Η Νίκας αποσύρει προϊόντα της με DNA αλόγου

Ολα τα προϊόντα της σειράς «Νίκας Μοσχάρι» αποσύρει προληπτικά η εταιρεία, μετά την ανίχνευση DNA αλόγου σε δύο από αυτά. Οπως, μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα η Νίκας, θα προχωρήσει άμεσα και στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Νίκας διενήργησε με δική της πρωτοβουλία μια σειρά ελέγχων στα προϊόντα της, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά για παρουσία DNA αλόγου. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε στο καταναλωτικό κοινό, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αποσύρουν ολόκληρη τη σειρά. Εξάλλου η απόφαση για την αγορά ειδικού μηχανήματος για εσωτερικούς ελέγχους πάρθηκε με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας πανευρωπαϊκά.  

Να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ περίπου πριν από μία εβδομάδα είχε προχωρήσει σε ανάκληση των προϊόντων «Nikas Μοσχάρι Λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και «Νikas Μοσχάρι Παριζάκι» γιατί ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. 

Ο φορέας συνεχίζει τους ελέγχους έχοντας ελέγξει ώς τώρα εκατοντάδες επιχειρήσεις σε παραγωγικές μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Σε σύνολο 256 δειγμάτων που αναλύθηκαν, θετικά ήταν τα αποτελέσματα σε 34, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα σε 37 ακόμη αναλύσεις. Αντίστοιχα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 34 αναλύσεις για την επικίνδυνη ουσία φαινυλοβουταζόνη, με 12 δείγματα να έχουν βγει αρνητικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα 22 δείγματα.

         

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ