Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η ελληνική σημαία στο Σότσι

Η Παναγιώτα Τσακίρη που θα κρατήσει τη γαλανόλευκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάει για τους στόχους της στους αγώνισμα στους δρόμους αντοχής.


Μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή της (την τρίτη κατά σειρά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες) και ανυπομονησία για την ώρα που θα μπει στο Fisht Olympic Stadium έχει η Παναγιώτα Τσακίρη. Η Δραμινή πρωταθλήτρια μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τη μεγάλη διοργάνωση που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας και για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να τη χρίσει σημαιοφόρο της αποστολής της χώρας μας.


Τι σημαίνει για εσένα να μπεις στο στάδιο κρατώντας υψωμένη την ελληνική σημαία;
Σίγουρα αναγνώριση για την προσπάθεια που έχω κάνει και φυσικά είναι και η μεγαλύτερη τιμή για εμένα. Περιμένω πώς και πώς τη στιγμή της παρέλασης.


Με ποιο στόχο πηγαίνεις στο Σότσι;
Δυστυχώς οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για να κάνω κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα. Δεν είμαι επαγγελματίας αθλήτρια. Πρέπει να δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση, έχω τις σπουδές μου και δεν μπορώ να κάνω την προετοιμασία που έχουν οι περισσότεροι αθλητές στο εξωτερικό. Προσπαθώ να αφιερώσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ σε αυτό που αγαπώ και είναι το χόμπι μου. Στόχος λοιπόν είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, δεδομένων των συνθηκών που προανέφερα. Για εμένα πάντως είναι επιτυχία ότι κατάφερα και πάλι να προκριθώ σε μια Ολυμπιάδα. Ολα τα παιδιά στη χιονοδρομία δουλεύουμε παράλληλα και η ομοσπονδία μάς στηρίζει μέχρι εκεί που μπορεί. Και τα χρήματα είναι ελάχιστα. Εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας και για τον εξοπλισμό μας και για άλλα πράγματα.


Γιατί τα χειμερινά σπορ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα;
Ως μεσογειακή χώρα, με περισσότερους ζεστούς μήνες τον χρόνο, είναι ώς ένα βαθμό λογικό να μην είναι δημοφιλής η χιονοδρομία στη χώρα μας. Είναι όμως κι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα και πρέπει να αφιερώνεις πάρα πολλές ώρες προπόνησης. Χρειαζόμαστε υποδομές, υποστήριξη οικονομική, συμμετοχές σε πολλά καμπ στο εξωτερικό…


Σε ποιο αγώνισμα θα πάρεις μέρος στο Σότσι;
Εγώ κάνω κυρίως δίαθλο και δρόμους αντοχής. Μπόρεσα κι έπιασα τα όρια για το δίαθλο. Δυστυχώς όμως η διεθνής ομοσπονδία δεν επιτρέπει περισσότερες από 27 χώρες να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς. Ετσι αναγκαστικά θα αγωνιστώ στους δρόμους αντοχής ως η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια.


Προέρχεσαι από οικογένεια με παράδοση στα χειμερινά σπορ. Ετσι δεν είναι;
Ναι, ο πατέρας μου συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιάδες. Η μητέρα μου επίσης υπήρξε αθλήτρια, ενώ και η αδερφή μου ασχολείται με όρεξη και έχει δυνατότητες.


Εχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις, λόγω των δυσκολιών;
Το σκέφτομαι για μετά το Σότσι. Φέτος έδωσα πολύ χρόνο και κόπο, ειδικά το καλοκαίρι, προκειμένου να έχω καλά αποτελέσματα στους αγώνες. Και είχα μια καλή προετοιμασία που άφηνε υποσχέσεις. Ομως δεν κρύβω ότι όλα αυτά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, όταν έπρεπε αναγκαστικά να αφιερώσω χρόνο στη δουλειά μου.


Δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο. Μόνο προσωπική χαρά και ευχαρίστηση. Θα αναγκαστώ να σταματήσω. Οσο μεγαλώνω οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες μεγαλώνουν κι αυτές. Τα περισσότερα παιδιά της ομάδας τα γνωρίζω προσωπικά.


Αλλά ξέρω ότι όλοι είναι παιδιά που δουλεύουν κι έχουν αφήσει πίσω τις δουλειές τους κυνηγώντας το Ολυμπιακό όνειρο. Ολοι όμως είναι πανευτυχείς που κατάφεραν να προκριθούν και ανυπομονούν να χαρούν αυτή την εμπειρία. Είναι μοναδική.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...