» έγινε πριν από λίγες ημέρες, όταν αποσύρθηκε μεγάλο τμήμα της φρουράς του Προέδρου, προκειμένου να ριχθεί στη μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», πριν από μερικούς μήνες μεγάλο μέρος της αστυνομικής φρουράς μετακινήθηκε σε νευραλγικές υπηρεσίες -με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στην Αττική.

Το γεγονός αυτό οδήγησε άμεσα στην ανάγκη αναβάθμισης των τεχνολογικών μέσων προστασίας του ιστορικού Μεγάρου. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε ακόμη κι επιχείρηση επί χάρτου, στην οποία προβλεπόταν η χρήση των καμερών που υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου. Οταν όμως πάτησαν το κουμπί για την ενεργοποίηση των καμερών, οι χειριστές έμειναν άφωνοι, καθώς το σύστημα ήταν «τυφλό»!

Οι συγκεκριμένες κάμερες, που είναι παλιάς τεχνολογίας και ασπρόμαυρες, είχαν τοποθετηθεί στο Μέγαρο την εποχή που ήταν Πρόεδρος ο Κωστής Στεφανόπουλος, δηλαδή, το 1995. Ομως έναν χρόνο μετά κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα και η προσωπική τους ζωή. Η ανταπόκριση του Κωστή Στεφανόπουλου ήταν άμεση και αποφάσισε να απενεργοποιηθούν οι κάμερες που «σημαδεύουν» τον δρόμο και την περίμετρο του Μεγάρου, όχι όμως αυτές που βρίσκονταν σε σημεία-κερκόπορτες για το Προεδρικό και δεν ενοχλούν τους κατοίκους.

Με την πάροδο του χρόνου όμως ακόμη και αυτές έπαψαν να λειτουργούν και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, ώσπου χρειάστηκε να επαναξιολογηθούν τα μέτρα φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικοί που έκαναν τον έλεγχο στις κάμερες μόνο τα… γέλια δεν έβαλαν με την παρωχημένη τεχνολογία τους! Πλέον η Πολιτεία έχει μπει στη διαδικασία αναμόρφωσης της ηλεκτρονικής φρούρησης του Μεγάρου έπειτα από δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ