Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Μετανάστες (της πίστας) για μια… χούφτα δολάρια!

Την ώρα που στην Ελλάδα της κρίσης τα κασέ έχουν πάρει την κάτω βόλτα, οι τραγουδιστές αναζητούν οικονομική ανάσα με εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Το κύμα της… νεομετανάστευσης καλά κρατεί, ακόμη και στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Καθώς στην Ελλάδα τα κασέ έχουν πάρει την κατιούσα και πολλά σχήματα ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με συνοπτικές διαδικασίες (βλέπε περίπτωση Σταμάτη Γονίδη και Νότη Σφακιανάκη), οι τραγουδιστές μας αναζητούν μια οικονομική ανάσα «κλείνοντας» εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Τα νυχτοκάματα του Παρασκευοσάββατου στην «πληγωμένη» από την κρίση πρωτεύουσα δεν φτάνουν, ενώ είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που παραμένουν φέτος χωρίς καθόλου δουλειά. Δημοφιλέστερος προορισμός αναδεικνύεται η Νέα Υόρκη. Προφανώς λεφτά υπάρχουν ακόμη στους ομογενείς, οι οποίοι βάζουν συχνά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν live τους Ελληνες αστέρες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε εμφάνιση του Νίκου Μακρόπουλου πέραν του Ατλαντικού, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, το εισιτήριο κόστιζε 150 δολάρια, δίχως μάλιστα να συνοδεύεται από ποτό!

Την είδα την Πεγκούλα, την είδα χθες αργά, που μπήκε στη βαρκούλα να πάει στην ξενιτιά… Εντάξει, δεν μπήκε ακριβώς σε βαρκούλα η Πέγκυ Ζήνα για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Προτίμησε την άνεση και την ταχύτητα του αεροπλάνου. Από τις 24 Ιανουαρίου η δημοφιλής τραγουδίστρια βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, καθώς έχει προγραμματισμένες live εμφανίσεις στον χώρο του Melrose Ballroom στην Αστόρια, όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ομογένειας.

Στην Αμερική θα ταξιδέψει λίαν συντόμως και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον εγγονό του, τον Μάκη τζούνιορ, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του, και την Ελεάννα Παπαϊωάννου. Οι τρεις τους συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες τους σταθμούς της περιοδείας τους, ενώ είναι σίγουρο πως το βράδυ της γιορτής των ερωτευμένων θα εμφανιστούν στο Chateau Ritz στο Σικάγο, όπου θα σπεύσουν σίγουρα εκατοντάδες ομογενείς να τους απολαύσουν.

Μια special εμφάνιση στη Φλόριντα πρόκειται να κάνει στις 25 Μαΐου ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος θα πάρει επίσης για λίγο τον δρόμο της ξενιτιάς τραγουδώντας για τους ομογενείς. Τι και αν ο ίδιος δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη; Το κέντρο Opa στο Ορλάντο τύπωσε ήδη αφίσες και διαφημίζει τον ερχομό του μέσω διαδικτύου.

Στη Νέα Υόρκη η Τοπάζη

Μόνιμη μετανάστρια στο USA είναι εδώ και χρόνια η τραγουδίστρια Κατερίνα Τοπάζη, η οποία εμφανίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Mythos Restaurant στη Νέα Υόρκη. Μπορεί η Κατερίνα να έφυγε από την Ελλάδα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ακολουθώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον άντρα της ζωής της, όμως αν βρισκόταν ακόμη στη χώρα μας, το νυχτοκάματο του τριημέρου (που συνήθως δουλεύουν τα μαγαζιά) δεν θα ήταν στάνταρ.

Πίσω στην Ευρώπη, ο Γιάννης Πλούταρχος συμφώνησε να εμφανιστεί την 1η Μαρτίου σε κέντρο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Οπως ενημερωθήκαμε από την αφίσα της συναυλίας του, η τιμή του εισιτηρίου είναι 35 ευρώ, αν φροντίσει να το προμηθευτεί κανείς online, και 10 ευρώ παραπάνω αν το αγοράσει από την είσοδο του κέντρου. Στην Ολλανδία θα βρεθούν στις 22 Μαΐου και οι Imam Baildi. Το γνωστό συγκρότημα πρόκειται να κάνει ένα live στο Αμστερνταμ. Τέλος, ούτε ο Γιώργος Νταλάρας λείπει από τη λίστα με τους Ελληνες τραγουδιστές που θα κάνουν εμφανίσεις στην ξενιτιά μέσα στους επόμενους μήνες. Την Πρωτομαγιά θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στο ρεμπέτικο.

Σε θρυλική σάλα η Αρβανιτάκη

Η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Carnegie Hall το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου δεν συνδέεται φυσικά με τις εμφανίσεις όλων των παραπάνω καλλιτεχνών στα ξένα. Το εν λόγω θέατρο είναι ιστορικό κι έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς τεράστιες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας ειδικότερα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι η τέταρτη Ελληνίδα που θα ανέβει στη σκηνή του θρυλικού αυτού χώρου, μετά τη Σοφία Βέμπο, τη Μαρία Κάλλας και τη Νάνα Μούσχουρη. Τα εισιτήρια για τη συναυλία ξεκινούν από 15 και φτάνουν στα 75 δολάρια.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...