Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για τον Μάριο

Στο σκαμνί σήμερα οι οκτώ που καλούνται να σπάσουν την ομερτά για την εξαφάνιση του 26χρονου.


Δεκαεπτά μήνες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, που συντάραξε την κοινή γνώμη, οι οκτώ κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης καλούνται σήμερα να «σπάσουν» την… ομερτά  και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα οκτώ άτομα κάθονται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες κατά περίπτωση, όπως αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο 71χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» Πέτρος Μιχαλεάκος βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.


Ο 71χρονος κατηγορούμενος -που διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια- ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να «παρέσυρε» στις 9 Αυγούστου του 2012 τον 26χρονο Μάριο από το Διακοφτό Αχαΐας όπου παραθέριζε με την οικογένειά του στο Παλαιό Φάληρο, όπου τα ίχνη του χάθηκαν. Λίγες ώρες αργότερα ένα τηλεφώνημα στη μητέρα του Βαρβάρα Παπαγεωργίου αποκάλυπτε ότι η ζωή του μονάκριβου γιου της βρισκόταν σε κίνδυνο. Οι δράστες ζητούσαν λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον 26χρονο.


Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση η μητέρα του ενημερώνει τις Αρχές και το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται. Στις 16 Οκτωβρίου συλλαμβάνονται επτά άτομα, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα συλληφθεί και η σύζυγος του φερόμενου ως «αρχηγού». Εως σήμερα κανείς δεν έχει αποκαλύψει τι απέγινε ο 26χρονος Μάριος… Μιλώντας στην «Espresso» η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, που είχε αναδείξει την υπόθεση στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη, δήλωσε: «Ελπίζω στο δικαστήριο να αποκαλύψουν πού βρίσκεται το πτώμα του αδικοχαμένου Μάριου, που το μόνο λάθος που έκανε ήταν να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που θεωρούσε οικογενειακό του φίλο. Εύχομαι να λύσουν τη σιωπή τους για να μπορέσει αυτή η τραγική μητέρα να ανάψει ένα καντήλι στον τάφο του παιδιού της».


«Το πιο σημαντικό για τη μητέρα του είναι να αποκαλυφθεί πια η αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση του Μάριου και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος.


Το DNA στο πορτμπαγκάζ οδήγησε σε άσκηση της δίωξης


Σημείο-κλειδί στις έρευνες των αστυνομικών -που οδήγησε στην άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία- αποτέλεσε η αποκάλυψη ότι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκαν ίχνη από το αίμα του. Παρά το γεγονός ότι οι δράστες φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους πλένοντάς το, ο γενετιστής και μοριακός βιολόγος Γιώργος Φιτσιάλος, που ορίστηκε ως τεχνικός πραγματογνώμονας από την οικογένεια του θύματος, εντόπισε με ειδικό σπρέι ανίχνευσης κηλίδες αίματος, οι οποίες στη συνέχεια ταυτίστηκαν με το DNA του Μάριου.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...