Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Φεστιβαλικός Γενάρης

Η ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου », που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ταξιδεύει στο Βερολίνο, την ώρα που κάτοικοι της Κρήτης ποστάρουν backstage φωτογραφίες.

Μπορεί οι κινηματογραφόφιλοι του κόσμου να παρακολουθούσαν αυτές τις ημέρες το Sundance Festival, το ένα μάτι τους όμως… αλληθώριζε προς Βερολίνο. Κι αυτό γιατί εκεί θα κάνει την πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα του το πολυαναμενόμενο φιλμ «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», με υπέροχα γυρίσματα στην Κρήτη, την Ακρόπολη και την Πλάκα, με δελεαστικό καστ και ένα σενάριο που υπόσχεται πολλά.


Υστερα από διαδοχικές αναβολές (η ημερομηνία προβολής που είχε δοθεί αρχικά ήταν στα τέλη του 2013, αλλά άλλαξε πολλές φορές), η ταινία με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Νταστ και τον Βίγκο Μόρτενσεν προβάλλεται στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου και όλοι ασχολούνται με αυτήν! Η υπόθεση είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ και εξελίσσεται στη δεκαετία του ’60. Ενα ζευγάρι Αμερικανών, που διατείνεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές, προσπαθεί στην πραγματικότητα να διαφύγει της σύλληψης για απάτες.


Οπως φαίνεται πάντως, εκείνοι που περιμένουν την ταινία περισσότερο από όλους είναι οι Κρητικοί. Για εβδομάδες ολόκληρες το νησί «χόρευε» στους ρυθμούς των γυρισμάτων, καθώς τα συνεργεία μεταφέρονταν από το παλιό λιμάνι στο κέντρο της πόλης των Χανίων κάνοντας παρεμβάσεις και στήνοντας σκηνικά για να φτιάξουν τα Χανιά μιας άλλης εποχής, ενώ στην οδό Σουρμελή χτίστηκε μέχρι και τεράστια πύλη για τις ανάγκες της ταινίας. Σκηνές γυρίστηκαν και στη Χαλέπα, στα ανατολικά Χανιά, στον δρόμο προς το Ακρωτήρι, στα Σφακιά, με γυρίσματα στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και σε κεντρικούς δρόμους όπου και πάλι επιστρατεύτηκαν αυτοκίνητα και λεωφορεία αντίκες, ενώ πλάνα υπάρχουν και από το Ηράκλειο και την Κνωσσό. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, με φόντο τον Παρθενώνα και την Πλάκα, συμπληρώνοντας το δελεαστικό πακέτο της πιο δυνατής φετινής «διαφήμισης» για τη χώρα μας.


Καθώς η ημερομηνία προβολής πλησιάζει, τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο και τα σχετικά blogs αναδημοσιεύουν συνεχώς φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Ελλάδα και κυρίως στον Παρθενώνα, ενώ πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα μερικές ακόμη νέες φωτογραφίες. Τις καλύτερες ωστόσο τις έχουν οι ίδιοι οι Κρητικοί που έκαναν τους φωτορεπόρτερ με τεράστια επιτυχία ανεβάζοντας «ζεστό» υλικό στα προφίλ τους στα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...