Βρήκε επενδυτή για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Τι λέει η πρόταση του Γεράσιμου Ερτσου.

Πιο έτοιμος παρά ποτέ εμφανίζεται να είναι ο Γεράσιμος Ερτσος για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο γνωστός Ενωσίτης πολιτικός μηχανικός, που ήταν ο άνθρωπος που είχε φτιάξει το 1978 τη διώροφη εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και επί προεδρίας Λουκά Μπάρλου ήταν έφορος στην ομάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται διεξοδικά με τη μελέτη του νέου γηπέδου του συλλόγου. Και φαίνεται πλέον πως είναι σε θέση να μιλήσει… ουσιαστικά. Κάτι που έκανε μέσω του επίσημου εγγράφου που έστειλε στις 19 Μαρτίου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, το οποίο η «Espresso» έχει στα χέρια της και σας παρουσιάζει τα βασικότερά του σημεία. Αναφερόταν λοιπόν: «Η πρότασή μας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση Γρανίτσα και με άλλες που έχουν ακουστεί και έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο τον επενδυτή, ο οποίος θα πάρει ως αντιπαροχή το οικόπεδο και θα φτιάξει ένα γηπεδάκι 28.000 θέσεων».

Και συνέχιζε: «Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα της ΑΕΚ εξυπηρετούνται καλύτερα με δανειακή σύμβαση και όχι με αντιπαροχή. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από επενδυτή. Η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει το γήπεδό της μόνη της εξασφαλίζοντας στεγαστικό δάνειο από χρηματοπιστωτικό οίκο, το οποίο θα εξυπηρετήσει σε διάστημα 30 ετών. Το ύψος του δανείου θα είναι 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φτάνει για να κατασκευαστεί γήπεδο προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ. Το συνολικό κόστος του γηπέδου θα ανέλθει στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Ο δανειστής, που είναι ξένος χρηματοπιστωτικός οίκος, έχει βρεθεί. Επιθυμία του όμως είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία του μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης του δανείου».

Και κατέληγε, αναφέροντας τι θα περιλαμβάνει το έργο: «Αγωνιστικός χώρος, εξέδρες με χωρητικότητα 40.000 καθισμένων θεατών, σουίτες πάνω από τις εξέδρες, γραφεία του ερασιτεχνικού σωματείου, αθλητικό μουσείο ΑΕΚ, γραφεία των επαγγελματικών αθλημάτων, ιατρεία, αποθήκες κ.ά.».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ