Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Γωνιές» της Ευρώπης με άκρως ρομαντική διάθεση

Συντροφιά με το ταίρι σας και τον… Αγιο Βαλεντίνο, ανακαλύψτε τους επίγειους παραδείσους που έχουν τα δικά τους μυστικά.

Φτιάξτε βαλίτσες και προπάντων διάθεση, γιατί η 14η Φεβρουαρίου πλησιάζει και σας δίνεται η ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με το άλλο σας μισό. Κάθε μέρα πρέπει να την αντιμετωπίζετε σαν γιορτή, με πλάνα για μικρoεξόδους και σύντομες αποδράσεις.


Ενα βήμα πριν από την άνοιξη η όμορφη Ευρώπη σάς περιμένει. Η Τοσκάνη είναι το πρώτο μέρος που μου έρχεται στο μυαλό. Το απόλυτο πάντρεμα βουνού και θάλασσας, υπέροχη αρχιτεκτονική και χωριά που ξεπετιούνται μέσα από ένα σκηνικό με χρυσαφένιους ελαιώνες, ψηλόλιγνα κυπαρίσσια και αμπέλια. Τεράστιες βίλες στο χρώμα της τερακότας, τεμπέλικα πρωινά δίπλα στο ποτάμι και καλό, ντόπιο κρασί. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα τριήμερο ηρεμίας;


Το «Castiglion del Bosco» αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το crème de la crème της ευρύτερης περιοχής, από άποψη τοποθεσίας στο Montalcino, αλλά και παροχών.


Πρόκειται για ένα τεράστιο κτήμα, πέντε φόρες σαν το Hyde Park, με ιδιωτικές βίλες που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετά άτομα αλλά και σουίτες. Προσφέρει επαγγελματικό γήπεδο του γκολφ υψηλών προδιαγραφών, απέραντα αμπέλια τα οποία παράγουν τρεις διαφορετικές ετικέτες Brunello di Montalcino, μικρό χωριουδάκι στη μέση του οικισμού με εξαίσια trattoria, prive μαθήματα μαγειρικής με πρώτης τάξης τοσκανέζικα υλικά και ένα κέντρο ευεξίας. Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα πολιτισμένο χωριό που έχει κρατήσει τις παραδόσεις της περιοχής σε δωμάτια επιμελημένα από την οικογένεια Ferragamo, με αφαιρετικό, αμερικανικό στιλ.


Εάν επιθυμείτε κάτι πιο κοντά στον πολιτισμό, τότε στη Φλωρεντία το «Four Seasons» θεωρείται το καλύτερο της πόλης και είναι πραγματικά πολυτελές και άκρως αναγεννησιακό. Τεράστιος χώρος υποδοχής με ψηλά, σκαλιστά ταβάνια, γύρω σου αναγεννησιακά αγάλματα, μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και λουλούδια που δίνουν χρώμα σε έναν χώρο που μοιάζει με μουσείο. Αψογη θέα στους κήπους από τα δωμάτια και πολύ καλό εστιατόριο, όπου μπορείτε να χαρείτε κάθε γεύμα. Η υγρασία παραμονεύει, γι’ αυτό εξοπλιστείτε με τα κασμίρια σας, αλλιώς πεταχτείτε στο κέντρο της πόλης για ένα αξέχαστο shopping spree.


Στη Μαδρίτη τώρα, ας μεταφερθούμε σε κάτι πιο μοντέρνο αλλά εξίσου ρομαντικό, το «Hotel de las letras». Η μεγαλοπρέπεια του ιστορικού αυτού κτιρίου, μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης, συνάμα με το μοντέρνο και αφαιρετικό εσωτερικό του design, σε μαγνητίζει και θέλεις να περάσεις ώρες ατελείωτες στο λόμπι του χαζεύοντας την περατζάδα από τα τεράστια παράθυρά του. Αναπαυτικοί λευκοί καναπέδες, μεταξοτυπίες με ποίηση στους τοίχους, άνετα και προπάντων ευχάριστα δωμάτια είναι μερικά από τα ατού του. Επιπλέον υπάρχει ένα εστιατόριο που σερβίρει fusion κουζίνα, ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο με djs κάθε Σαββατοκύριακο και γυμναστήριο. Στο κατώφλι σας θα βρείτε όλα τα μουσεία, τα διάσημα καφέ, αρκετά τάπας μπαρ, μαγαζιά, όπως επίσης και ένα φανταστικό κυριακάτικο παζάρι, όπου πωλούνται αντίκες και αξιοπερίεργα αντικείμενα.


Μεταφερόμαστε στη Μασσαλία της Γαλλίας, σε μια πόλη αμφιλεγόμενη αλλά πλέον πολλά υποσχόμενη, ιδανική για νέα ζευγάρια που τους αρέσει η περιπέτεια. Μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: τέχνη, φαγητό, πάθος. Στο ξενοδοχείο «Mama Shelter» δεν θα βρείτε την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, αλλά είναι σίγουρα φρέσκο, εναλλακτικό και τόσο μικροσκοπικό που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Στο εστιατόριό του θα συναντήσετε όμορφο κόσμο και θα έχετε ένα από τα πιο ωραία casual dinners της διαμονής σας.


Στην ίδια χώρα αλλά στην περιοχή της Reims κάτι εντελώς διαφορετικό είναι το μεγαλόπρεπο κάστρο «Chateau d’Etoges». Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό ή έστω εντυπωσιακό απ’ το να αποδράσεις μακριά, σε ένα παραμυθένιο κάστρο για ένα τριήμερο γεμάτο γκουρμέ φαγητό, περιπάτους στους αγρούς και vintage σαμπάνια!


Μη σας φαίνεται απλησίαστο όνειρο, στο «Chateau d’Etoges», σε ένα βασιλικό κάστρο στην περιοχή όπου γεννήθηκε ο αφρώδης οίνος, μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη διαμονή. Περιτριγυρισμένο από στρέμματα ιδιωτικών εκτάσεων και μόλις 36 χιλιόμετρα από την εκπληκτική πόλη της Reims, οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στο «Château d’Etoges», την ίδια κατοικία όπου πρώην βασιλείς, όπως ο Louis XIV και ο Louis XVI, έχουν διαμείνει και φυγαδευτεί επίσης. Το κάστρο είναι γνωστό για τους κήπους του με τους οποίους ήταν ερωτευμένος ο Louis XIV. Το ξενοδοχείο προσφέρει πακέτα που περιλαμβάνουν πλούσιο πρωινό, εκδρομές στα περίφημα champagne Houses Moët & Chandon, Dom Perignon, Taittinger που βρίσκονται στην Epernay, 25 λεπτά από το ξενοδοχείο και στη Reims, 45 λεπτά αντίστοιχα. Εκεί θα βρείτε τα πιο παλιά κελάρια της περιοχής, όπου μπορείτε να απολαύσετε food & wine pairing και να λάβετε μέρος σε πολλά οινο-γαστρονομικά events που θα σας εντυπωσιάσουν.


Το «Sumahan» στην Κωνσταντινούπολη το γνωρίζουν λίγοι. Ενα πρώην αποστακτήριο, το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο από Αμερικανοτούρκους αρχιτέκτονες, παραμένει μέχρι σήμερα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Πόλης στα σύνορα Ευρώπης και Ασίας. Κάθεται μεγαλοπρεπώς πάνω στον Βόσπορο. Η εσωτερική διακόσμησή του είναι σύγχρονη, με τεράστια παράθυρα, απ’ όπου διοχετεύεται άπλετο φως από παντού και καταπληκτικούς κήπους στο εξωτερικό του.


Το Café Royal στη Regent Street του Λονδίνου άνοιξε εκ νέου ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ιστορικό αυτό κτίριο, που κάποτε ήταν το πιο hot μέρος της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο και στα εστιατόριά του όλο το who is who του πλανήτη, σήμερα διατηρεί την παράδοση στο καλό φαγητό και εκτός των 5 αστέρων εστιατόρια που στεγάζονται στο ξενοδοχείο ένας καλός λόγος για να το επισκεφτείτε είναι και το κέντρο ευεξίας Akasha.


Editor’s tips:


Τον Φεβρουάριο, σε περίπτωση που επισκεφτείτε το Λονδίνο, καινούργιο εστιατόριο με θαλασσινά και ψάρι, το Assunta Madre, ανοίγει στο Mayfair.


Στο «Sumahan» της Κωσταντινούπολης μπορείτε να νοικιάσετε ιδιωτικό βαρκάκι να σας παραλάβει από το deck της σουίτας σας για μια μοναδική περιήγηση στον Βόσπορο και στη συνέχεια να ολοκληρώσετε την ημέρα με ένα γραφικό δείπνο πάνω στη θάλασσα, στο εστιατόριο «Tapasuma» του ξενοδοχείου.


Στη Φλωρεντία ένα από τα ωραιότερα καταστήματα γυναικείων ρούχων είναι το Miu Miu στη Via Roma.


Μίνιμαλ άποψη στην Αθήνα


Στη δική μας Αθήνα, το «Life Gallery», κρυμμένο στα βόρεια προάστια της πόλης, είναι ιδανικό για ένα γρήγορο διήμερο ζευγαριών που δεν θέλουν να ξεμυτίσουν από το ξενοδοχείο. Μοντέρνα αρχιτεκτονική, μινιμαλιστικός σχεδιασμός, επιφάνειες από γυαλί που σας επιτρέπουν να χαζέψετε στις υπαίθριες κήπους και την πισίνα. Επίσης, ένα μεγάλο spa και ο αναγνωρισμένος σεφ Λαζάρου.


ΛΕΝΑ ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...