Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Γονική παροχή με κυριότητα και… επικαρπία στον Θεοχάρη!

Ξεπερνά τα όρια κάθε αρρωστημένης φαντασίας η απόφαση που εξέδωσε στην εκπνοή του 2013 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων «στρατηγός» Θεοχάρης.

Ξεπερνά τα όρια κάθε αρρωστημένης φαντασίας η απόφαση που εξέδωσε στην εκπνοή του 2013 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων «στρατηγός» Θεοχάρης. Στην απόφαση αναφορικά με την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, στην παράγραφο 5 του άρθρου 3 ορίζεται ότι:

«στην περίπτωση της μεταβίβασης ακινήτου ή της σύστασης εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού χωρίς τίμημα, δεν χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας, εφόσον η είσπραξη της οφειλής δεν είναι διασφαλισμένη». Ετσι οι εφοριακοί ζητούν εγγραφή υποθήκης ακινήτου, για να ολοκληρώσουν μεταβιβάσεις, στις οποίες δεν μεσολαβεί τίμημα!

Τα περιστατικά, όπως δηλώνουν φορολογούμενοι που επιχείρησαν να κάνουν μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή στα παιδιά τους, είναι καθημερινά και ενισχύονται από το γεγονός ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία. Αν υπάρχει ληξιπρόθεσμο χρέος, ακόμη και αν εξυπηρετείται κανονικά, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή ή δωρεά, παρά μόνο αν γίνει εγγραφή υποθήκης.

Οι φορολογούμενοι, από την πλευρά τους, αντιδρούν στην εγγραφή υποθήκης του ακινήτου που θέλουν να μεταβιβάσουν στο παιδί τους, ιδίως όταν πληρώνουν σταθερά και χωρίς καθυστερήσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αλλά οι εφοριακοί ακολουθούν πιστά τη διάταξη Θεοχάρη.

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δίνει μάχη σε διάφορα μέτωπα για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, όμως το υπουργείο Οικονομικών με τερατώδεις διατάξεις για τους φορολογουμένους δίνει ακόμα μία βολή στα ελληνικά νοικοκυριά. Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί από το Μαξίμου να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση ο απίθανος Θεοχάρης, αλλά μέχρι τότε, όσοι επιθυμούν να κάνουν γονική παροχή ή δωρεά του ακινήτου τους στα παιδιά τους, θα τιμωρούνται υποθηκεύοντας το ακίνητό τους.

Κ.Ζ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...