Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Αγριο θρίλερ με την κινητή γιάφκα

Ξηρό και Μαζιώτη «βλέπουν» πίσω από το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο κλεμμένο Ι.Χ. στο Π.Φάληρο.


Τους καταζητούμενους τρομοκράτες Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική πίσω από το κλεμμένο αυτοκίνητο-γιάφκα που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής στο Π. Φάληρο. Και οι δύο παίζουν στα δάχτυλα τον χειρισμό των εκτοξευτήρων ρουκετών που βρέθηκαν στο κλεμμένο όχημα. Αλλωστε ο Μαζιώτης έχει χτυπήσει με RPG την αμερικανική πρεσβεία, ενώ επιχείρησε να κάνει το ίδιο -χωρίς όμως επιτυχία- στα γραφεία της Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2013. Οσο για τον Ξηρό, ο ίδιος είχε ομολογήσει προανακριτικά το 2002 ότι ήταν ειδικός στην εκτόξευση ρουκετών με τους πυροσωλήνες της 17Ν.


Στην Αντιτρομοκρατική είχαν εντοπίσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και φυσικά γνώριζαν το περιεχόμενό του. Για τον λόγο αυτό είχαν παγιδεύσει ολόκληρη την περιοχή, ενώ ήταν έτοιμοι και πάνοπλοι ώστε να δώσουν μάχη με τους ανθρώπους που θα εμφανίζονταν να πάρουν το κλεμμένο όχημα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ, καθώς φαίνεται ότι οι τρομοκράτες αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών στην περιοχή.


Οι Αρχές ψάχνουν πλέον το υλικό από τις κρυφές κάμερες με τις οποίες είχαν παγιδεύσει την περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις και να εντοπίσουν πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν σχέση με τα όπλα της «κινητής γιάφκας».


Στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ., μέσα σε δύο σακβουαγιάζ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, ένας εκτοξευτήρας ιδίου τύπου, τέσσερις χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές τους, τρία υποπολυβόλα καλάσνικοφ (τα οποία ήταν «καθαρά»), επτά γεμιστήρες για τα συγκεκριμένα υποπολυβόλα, δύο κοντάκια, περισσότερες από 200 σφαίρες, γάντια και κουκούλες τύπου full face.


Από το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμάται ότι είτε το αυτοκίνητο είχε αφεθεί στην περιοχή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό χτύπημα της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά τα όπλα είτε για να τα παραλάβει σύνδεσμος της ένοπλης ομάδας και να τα μεταφέρει σε πιο ασφαλές σημείο. Εκτιμάται επίσης πως οι ενδεχόμενοι στόχοι των τρομοκρατών ήταν τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού ή ακόμα και μεγάλες εφοπλιστικές εταιρίες που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.


Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν αποκλείουν και το πλέον εφιαλτικό σενάριο, οι τρομοκράτες να είχαν στοχοποιήσει κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή οικονομικό παράγοντα της χώρας, που χρησιμοποιεί την παραλιακή λεωφόρο για τις μετακινήσεις του!


Δεν είναι δυνατόν από το «κάδρο» των ερευνών να λείπει το ενδεχόμενο της αποστολής οπλισμού, δηλαδή κάποιοι να είχαν προμηθευτεί τα όπλα από τη μαύρη αγορά και να είχαν αφήσει εκεί το αυτοκίνητο με το οπλοστάσιο προκειμένου να παραληφθεί στη συνέχεια από εκείνους που έκαναν την «παραγγελία»…


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Εντόπισαν δύο αποτυπώματα


Αν και οι κάτοχοι του οπλοστασίου είχαν φροντίσει να καθαρίσουν προσεκτικά το εσωτερικό του κλεμμένου Opel Astra, οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρήκαν δύο δακτυλικά αποτυπώματα και προσπαθούν να τα παραβάλουν για να εξακριβωθεί αν ανήκουν στους τρομοκράτες που το έκλεψαν την Πρωτοχρονιά. Το ένα βρέθηκε στο τιμόνι και το άλλο στη δεξιά «κολόνα» του οχήματος, αλλά δεν αποκλείεται να ανήκουν στην ιδιοκτήτριά του.



Από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου η Αντιτρομοκρατική είχε «παγιδεύσει» το αυτοκίνητο


Από τις 10 Ιανουαρίου γνώριζε η Αντιτρομοκρατική την ύπαρξη του αυτοκινήτου-γιάφκα, το οποίο είχε συσχετίσει με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι επιτελείς της υπηρεσίας είχαν έλθει σε συνεννόηση με την Αμεση Δράση για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας την Πρωτοχρονιά, ημέρα που ξεκίνησε η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού. Στα πληρώματα των περιπολικών είχε δοθεί η εντολή για αυξημένη προσοχή, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο να κυκλοφορούσε ο δραπέτης με το κλεμμένο Opel Astra.


Τελικά, το όχημα-γιάφκα βρέθηκε από περιπολικό της Αμεσης Δράσης μέσω του συστήματος APNR, το οποίο εντοπίζει κλεμμένα αυτοκίνητα. Αμέσως η οδός Αγίας Κυριακής παγιδεύτηκε με κοριούς και μικροκάμερες, ενώ αστυνομικοί νοίκιασαν διαμέρισμα που είχε θέα προς το επίμαχο όχημα. Επιπλέον στην περιοχή τα «επαγγελματικά» αυτοκίνητα κλειστού τύπου ήταν μόνιμα σταθμευμένα κοντά στο ύποπτο όχημα και μέσα σε αυτά βρίσκονταν πάνοπλοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.


Οι τρομοκράτες είχαν σταθμεύσει το ασημί Opel μπροστά στην είσοδο ακατοίκητης μονοκατοικίας, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τους περίεργους γείτονες. Ομως οι κάτοικοι παραξενεύτηκαν από την παρουσία… μυστήριων περιπατητών, «επαγγελματικών» αυτοκινήτων, αλλά και του ύποπτου οχήματος, με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου να πάρουν τηλέφωνο την Αμεση Δράση και να καταφθάσουν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.! Ετσι, μπροστά στον φόβο η επιχείρηση να εξελιχτεί σε φιάσκο, η Αντιτρομοκρατική αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ύπαρξη του οχήματος-γιάφκα.


ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...