Πλούσιοι Ελληνες και φτωχαδάκια Γερμανοί

Παραλήρημα ξανά κατά της Ελλάδας από την «Βild».


Νέα επίθεση, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, κάνει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στην Ελλάδα και ασκεί σφοδρή κριτική για το νέο πακέτο στήριξης 20 δισ. ευρώ που ετοιμάζονται να της δώσουν οι δανειστές και από αυτά η Γερμανία θα χρεωθεί τα 6 δισ.


Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει και προσπαθεί να τεκμηριώσει γιατί οι Ελληνες είναι «πλουσιότεροι από τους Γερμανούς». Χαρακτηριστικά αναφέρει «λιγότεροι φόροι, περισσότερα ακίνητα, φορολογικά κόλπα, τα στοιχεία είναι επίσημα».


«Ο μέσος όρος της περιουσίας (των Ελλήνων) είναι διπλάσιος από ό,τι στη Γερμανία, αλλά η (γερμανική) κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων» υποστηρίζει ο αρθρογράφος της «Bild».


«Οι απειλούμενοι από τη χρεοκοπία Ελληνες χρειάζονται και πάλι δισεκατομμύρια που πρέπει να πληρώσουμε εμείς» αναφέρεται στο άρθρο επικαλούμενο τις πληροφορίες για ένα νέο πακέτο ύψους μέχρι 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ. θα χρεωθεί η Γερμανία.


«Είναι απίστευτο, γιατί οι Ελληνες είναι δύο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. Το κάθε νοικοκυριό διαθέτει περιουσία πάνω από 101.900 ευρώ, όπως κατέγραψε το 2013 η ΕΚΤ. Ο μέσος όρος ενός γερμανικού νοικοκυριού είναι 52.000 ευρώ, πώς είναι δυνατόν» αναρωτιέται οι αρθρογράφος.


Στη συνέχεια του δημοσιεύματος ο αρθρογράφος παραθέτει τους λόγους που οι Ελληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. «Πληρώνουν λιγότερους φόρους. Ενας μεσαίος μισθωτός πλήρωνε μέχρι και πριν από τρία χρόνια 18,8% φόρους και κοινωνική εισφορά, ένας Γερμανός 39,2%. Το επιτόκιο αποταμίευσης ανερχόταν στο 10%, στη Γερμανία στο 26,4%. Επιπλέον το 72% των Ελλήνων έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα ή ολόκληρο σπίτι, στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 44%. Ο τρίτος λόγος είναι η μεγάλη σύνταξη. Ενας Ελληνας συνταξιούχος παίρνει το 110% του ετήσιου μέσου εισοδήματός του, δηλαδή περισσότερο από τον μέσον όρο του μισθού ενός εργαζομένου, ενώ στη Γερμανία ένας συνταξιούχος παίρνει το 58% του μέσου όρου του μισθού του».


Ο τελευταίος λόγος αφορά τα «κόλπα» που σκέφτονται και εκτελούν οι Ελληνες για να φοροδιαφεύγουν.


ΕΛ.ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ