Αφίσες που προκαλούν (όλο) τον χριστιανισμό

Διαφημιστική καμπάνια από την Τουρκία με τον Ιησού.

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία! Στην προσπάθειά της να προσελκύσει όλο και περισσότερους τουρίστες, κυκλοφόρησε αφίσες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Μία από αυτές, που έχει και τη μορφή του Ιησού Χριστού (από κάποια τοιχογραφία), τιτλοφορείται «Tο σπίτι του χριστιανισμού»!


Πρόκειται για τεράστιο θράσος από τους διώκτες του χριστιανισμού, από εκείνους που δεν έχουν αφήσει ιερό ναό που να μην τον έχουν μετατρέψουν σε τζαμί.


Αλλη αφίσα φέρει τον τίτλο «Το σπίτι της Παρθένου Μαρίας». Στην αφίσα υπάρχει φωτογραφία γυναίκας (χωρίς μαντήλα) που προσεύχεται και στο βάθος φωτογραφία από την τελευταία κατοικία της Παναγίας, στην Εφεσο, όπου υπάρχει υπέρλαμπρη μικροσκοπική μονή, μόλις έξι χιλιόμετρα μακριά από τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο της ξακουστής ελληνικής πόλης του παρελθόντος. Στον χώρο αυτόν πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία της χρόνια η Παρθένος, σε ένα μικρό πέτρινο σπίτι που έχτισε ο Αγιος Ιωάννης. Ενα σπίτι που σήμερα αποτελεί μονή των καθολικών αλλά και των μουσουλμάνων, καθώς το κοράνι αποδέχεται την αγιότητα του προσώπου της Παναγίας.


Συνολικά η τουρκική κυβέρνηση έχει τυπώσει 34 αφίσες, που παρουσιάζονται όλες στην εφημερίδα «Ραντικάλ».


Κάποιες από τις αφίσες προβάλλουν αρχαία μνημεία με… άρωμα Ελλάδας, αλλά φυσικά οι Τούρκοι τα έχουν ιδιοποιηθεί. Κάποιες από τις αφίσες αυτές υπήρχαν και στη διεθνή έκθεση τουρισμού που έγινε προχθές στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία επισήμως δεν συμμετείχε η Ελλάδα. Συμμετείχαν όμως μεμονωμένα κάποιοι νομοί: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θάσος, Κυκλάδες (Μύκονος και Σαντορίνη) κ.ά. Μεγάλη όμως ήταν η συμμετοχή των Σκοπίων ως «Μακεδονία» αλλά και του ψευδοκράτους.


Αυτές οι τουρκικές αφίσες σε λίγες μέρες θα βρίσκονται τυπωμένες σε περιοδικά που κυκλοφορούν μέσω αεροπορικών εταιριών και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μην ξαφνιαστείτε, λοιπόν, αν σε κάποιο αεροπορικό σας ταξίδι διαβάσετε πως η Τουρκία είναι «το σπίτι του χριστιανισμού». Η μοναδική αφίσα από τις 34 που αντιπροσωπεύει τη γείτονα χώρα είναι εκείνη που φέρει τον τίτλο «Το σπίτι των Οθωμανών».


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ