Πάρκο περιπέτειας για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Το Alexanderland, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την Disneyland, θα δημιουργηθεί σε έκταση 300 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Ενα υπερσύγχρονο θεματικό πάρκο περιπέτειας, που θα μοιάζει με την Disneyland και θα είναι αφιερωμένο στη ζωή, την πορεία αλλά και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το Alexanderland που, σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη Γιώργο Τσαμασλή, θα δημιουργηθεί σε έκταση 300 στρεμμάτων, η οποία θα είναι ανοιχτή για μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών που έδωσε ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης, προβολές σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις, καθώς και εκθέσεις με πλούσιο πληροφοριακό υλικό. Ο επισκέπτης του πάρκου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, θα βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του η ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη, από τη γέννησή του, τα παιδικά του χρόνια, τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του μέχρι τις εκστρατείες του.

Η πρόθεση της δημιουργίας του Alexanderland, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την Disneyland, παρουσιάστηκε κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ σκοπός της θα είναι να εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας έχει ήδη ενημερωθεί ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.

Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ δεν έχει καταλήξει στον χώρο που θα φιλοξενήσει το θεματικό πάρκο περιπέτειας. Εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις και βρίσκονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ