Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Ο ερωτάς του Στ. Ξαρχάκου

Η Ηρώ Σαϊα με τη μελωδική φωνή είναι το μυστικό ειδύλλιο του συνθέτη.

Στο… δίχτυ του Σταύρου Ξαρχάκου πιάστηκε η όμορφη και ταλαντούχα τραγουδίστρια Ηρώ Σαΐα. Κοινό μυστικό -σχεδόν από το 2012- στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης, αλλά όχι και στο ευρύ κοινό, είναι ότι ένα ρομαντικό ειδύλλιο έχει πλεχθεί ανάμεσα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τη νεαρή καλλιτέχνιδα με τη μελωδική φωνή και την αέρινη σκηνική παρουσία. Στην αρχή οι πληροφορίες μας ήθελαν το ζευγάρι να κινείται άνετα μόνο ανάμεσα σε φίλους, για να μην πυροδοτήσει τα σχόλια. Αλλά ο βήχας και ο έρωτας -ως φαίνεται- δεν κρύβoνται.

Η Ηρώ Σαΐα δεν είναι μόνο η μούσα του Σταύρου Ξαρχάκου, όπως λένε εκείνοι που τους βλέπουν να συνεργάζονται συχνά, αλλά και η νέα του σύντροφος, που έχει δώσει άλλη πνοή στη ζωή του.

Η γνωριμία τους έγινε το 2011, με αφορμή το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στη μουσική σκηνή του Gazarte. Μάλιστα η συνεργασία τους ήταν τόσο καλή που τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ο μουσικοσυνθέτης τής πρότεινε να δουλέψουν μαζί στο Ηρώδειο. Η φιλία τους έγινε πιο δυνατή και ο Ξαρχάκος, που έλκεται από τις όμορφες παρουσίες -είχε οκτώ χρόνια δεσμό με την κατά πολλά χρόνια νεότερή του Σμαράγδα Καρύδη-, είδε στην Ηρώ την παραμυθένια μορφή που έψαχνε. Γι’ αυτό και της πρότεινε και νέα συνεργασία, στην παράσταση «Αμάν Αμήν» στο θέατρο Ακροπόλ, το 2012.

Και στην περίπτωση αυτή πάντως η διαφορά ηλικίας δεν στάθηκε εμπόδιο για κανέναν από τους δύο, καθώς ο ταλαντούχος συνθέτης είναι σήμερα 75 ετών, ενώ η αγαπημένη του είναι κοντά στα 40!

Ανθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, που τους έχουν ζήσει ως ζευγάρι, τονίζουν ότι εκεί «έδεσε» η σχέση τους. Μάλιστα, όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος έδινε το «παρών» στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Ηρώ ήταν διακριτικά στο πλευρό του και ταξίδευε στη συμπρωτεύουσα αρκετά συχνά για να τον δει.

Ανθρωποι του κύκλου τους μας πληροφόρησαν πως τις γιορτές που μας πέρασαν το ζευγάρι ήρθε ακόμη πιο κοντά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που για μία ακόμη φορά αποφάσισαν να συνεργαστούν, στην παράσταση «Νυν και αεί… Τσιτσάνης», στο κέντρο Ιερά Οδός. Η Ηρώ Σαΐα, με τις πλούσιες μουσικές περγαμηνές, καθώς είναι ιδρυτικό μέλος των Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη, συμπράττει στη μουσική σκηνή με την Ελένη Βιτάλη, ερμηνεύοντας θρυλικά τραγούδια του λαϊκού δημιουργού και όσοι έχουν δει την παράσταση λένε ότι οι «κλεφτές» ματιές της νεαρής με τον συνθέτη και η έντονη χημεία τους ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...