Εβγαλαν τα μαχαίρια Τσίπρας – Λαφαζάνης

Τα έσπασαν για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη!

Τα έσπασαν χθες Τσίπρας – Λαφαζάνης, με αφορμή την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη με το χρίσμα της Κουμουνδούρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αιτία για το «όχι» της Αριστερής Πλατφόρμας ήταν η πορεία του Οδυσσέα Βουδούρη, αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής μέσα σε δύο χρόνια πέρασε από το ΠΑΣΟΚ (ψηφίζοντας το Μνημόνιο), μετά πήγε στη ΔΗΜ.ΑΡ. και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται εκτός αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λανθασμένο μήνυμα στον λαό.


Τελικά η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, καθώς και των υπόλοιπων υποψηφίων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Θα δώσουμε μαζί τη μάχη στις εκλογές ή θα απέχετε;» για να πάρει την απάντηση: «Θα απέχω».


Νωρίτερα η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε θέσει θέμα νομιμότητας για το αν μπορεί να αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εξηγώντας πως η εν λόγω υποψηφιότητα ξεπερνάει τα όρια των συμμαχιών που προβλέπει η πολιτική απόφαση του συνεδρίου. Το Αριστερό Ρεύμα είχε ζητήσει επίσης η ψηφοφορία να μη γίνει με ενιαία λίστα και των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών, αλλά ο καθένας να μπορεί να εκφράσει τη διαφωνία του για το πρόσωπο με το οποίο οποίο δεν συμφωνεί.


Προβλήματα είχε ο Αλέξης Τσίπρας και με τα «όχι» των πρωτοκλασάτων στελεχών του. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε Ζωή Κωνσταντοπούλου ή  Δημήτρη Παπαδημούλη που είπαν «όχι» προκαλώντας την οργή του Τσίπρα. Ο τελευταίος αποφάσισε να «καθαρίσει» πολλούς της παλιάς φρουράς και να πάει σε νέα πρόσωπα, όπως έγινε στον Δήμο Αθηναίων, για τον οποίο έχρισε υποψήφιο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και στην Περιφέρεια Αττικής με την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου, αντί της Σοφίας Σακοράφα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ