Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Delivery μουσακάς από τον Μαμαλάκη

Ο διακεκριμένος σεφ έκανε τον τίτλο της εκπομπής «Μπουκιά και συχώριο» εστιατόριο με σπιτικά φαγητά.

Στην κουζίνα ολοταχώς μπαίνει ο Ηλίας Μαμαλάκης! Ο διακεκριμένος σεφ, ύστερα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα βιβλία που έχει εκδώσει, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη βήμα στην καριέρα του. Παρά τους δύσκολους καιρούς λοιπόν, δημιούργησε μια επιχείρηση που κάνει delivery με ξεχωριστά σπιτικά φαγητά που ετοιμάζει ο ίδιος με την ομάδα του. Το «Μπουκιά και συχώριο», ένας τίτλος που αγαπήθηκε στην TV, έγινε κατάστημα και ήδη γνωρίζει την αγάπη του κόσμου στα βόρεια προάστια.


«Είναι ένα μικρό μαγαζί στη λεωφόρο Κηφισίας, που διαθέτει κλασικό ελληνικό φαγητό, το οποίο σερβίρουμε για το σπίτι ή κάνουμε delivery. Με λίγα λόγια δεν έχει καθίσματα. Κάθε μέρα παρασκευάζονται δεκαπέντε με δεκάξι διαφορετικές γεύσεις, κάνουμε από μουσακά και πατσίτσιο μέχρι σουτζουκάκια, σνιτσελάκι, ένα ωραιότατο μοσχαράκι στρογγανόφ. Φτιάχνουμε πολύ ωραία πράγματα» λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης στην «Espresso».


Ο αγαπημένος συγγραφέας, που έχει βραβευτεί στο εξωτερικό για την εκπομπή που συνδύαζε ταξίδια στην Ελλάδα με παραδοσιακές -και όχι μόνο- συνταγές, κράτησε τον τίτλο που αγαπήθηκε από το κοινό και το… έκανε delivery εστιατόριο. Μάλιστα, επειδή ο αγαπημένος σεφ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν πολλά ελληνικά νοικοκυριά, έχει προνοήσει ώστε τα περισσεύματα του φρέσκου φαγητού ημέρας να παραδίδονται στις εκκλησίες ή σε ειδικούς οργανισμούς για τα συσσίτια των αναξιοπαθούντων.


Η ομάδα του αποτελείται από ανθρώπους με μεράκι και κέφι για δουλειά και νόστιμες δημιουργίες. Ανάμεσά τους και ο γιος της συζύγου του Ντορίτας Πετρατζά.


«Αυτήν τη στιγμή στην επιχείρηση εργαζόμαστε περίπου δέκα άτομα. Τρεις σεφ από τη σχολή Le Monde, με την οποία έχω στενή συνεργασία κι έχουν αναλάβει την κουζίνα μαζί μου, δύο κοπέλες μαζί με τον γιο μας που είναι στη σάλα και σερβίρουν και δύο παιδιά για τα delivery. Ο περισσότερος κόσμος έρχεται και παίρνει το φαγητό για το σπίτι. Είναι ένα μαγαζί διαφορετικό, που μόνο όταν το δείτε από κοντά θα καταλάβετε τι λέω» επισημαίνει ο σεφ.


Ο κόσμος αγκάλιασε τις γεύσεις του Ηλία


Ο ίδιος πιστεύει πολύ σε αυτό το νέο εγχείρημά του και μάλιστα καθημερινά βρίσκεται από πολύ νωρίς… στο πόδι προκειμένου να βοηθήσει στην παρασκευή των φαγητών, που πρέπει να είναι έτοιμα στις 11.00 το πρωί, όταν και ανοίγουν οι πόρτες του καταστήματος για το κοινό. Οπως αναφέρει:


«Είμαι καθημερινά στο μαγαζί και με βλέπουν. Ο κόσμος είναι πολύ καλός μαζί μας και μας προτιμάει. Οι συνάδελφοι στην τηλεόραση και τα περιοδικά με βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».


Ολοι έχουν αγκαλιάσει τις γεύσεις του Ηλία, αλλά όπως τονίζει εκείνος, «η χαρά είναι δική μου, γιατί βλέπω ότι όλη αυτή η πορεία των τόσων πολλών ετών, από το ’92 μέχρι σήμερα, “έχτισε” ένα πολύ καλό όνομα. Ο κόσμος χαίρεται που τρώει φαγητό από μένα, γιατί μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει διάφορα πράγματα που έχω δημιουργήσει, αλλά πρώτη φορά έχω δικό μου χώρο».


Οσο για τα πιο αγαπημένα πιάτα; Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαρτυρά πως τα «σουξέ» του μαγαζιού είναι δύο: οι λαχανοντολμάδες και η ρώσικη σαλάτα που την κάνει με τα χεράκια του, με αγνά υλικά.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...