Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες, Κυριακή, η χειροτονία σε...

Τα νέα στοιχεία στη δίκη του παιδιάτρου που κατηγορείται πως ασέλγησε σε...

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό...

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Μου έριξαν πισώπλατα!

Ο 32χρονος που συνελήφθη έπειτα από άγρια καταδίωξη στον Πειραιά κάνει μήνυση στους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

Απροσδόκητη τροπή παίρνει η δραματική καταδίωξη με καταιγισμό πυροβολισμών η οποία σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην «καρδιά» του Πειραιά, καθώς ο 32χρονος που συνελήφθη αιμόφυρτος στρέφεται με μήνυση κατά των αστυνομικών υποστηρίζοντας ότι τον πυροβόλησαν πισώπλατα, ενώ ήταν άοπλος, και επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που τον επιβεβαιώνουν.


Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του και στην «Espresso» ο Αρης Σταθόπουλος: «Οι αστυνομικοί άρχισαν να με πυροβολούν πισώπλατα και απρόκλητα με τα υπηρεσιακά τους περίστροφα χωρίς να βρίσκονται οι ίδιοι ή διερχόμενοι πολίτες σε κατάσταση ανάγκης ή αμύνης» λέει και συνεχίζει: «Γι’ αυτό τον λόγο βρέθηκαν στον χώρο τουλάχιστον έξι κάλυκες».


Μάλιστα ο νεαρός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως μας τόνισε ο συνήγορός του Γιάννης Καλογριδάκης: «Θα καταθέσει μήνυση τις επόμενες ώρες κατά των αστυνομικών που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ και να τον τραυματίσουν σοβαρά. Ο εντολέας μου ζει σήμερα από θαύμα, ενώ η σφαίρα που τον βρήκε πάνω από τον αστράγαλο του προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, για το οποίο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων».


Οπως είπε ο κ. Καλογριδάκης: «Ο 32χρονος ήταν άοπλος. Ετρεχε πεζός για να ξεφύγει και οι αστυνομικοί άρχισαν να του ρίχνουν στο ψαχνό. Και αυτό θα το αποδείξουμε στο δικαστήριο».


Στη δικογραφία που έχει στα χέρια της η «Espresso», ο Αρης Σταθόπουλος φέρεται το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου να μη σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και, διασχίζοντας την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, πέρασε σειρά κόκκινων φαναριών. Τελικά οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στη διασταύρωση της Γρηγορίου Λαμπράκη με την οδό Πειραιώς.


Σε εκείνο το σημείο, εκνευρισμένος από την κίνηση, φέρεται να έκανε όπισθεν και να έριξε τις μοτοσικλέτες των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχειρώντας να διαφύγει. Τότε έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και ο 32χρονος οδηγός -αν και τραυματίας στο πόδι- προσπάθησε να ξεφύγει πεζός.


«Με συντριπτικό κάταγμα από σφαίρα, με διαλυμένο κόκκαλο ήταν αδύνατον να περπατά. Πόσο μάλλον να τρέχει, να πηδάει φράχτες… Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, προκειμένου να τον σταματήσουν του έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες ενώ έτρεχε!» ανέφερε ο Γιάννης Καλογριδάκης και πρόσθεσε: «Ο εντολέας μου είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ήταν υπό την επήρεια χαπιών, γι’ αυτό έτρεξε, για να ξεφύγει. Φοβήθηκε. Αυτό δεν δικαιολογεί την ανθρωποκτόνο πρόθεση που επέδειξαν οι αστυνομικοί. Να τον πυροβολήσουν, και μάλιστα πισώπλατα».


Πάντως, τα όπλα των αστυνομικών που πυροβόλησαν έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παρά τις έρευνες στο σημείο της «συμπλοκής», δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί το όπλο που -όπως ισχυρίζονται οι ένστολοι- είχε στην κατοχή του ο δράστης.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...