Πάρκο περιπέτειας για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Το Alexanderland, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την Disneyland, θα δημιουργηθεί σε έκταση 300 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Ενα υπερσύγχρονο θεματικό πάρκο περιπέτειας, που θα μοιάζει με την Disneyland και θα είναι αφιερωμένο στη ζωή, την πορεία αλλά και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το Alexanderland που, σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη Γιώργο Τσαμασλή, θα δημιουργηθεί σε έκταση 300 στρεμμάτων, η οποία θα είναι ανοιχτή για μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών που έδωσε ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης, προβολές σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις, καθώς και εκθέσεις με πλούσιο πληροφοριακό υλικό. Ο επισκέπτης του πάρκου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, θα βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του η ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη, από τη γέννησή του, τα παιδικά του χρόνια, τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του μέχρι τις εκστρατείες του.

Η πρόθεση της δημιουργίας του Alexanderland, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την Disneyland, παρουσιάστηκε κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ σκοπός της θα είναι να εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας έχει ήδη ενημερωθεί ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.

Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ δεν έχει καταλήξει στον χώρο που θα φιλοξενήσει το θεματικό πάρκο περιπέτειας. Εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις και βρίσκονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αυτός είναι ο επίγειος παράδεισος του Γιώργου Λιάγκα στην Τήνο – Φωτογραφίες από το εξοχικό του

Τον επίγειο παράδεισό του έχει φτιάξει στην Τήνο ο Γιώργος Λιάγκας.