Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η σπείρα με τα χίλια πρόσωπα!

Παρίσταναν τους πράκτορες της CIA ή τους μεγαλογιατρούς και κατάφεραν να «φάνε» από αφελείς περισσότερα από 500.000 ευρώ.


Πράκτορες της CIA, γιατροί σε μεγάλες κλινικές, ακόμα και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς είναι μερικά από τα «επαγγέλματα» που έλεγαν ότι έκαναν τρεις απατεώνες, οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μεσολαβήσουν -δήθεν- σε ρουσφέτια!


Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ήδη ένας 55χρονος, μέλος της «σπείρας με τα χίλια πρόσωπα και επαγγέλματα», ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του, μία 53χρονη και ένας 70χρονος, καθώς κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη τους κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ!


Ο απατεώνας συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Κερατέας, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.


Οπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, ο 55χρονος μαζί με την 53χρονη εμφανίζονταν δήθεν ως μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ (!) και αφού αποκτούσαν φιλικές σχέσεις με τα θύματά τους, στη συνέχεια έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.


Προφασιζόμενοι οικονομικά προβλήματα, επειδή δήθεν καθυστερούσε να τους δοθεί ο «παχυλός τους μισθός» από τη CIA, ζητούσαν δανεικά υποσχόμενοι εξόφληση με τόκο και παράλληλα μόνιμη εργασία σε μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού!


Οι ανυποψίαστοι «τσιμπούσαν το δόλωμα» και δάνειζαν στο σατανικό ζευγάρι δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πιστεύοντας πως θα τα πάρουν πίσω με τόκο και παράλληλα πως και οι ίδιοι θα ζήσουν το «όνειρο» και θα γίνουν… μυστικοί πράκτορες. Βέβαια, σύντομα διαπίστωναν πως το ζευγάρι δεν ήταν τίποτε άλλο από κοινοί απατεώνες που  τους «έφαγαν» τα χρήματα.


Σε άλλες περιπτώσεις ο 55χρονος και ο 70χρονος εμφανίζονταν είτε ως εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς είτε ως μεγαλογιατροί ή τελωνειακοί, υποσχόμενοι νοσηλείες στα καλύτερα νοσοκομεία, εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αγορά σκαφών από τα κατασχεμένα σε ελκυστικές τιμές και με φοροαπαλλαγή, ακόμα και προώθηση αιτήσεων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων!


Μάλιστα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 55χρονος είχε καταφέρει να πείσει ηλικιωμένους (τους οποίους γνώριζε μέσω τρίτων προσώπων) πως χρειάζεται μια ασφαλή κρυψώνα γιατί είναι μυστικός πράκτορας και θα πρέπει να περνά απαρατήρητος. Με τον τρόπο αυτό κατάφερνε να διαμένει σε σπίτια ηλικιωμένων ζευγαριών, υποσχόμενος βέβαια μεγάλη αμοιβή, πλην όμως ο σκοπός του δεν ήταν άλλος από την κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε σε ενεχυροδανειστήρια.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...