Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Νέα ζόρια για τον Τόλη

Χαρά: Είμαι έτοιμη να υποβληθώ σετην εξέταση DNA που δεν έκανα.

Τέλος δεν έχει, όπως όλα δείχνουν, η δικαστική διαμάχη της Τζούλιας Παπαδημητρίου με τον Τόλη Βοσκόπουλο σχετικά με το θέμα της Χαράς, που επιφυλάσσει νέα βάσανα για τον «πρίγκιπα της πίστας».


Η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή -όπως φάνηκε- δεν είχε ανοίξει όλα τα χαρτιά της και προχώρησε σε μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση. Εβγαλε τον άσο που έκρυβε καλά στο μανίκι της όλο αυτό το διάστημα και προχθές άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε ακυρώσει τη συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης της κόρης της, Χαράς, από τον Τόλη Βοσκόπουλο.


Οσοι γνωρίζουν την πολύκροτη υπόθεση, η οποία έχει ανοίξει από το 2007 και σε πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε με την απόφαση υπ’ αριθμ. 7317/2010 του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 10 Δεκεμβρίου 2010, θεώρησαν αυτήν την εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη από την πλευρά της Τζούλιας Παπαδημητρίου. Μάλιστα, τέσσερα χρόνια μετά, η Χαρά φέρεται αποφασισμένη -σύμφωνα με τον συνήγορό της- να υποβληθεί επιτέλους στο τεστ DNA (είχε εξελιχθεί σε θρίλερ λόγω των απανωτών αναβολών από την ίδια να προσέλθει για τη διαδικασία).


Η «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ του καλλιτέχνη και της Χαράς έχει κοπεί εδώ και πολύ καιρό. Η νεαρή κοπέλα διαμένει για αρκετά μεγάλο διάστημα στην Ελβετία, όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες. Δεν είναι όμως η απόσταση ο λόγος που την κρατά μακριά από τον σπουδαίο τραγουδιστή. Κι ενώ η πλευρά του Τόλη Βοσκόπουλου επιμένει στην αρχική της στάση, ότι, δηλαδή, «η πρωτόδικη απόφαση δικαιώνει απόλυτα τον καλλιτέχνη και οι ισχυρισμοί της Τζούλιας Παπαδημητρίου θα κριθούν από το Εφετείο αναληθείς και αβάσιμοι», η μητέρα της 25χρονης κοπέλας είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους, κάτι που καθιστά ξεκάθαρο και ο δικηγόρος της κόρης της, Θεόδωρος Πιπιλής.


«Επιθυμούμε να μην ισχύει εκείνη η απόφαση που έκρινε ότι το παιδί δεν είναι του Βοσκόπουλου. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη παραβιάζει τη σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που ρητά προστατεύουν τον θεσμό της οικογένειας. Δεν μπορεί να έρχεται ένας πατέρας είκοσι χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού και να λέει ότι δεν είναι δικό του».


Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πάλι και το ενδεχόμενο να ζητηθεί η λήψη DNA είναι ανοιχτό. Πλέον η Χαρά έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει κι εκείνη με τη σειρά της εξέταση του γενετικού υλικού. Και σε αυτήν την περίπτωση ο δικηγόρος της Χαράς είναι σαφέστατος: «Το δικαστήριο μπορεί κάλλιστα να διατάξει πάλι τη διενέργεια του τεστ DNA και σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση η Χαρά θα συμμορφωθεί. Είναι διατεθειμένη να κάνει το τεστ, διότι η ίδια πιστεύει, φυσικά, ότι είναι η κόρη του Βοσκόπουλου». Οι σχέσεις των πρώην συζύγων ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πλήρη ρήξη. Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται με μεγάλη αγωνία, καθώς θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τόσο της Τζούλιας όσο και του Τόλη. Οποιος θεωρήσει ότι αδικείται, μπορεί να προσφύγει ακόμη και στον Αρειο Πάγο.


Η αναγνώριση και η ακύρωση από το Πρωτοδικείο


Πριν από τον γάμο του με την Τζούλια Παπαδημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε προχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη σε εκούσια αναγνώριση της Χαράς, την οποία αντιμετώπιζε ως φυσικό παιδί του όλο το διάστημα που ήταν παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του. Μετά το διαζύγιο όμως, αλλά και τη δικαστική διαμάχη για τα οικονομικά, ο τραγουδιστής ζήτησε να γίνει τεστ DNA, ώστε να αποδειχτεί πως και βιολογικά είναι ο πατέρας της Χαράς. Το 2007, το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αίτησή του για διεξαγωγή του συγκεκριμένου τεστ, ώστε να δοθεί απάντηση με επιστημονικό τρόπο.


Μάλιστα, ύστερα από τριάντα ημέρες από την έκδοση της απόφασης διορίστηκε πραγματογνώμονας, ο οποίος κάλεσε τον Τόλη, την Τζούλια και τη Χαρά για αιμοληψία, ώστε τα δείγματα να ερευνηθούν με τη μέθοδο υβριδοποίησης DNA ή άλλη αναγνωρισμένη επιστημονική μέθοδο. Κι εκεί άρχισε το θρίλερ, καθώς ναι μεν το πρώην ζευγάρι εμφανίστηκε στο εργαστήριο, η Χαρά όμως ήταν άφαντη.


Η μητέρα της μάλιστα τότε είχε υποστηρίξει ότι το κορίτσι, αν και αρχικά δεν ήθελε να δώσει δείγμα αίματος, στη συνέχεια αποφάσισε να το κάνει. Παρ’ όλα αυτά, λόγω σπουδών στην Ελβετία, η 18χρονη τότε κοπέλα δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα (παρά μόνο το διάστημα 5 έως 20 Απριλίου, όταν «έπεφτε» το Πάσχα των καθολικών), όπως φάνηκε στη συνέχεια όμως η Χαρά δεν προθυμοποιήθηκε ποτέ να μπει στη διαδικασία της αιμοληψίας προκειμένου να διευκρινιστεί αν ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ο φυσικός πατέρας της, επειδή η ίδια το θεωρούσε αυτονόητο.


Αυτό λοιπόν εξόργισε τον δημοφιλή καλλιτέχνη, ο οποίος αποφάσισε να καταθέσει και νέα αίτηση, με την οποία όχι μόνο απαιτούσε την επανάληψη της διαδικασίας εξέτασης του DNA, αλλά σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της κόρης του, την ακύρωση της πράξης αναγνώρισης της Χαράς ως νόμιμου παιδιού του.


Κάτι το οποίο τελικά συνέβη, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα και αφού δεν πραγματοποιήθηκε από την πλευρά της Χαράς καμία από τις δύο εξετάσεις DNA, οι οποίες είχαν ζητηθεί με την υπ’ αριθμ. 7317/2010 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του Βοσκόπουλου, θεωρώντας προϊόν πλάνης την αναγνώριση της Χαράς από τον τραγουδιστή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η 25χρονη -σήμερα- το δικαίωμα διατροφής κατά τη διάρκεια των σπουδών της.


Θυμίζουμε πως ο Τόλης είχε δημόσια κατηγορήσει πριν από αρκετά χρόνια την Τζούλια Παπαδημητρίου ότι λίγο καιρό προτού του ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση με σπέρμα άγνωστου δότη.


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ



Η συνεργασία με τον Πλέσσα και η λατρεία για τον πρίγκιπα της πίστας


Μετά τη μεγάλη συναυλία που έδωσε μαζί με τον Μίμη Πλέσσα τον περασμένο Ιούλιο στο Βεάκειο, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Πειραιά προκειμένου να τιμηθεί από την πόλη στην οποία μεγάλωσε, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποφάσισε τον χειμώνα να επαναλάβει τη συνεργασία με τον γνωστό συνθέτη.


Οι εκδηλώσεις λατρείας των φανατικών θαυμαστών του το καλοκαίρι, οι οποίοι… προσκυνούσαν στα πόδια του «πρίγκιπα» του λαϊκού τραγουδιού, έπεισαν τον δημοφιλή καλλιτέχνη να κάνει σταθερές εμφανίσεις, αφού συνειδητοποίησε πόσο πολύ είχε λείψει στο κοινό του.


Ετσι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη εμφανίζεται σε μαγαζί των Αμπελοκήπων μαζί με τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών, οι οποίες σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο, σε ένα πρόγραμμα που ήδη έχει αγαπηθεί και μάλιστα πήρε παράταση μέχρι τις αρχές Απριλίου.


Η δυναμική αυτής της συνεργασίας φάνηκε άλλωστε και από την πρεμιέρα, όπου τόσο ο Τόλης όσο και ο Μίμης Πλέσσας καταχειροκροτήθηκαν όχι μόνο από τον κόσμο που θέλησε να τους απολαύσει, αλλά και από τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα.


Η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου Μαρία βρέθηκε στο πρώτο τραπέζι μαζί με τη μητέρα της Αντζελα Γκερέκου και μάλιστα δεν  σταμάτησε να τραβά φωτογραφίες και βίντεο τον πατέρα της.


Ο Τόλης, κατασυγκινημένος, είχε σταματήσει το τραγούδι για να την αγκαλιάσει και να της δώσει ένα γλυκό φιλί. Αλλωστε, από αυτήν τη σημαντική βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πλευρό του οι δύο γυναίκες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...