Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες, Κυριακή, η χειροτονία σε...

Τα νέα στοιχεία στη δίκη του παιδιάτρου που κατηγορείται πως ασέλγησε σε...

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό...

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Μια μεγάλη αγκαλιά για την Αναστασία

Ολο το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός στήριξε οικονομικά το επτάχρονο κορίτσι ώστε να αποφύγει την τύφλωση.

Μία εντεκάδα όλο Ελληνες, μεταξύ των οποίων οι Νταλακούρας και Μπελεβώνης, παρατάχθηκε και κατάφερε να ενισχύσει την οικογένεια ενός επτάχρονου κοριτσιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια των ματιών και κινδυνεύει με τύφλωση, καθώς σήμερα ξεκινάει το ταξίδι προς την ελπίδα. Η μικρή Αναστασία από την Αβόρανη Αγρινίου υποφέρει από οπτική νευροπάθεια και έχει κριθεί αναγκαία η νοσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ προκειμένου να μη χάσει το φως της.


Το κόστος του ταξιδιού και της νοσηλείας ήταν μεγάλο και η οικογένειά της αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά. Για τον λόγο αυτόν κινητοποιήθηκαν οι συμπολίτες της αλλά και φορείς όπως η ΠΑΕ Παναιτωλικός, που διεξήγαγε φιλικό αγώνα μεταξύ ομάδας του Παναιτωλικού με παιδιά από τα τμήματα υποδομής (Κ20), ενισχυμένη με επαγγελματίες και αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα επιλέκτων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Αιτωλοακαρνανίας.


Το κοριτσάκι παρακολούθησε μαζί με τους δικούς του το παιχνίδι, που έληξε ισόπαλο 0-0, με τους αγωνιζόμενους πάντως να προσφέρουν θέαμα και τους θεατές να δείχνουν την ευαισθησία τους και να ενισχύουν την προσπάθεια γεμίζοντας το γήπεδο. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος της συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για να μεταβεί η μικρούλα στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που απειλεί την όρασή της.


Την περασμένη Πέμπτη η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό. Χρήματα πρόσφερε τόσο ο κόσμος όσο και ο πρόεδρος, αλλά και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της αγρινιώτικης ομάδας κι έτσι η επτάχρονη θα ταξιδέψει στην Αμερική για να υποβληθεί στην απαιτούμενη επέμβαση.


ΠΑΕ: «Το αίσθημα αλληλεγγύης παραμένει ισχυρό»


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με ιδιαίτερη χαρά κάνει γνωστό στους φιλάθλους ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της μικρής Αναστασίας στέφτηκε με επιτυχία. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν ηθικά και υλικά την πρωτοβουλία. Ολους όσοι συνεισέφεραν στην κοινή προσπάθεια και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια της Αναστασίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


»Αποδείχτηκε ότι σε αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον αδύναμο συνάνθρωπο παραμένει ισχυρό. Η κοινωνία πρόσφερε απλόχερα αυτό που αρνείται να δώσει σε ένα 7χρονο κοριτσάκι, το οποίο κινδυνεύει να χάσει την όρασή του, η “κρατική πρόνοια” (ως έχει υποχρέωση) ή άλλοι θεσμικοί φορείς. Ευχόμαστε στην Αναστασία, που το Σάββατο ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία, να επιστρέψει απόλυτα υγιής κοντά μας».


Η τοπική κοινωνία του Αγρινίου είναι ενθουσιασμένη από τη συγκέντρωση των χρημάτων και οι ευχές όλων θα συνοδεύσουν τη μικρούλα και την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα της, η κυρία Λαμπρινή, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να μπορέσει η κορούλα της να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι ελπίδας. Η ίδια είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, όταν είχε αναφέρει πως αποφάσισε να βγει στην τηλεόραση για να γνωστοποιήσει το θέμα, αφού δεν έβρισκε ανταπόκριση από πουθενά:


«Η Αναστασία μου είναι δυνατή. Ρωτάει συνέχεια “πότε θα φύγουμε, μαμά, να πάμε στην Αμερική, να γίνει καλά το ματάκι μου;”. Ολο αυτό είναι γολγοθάς, αλλά η πίστη μου είναι μεγάλη. Είναι ένας σταυρός που όμως θα επιστρέψουμε και θα βγούμε δυνατοί».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...