Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η μεταμόρφωση του Ροβινσώνα!

Ο ναυαγός που έμεινε δεκατέσσερις μήνες στον Ειρηνικό ωκεανό κουρεύτηκε και ξυρίστηκε.

Αλλος άνθρωπος -ή μάλλον… άνθρωπος- έγινε ο ναυαγός του Ειρηνικού που κατάφερε να επιζήσει επί δεκατέσσερις μήνες στη θάλασσα. Μετά το κούρεμα – ξύρισμα που του πρόσφερε ως δώρο η αμερικανική πρεσβεία των Νήσων Μάρσαλ, ο 37χρονος Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα φωτογραφήθηκε αγνώριστος. Δεν θύμιζε σε τίποτα τον ταλαιπωρημένο ναυαγό με τα μακριά γένια και μαλλιά που μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε ξεβραστεί στον κοραλλιογενή ύφαλο Εμπον.


Φανερά ανακουφισμένος και με τα σημάδια της κακουχίας να έχουν υποχωρήσει από το πρόσωπό του, ο 37χρονος άντρας από το Ελ Σαλβαδόρ περιέγραψε στις Αρχές την περιπέτειά του. «Δεν πίστευα ότι θα έβλεπα ξανά την παλιά εικόνα του εαυτού μου!» δήλωσε μέσω διερμηνέα ο Αλβαρένγκα. Οπως αποκάλυψε, όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Δεκέμβρη του 2012, όταν μαζί με τον γιο ενός φίλου του, τον 15χρονο Εζεκιέλ, ξεκίνησαν από τη δυτική ακτή  του Μεξικού, Κόστα Αζούλ, για να ψαρέψουν καρχαρίες με μηχανοκίνητη βάρκα.


«Χάλασε όμως και άρχισαν να μας παρασύρουν τα ρεύματα. Είχαμε προλάβει όμως να ψαρέψουμε δύο καρχαρίες και έτσι είχαμε τροφή για ένα διάστημα, όμως κάποια στιγμή αυτοί χάλασαν και έπρεπε να τους πετάξουμε» εξήγησε ο άντρας, αποκαλύπτοντας ότι είναι πατέρας ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού, που ζει με τους γονείς του στο Ελ Σαλβαδόρ.


Για να επιζήσουν οι δύο φίλοι τρέφονταν με μικρά πτηνά, που τα έπιαναν, τα αποκεφάλιζαν και έπιναν το αίμα τους. «Ο φίλος μου έπινε και το αίμα από χελώνες, όμως μετά πονούσε το στομάχι του και έκανε εμετούς» εξήγησε ο Αλβαρένγκα, αποκαλύπτοντας ότι ο φίλος του ξεψύχησε περίπου τέσσερις μήνες αργότερα και αναγκάστηκε να τον πετάξει στη θάλασσα.


Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της μέρας προστατευόταν από τον καυτό ήλιο καθισμένος κάτω από ένα μεγάλο κουτί, όπου προσευχόταν κιόλας. «Δεν είμαι καθολικός, όμως πιστεύω στον Θεό. Προσευχόμουν συνέχεια να με σώσει και Εκείνος μου έστελνε συνέχεια τροφή. Επιανα μικρά ψάρια βάζοντας απλά τα χέρια μου μέσα στο νερό και σχηματίζοντας δίχτυ με τα δάχτυλά μου» αποκάλυψε, ομολογώντας ωστόσο ότι υπήρξαν στιγμές που είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.


Την κρίσιμη στιγμή όμως ο Θεός του έστειλε ένα σημάδι, όπως είπε. Ενα πρωί, καθώς άνοιξε τα μάτια του, είδε ένα πουλί να κάθεται πάνω στη βάρκα του. «Σύρθηκα σιωπηλά προς αυτό και κατάφερα να το πιάσω. Καθώς του έκοβα το κεφάλι για να πιω το αίμα του, είδα στον ορίζοντα στεριά. Ηταν η πρώτη στεριά που έβλεπα έπειτα από μήνες» δήλωσε ο Αλβαρένγκα, ο οποίος αμέσως έπεσε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει. Το επόμενο που θυμάται είναι να ξυπνάει ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν σπεύσει κοντά του για να τον φροντίσουν και να του προσφέρουν νερό και καρύδες. Εκείνος ωστόσο το πρώτο πράγμα που αναφώνησε βλέποντας τροφή (το παραδοσιακό τρόφιμο των χωρών του Ειρηνικού) ήταν: «Τορτίγια!»


Και δυσπιστία για την απίστευτη ιστορία του 37χρονου


Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν την απίστευτη ιστορία του Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα οι Αρχές. Ο υπουργός Εξωτερικών των Νήσων Μάρσαλ, Τζι Μπινγκ, δεν έκρυψε την εντύπωση που του προκάλεσε το γεγονός ότι ο 37χρονος άντρας δεν ήταν ιδιαίτερα αδυνατισμένος, παρά την πολύμηνη κακουχία του. Ωστόσο οι γιατροί που τον εξέτασαν εξήγησαν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις ηπατικές διαταραχές και την κατακράτηση υγρών εξαιτίας της ανθυγιεινής διατροφής και της μακροχρόνιας έκθεσής του στον ήλιο και το θαλασσινό νερό.


Τις αμφιβολίες του εξέφρασε και ο Αμερικανός πρέσβης στα Νησιά Μάρσαλ, Τομ Αρμπουστερ, λέγοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς κάποιος επέζησε στη θάλασσα για σχεδόν 14 μήνες. Δυσκολεύομαι όμως και να φανταστώ πώς κάποιος βρέθηκε από το πουθενά στην ατόλη Εμπον».


Αυτήν την απορία ωστόσο μοιάζει να λύνει ένας Αυστραλός ωκεανογράφος, ο Ερικ βαν Σέμπιλ, ο οποίος αφού μελέτησε τους χάρτες των θαλασσών, επιβεβαίωσε ότι είναι πράγματι πιθανό τα ρεύματα και οι άνεμοι να οδήγησαν το σκάφος του Αλβαρένγκα από τη δυτική ακτή του Μεξικού, από όπου απέπλευσε, στις Νήσους Μάρσαλ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...