Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Θύελλα στο νησί των ανέμων

Πώς εμπλέκεται ο υποψήφιος για τον Δήμο Μυκόνου Ανδρ. Φιορεντίνος στο τεράστιο (οικονομικό) σκάνδαλο της Πολεοδομίας.


Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ανδρέα Φιορεντίνου, για τρίτη φορά υποψήφιου δημάρχου Μυκόνου, στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Πολεοδομίας, που έχει χαρακτηριστεί «το μεγαλύτερο στην ιστορία των Κυκλάδων» και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νησί των ανέμων.


Ο λόγος για την περίεργη οικονομική δοσοληψία του υποψήφιου δημάρχου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ με τον πρώην προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Ν.Α. Κυκλάδων Δημήτρη Μπουντούρη που διώκεται για δωροληψία με σκοπό την έκδοση παράνομων αποφάσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Η λίστα των… καταθετών!


Τα σενάρια εμπλοκής του κ. Φιορεντίνου με το περιβόητο σκάνδαλο άρχισαν στις 4 Αυγούστου του 2010, όταν η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευσταθία Σαλμά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με βασικό ύποπτο για τέλεση κακουργημάτων τον τότε προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Ν.Α. Κυκλάδων Δημήτρη Μπουντούρη, αφού, σύμφωνα με στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, 14 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος δήμαρχος, εμφανίζονταν να έχουν καταθέσει σημαντικά χρηματικά ποσά στον προσωπικό του λογαριασμό προκειμένου να νομιμοποιήσουν αυθαιρεσίες σε πολυτελείς βίλες του νησιού.


Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητούσε από τον πταισματοδίκη Ερμούπολης να διακριβώσει τα πλήρη στοιχεία όσων είχαν καταθέσει χρήματα στον επίμαχο λογαριασμό με αριθμό 002310-000802 της τράπεζας Alpha Bank, ενώ παράλληλα ζητούσε διευκρινίσεις για τις καταθέσεις που είχαν βρεθεί σε τρεις λογαριασμούς εκτός μισθοδοσίας του κ. Μπουντούρη. Κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών αποκαλύφθηκε πως το 2000, την περίοδο που ο κ. Φιορεντίνος εκτελούσε εργασίες ανέγερσης πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, είχε καταθέσει στον λογαριασμό του κ. Μπουντούρη χρηματικό ποσό ύψους 1.000.000 δραχμών προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και κάνοντας πολλούς να μιλούν για δωροδοκία και παράνομη συναλλαγή.


Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις το θέμα, ο ίδιος με γραπτή του δήλωση είχε κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης και αποτυχημένη προσπάθεια συκοφαντίας», ενώ παράλληλα είχε συνδέσει το θέμα με μια πισίνα 40 τ.μ. της οικογενειακής του επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να δώσει ικανοποιητικές και επαρκείς εξηγήσεις για το 1.000.000 δραχμές που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου που διώκεται για κακούργημα.


Η βίλα των 201,72 τ.μ. Που… ξαφνικά… μεγάλωσε!


Τα αναπάντητα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ. Στις 6 Ιουλίου του 1998 ο κ. Φιορεντίνος είχε αιτηθεί από την Πολεοδομία άδεια «ανεγέρσεως διωρόφου κατοικίας μετ’ υπογείου και γκαράζ», συνολικού εμβαδού 201,72 τ.μ. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών και συγκεκριμένα μόλις δύο χρόνια μετά την παροχή της οικοδομικής άδειας, η βίλα… μεγάλωσε και ως εκ θαύματος η διώροφη κατοικία των 201,72 τ.μ. «μεταμορφώθηκε» σε τριώροφη βίλα με υπερδιπλάσιο εμβαδόν της αρχικής άδειας!


Η εν λόγω άδεια, με αριθμό 718, είχε εκδοθεί στις 24 Νοεμβρίου του 1998 από το Πολεοδομικό Γραφείο Σύρου με την υπογραφή του ίδιου προϊσταμένου Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Ν.Α. Κυκλάδων Δημήτρη Μπουντούρη, του βασικού κατηγορουμένου για το σκάνδαλο! Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ για την εν λόγω κατοικία, αφού στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας του εκκαθαριστικού αναγράφεται ξεκάθαρα πως η βίλα έχει συνολικό εμβαδόν 431 τ.μ.! Με λίγα λόγια, το 2000, την περίοδο που ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου βρέθηκε να έχει καταθέσει 1.000.000 δραχμές στον λογαριασμό του κ. Μπουντούρη, κατάφερε να μεγαλώσει και τη βίλα του κατά περίπου 230 τ.μ.!


Ωστόσο, το αν η κατάθεση χρημάτων και η μεταμόρφωση της βίλας αποτελούν τυχαία γεγονότα, συμπτώσεις ή αποτέλεσμα δωροδοκίας είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές Αρχές, αφού λίγους μόλις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές η κοινωνία της Μυκόνου οφείλει και θέλει να γνωρίζει το «who is who» του υποψήφιου δημάρχου που υπόσχεται να προχωρήσει σε κάθαρση και αλλαγή. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο υποψήφιος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ (έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού), έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος (από το 1998) και έχει αποτύχει δύο φορές ως υποψήφιος δήμαρχος (το 2006 και το 2010), όταν έχασε με μικρή διαφορά από τους αντιπάλους του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...