Αποθέωση για τον Ελληνα επιθετικό στο Κρέιβεν Κότατζ αλλά και για τον Βέλγο ποδοσφαιριστή που με γκολ-φάουλ χάρισε τη νίκη στην Εβερτον.
Το «ελληνικό» στοιχείο στην Πρέμιερ Λιγκ κυριάρχησε το Σαββατοκύριακο, με τους Κώστα Μήτρογλου και Κέβιν Μιραλάς να αποτελούν σημεία αναφοράς. Ο προπονητής της Φούλαμ Ρενέ Μόλενστιν, για παράδειγμα, δέχεται μεγάλη πίεση από τον Τύπο και τον κόσμο της αγγλικής ομάδας για να φορέσει σύντομα φανέλα βασικού ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού.
Ο Μήτρογλου αποθεώθηκε πριν από την έναρξη του ματς με τη Σαουθάμπτον, όταν μαζί με τα άλλα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Φούλαμ πάτησε το χορτάρι του Κρέιβεν Κότατζ, αλλά η ήττα με 3-0 άφησε πικρή γεύση στο φινάλε. «Τον έχουμε αξιολογήσει και θα δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται στις προπονήσεις» είπε ο προπονητής του: «Επιθυμία μας είναι να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται όλα τα νέα πρόσωπα. Αν είναι έτοιμος, θα παίξει».
Ο Μιραλάς σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ το γκολ της νίκης στο 2-1 της Εβερτον κόντρα στη μαχητική Αστον Βίλα, τέρμα με το οποίο τα «ζαχαρωτά» μένουν στο κυνήγι μίας θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αντίθετη πορεία ακολουθεί η αντίπαλος του Ολυμπιακού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ηττήθηκε με 2-1 εκτός από τη Στόουκ και έχασε περισσότερο έδαφος. Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ της «Daily Mail» που αναφέρει ότι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ενδέχεται να πουληθεί το καλοκαίρι στην Αρσεναλ, αν ο Γουέιν Ρούνεϊ παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ