Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Check in στο «ημερολόγιο» των must προορισμών!

Ξενοδοχεία εντός και εκτός συνόρων που κρύβουν έντονες συγκινήσεις και εικόνες βγαλμένες από καρτ ποστάλ.

Εάν είχατε ένα προορισμό να επιλέξετε, έναν μόνο σεφ αγαπημένο και ένα μοναδικό ξενοδοχείο να μείνετε, ποια θα ήταν αυτά; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε εμμονή με οτιδήποτε καινοτόμο και η μεγαλύτερή μας συγκίνηση είναι πλέον πώς θα ανακαλύπτουμε συνεχώς κάτι πρωτοποριακό. Αυτό όμως που έχω συνειδητοποιήσει όταν σχεδιάζω ταξίδια ξεκούρασης και αναψυχής είναι ότι οι επιλογές μου τείνουν να είναι σχεδόν πάντα προορισμοί και ξενοδοχεία δοκιμασμένα.


Επιλέξαμε για εσάς προορισμούς και ξενοδοχεία δοκιμασμένα στον χρόνο και κατάλληλα για κάθε είδους εξόρμηση. Κάθε μήνας έχει τη χάρη του. Προγραμματίστε λοιπόν εκ των προτέρων, λαμβάνοντας υπόψη το ημερολόγιό μας για το 2014.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Επιλέξαμε ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι Γαλλικές Αλπεις: τo Courchevel, έναν επίγειο χειμερινό παράδεισο.
Το ξενοδοχείο «Cheval Blanc» αποτελεί την crème dela crème του hospitality, αφού συνδυάζει ζεστό και άνετο περιβάλλον με σύγχρονες παροχές και υπερμοντέρνους χώρους. Ατού του ξενοδοχείου είναι το γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, καθώς ο σεφ είναι ο καταξιωμένος με αστέρια Michelin Yannick Alleno.


ΜΑΡΤΙΟΣ: Για τον πρώτο μήνα της άνοιξης προτείνουμε Φλωρεντία, το ξενοδοχείο «Villa la Massa» στην καταπράσινη Τοσκάνη. Μετά τα κρύα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, σίγουρα ένα ποτήρι Chianti θα σας ζεσταίνει ευχάριστα ενώ απολαμβάνετε τεμπέλικα πρωινά στην όμορφη πισίνα της «Villa» με θέα τον ποταμό Αρνο. Η «Villa La Massa» είναι ένα εξαιρετικό boutique hotel με υπέροχους κήπους και έργα τέχνης στο εσωτερικό του, πολύ γευστική τοσκανέζικη κουζίνα με αγνά υλικά από το μποστάνι της βίλας και καλές ποικιλίες κρασιών στο κελάρι του. Ιδανικό μικρό, πολυτελές ξενοδοχείο για ζευγάρια.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Τον Απρίλιο, μετά τα βουνά και την εξοχή, θα αναζητήσετε σίγουρα λίγο πολιτισμό και τι πιο ιδανικό από το Λονδίνο και το σχετικά καινούργιο «Edition Hotel», που όσο πάει και επεκτείνεται σε όλο το κόσμο. Ενα ξενοδοχείο που συνδυάζει υπέροχα το παλιό στοιχείο με το νέο. Φημίζεται για το εστιατόριό του Berners Tavern και τον δημοφιλή του chef Atherton, ενώ βρίσκεται σε κομβικό σημείο, τη γειτονιά Fitzrovia, κατεξοχήν καλλιτεχνική με πληθώρα μουσείων και γκαλερί.


ΜΑΪΟΣ: Το εναρκτήριο λάκτισμα στα καλοκαιρινά μας σχέδια δίνει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη, και το ξενοδοχείο «Grace». Η Σαντορίνη είναι πράγματι ένας μοναδικός προορισμός που σας κόβει την ανάσα από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας εκεί. Η μαύρη ηφαιστειακή άμμος, το βαθύ μπλε και τα αρμονικά συντεταγμένα λευκά της σπίτια πάνω από την Καλντέρα συνθέτουν τη μοναδικότητα του τοπίου, για την οποία έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο. Η επιλογή των ξενοδοχείων είναι απεριόριστη. Το αγαπημένο μου όμως είναι το «Grace Hotel», με παροχές πέντε αστέρων και ειδική υπηρεσία η οποία προσαρμόζει τη διαμονή σας ακριβώς στα μέτρα σας. Το ξενοδοχείο έχει βραβευτεί από το διεθνούς κύρους ταξιδιωτικό περιοδικό «Condé Nast Traveler» για την καλύτερη τοποθεσία στην Ευρώπη. Ο απόλυτος ανοιξιάτικος ρομαντικός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια.


ΙΟΥΝΙΟΣ: Λατρεύω την ακτή του Amalfi, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ τουριστική και μου θυμίζει τη δεκαετία του ’70 .Επιλέξτε για τη διαμονή σας ξενοδοχείο μακριά από τη Ριβιέρα για να αποφύγετε τον τουριστικό κομμάτι. Μεταξύ του κόλπου της Νάπολης και του Σαλέρνο βρίσκεται το Τέρμινι, ένα χωριουδάκι με αρκετές απότομες στροφές. Στην κορυφή του, εξασφαλίζοντας μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο, είναι το ειδυλλιακό ξενοδοχείο «Relais Blu». Το λευκό και το μπλε δεσπόζουν σε δωμάτια και εσωτερικούς χώρους. Εχει δε ένα πολύ καλό εστιατόριο, ενώ γίνονται μαθήματα μαγειρικής. Από εκεί μπορείτε να κάνετε ατελείωτες βόλτες στο Σορέντο, το Αμάλφι και όλα τα μικρά χωριουδάκια της ευρύτερης περιοχής. Προτού φύγετε επισκεφτείτε το γειτονικό χωριό Sant Agatha, το εστιατόριο του chef Alfonso Iaccarino, σε έναν όμορφο μεγάλο κήπο όπου θα γευθείτε τοπικές νοστιμιές με την υπογραφή αυτού του καταξιωμένου σεφ.


ΙΟΥΛΙΟΣ: Τι θα ήταν το καλοκαίρι δίχως μία επίσκεψη -έστω και σύντομη- από το Νησί των Ανέμων; Στις αρχές Ιουλίου η Μύκονος είναι το ιδανικό μέρος για να ενισχύσετε το μαύρισμά σας, να περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια της και να φάτε αχινούς με την ψυχή σας. Για μια απομονωμένη διαμονή στο πιο σαγηνευτικό κομμάτι του νησιού προτείνουμε το boutique hotel «Kivotos». Εξαίσιο spa, δείπνα κάτω από το φως των κεριών στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου, δύο κοινόχρηστες πισίνες (συν τρεις επιπλέον για τους VIP πελάτες που διαμένουν σε σουίτες), αλλά και η επιλογή ναύλωσης του ιδιωτικού γιοτ του ξενοδοχείου, «Prince de Neufchatel».


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Αποδράστε στη γειτονική Σαρδηνία, ένα τεράστιο νησί με πολυποίκιλη ομορφιά και μεγάλη εναλλαγή τοπίου.
Το «Porto Cervo» βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα κομμάτια της Μεσογείου. Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις του Αυγούστου και περιπλανηθείτε ώρες ολόκληρες στα μοναδικά μαγαζιά της Piazza Rossa, ενώ τα βράδια μπορείτε να τα περάσετε στην κοσμική μαρίνα, όπου θα βρείτε μπαρ και μεγάλη επιλογή εστιατορίων με εξαιρετικά θαλασσινά. Το ξενοδοχείο «Colonna Pevero» έχει πρόσβαση στην παραλία Pevero, μία από τις γνωστότερες του νησιού. Τα δωμάτιά του και όλοι οι εσωτερικοί του χώροι αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία, ενώ το spa του προσφέρει μεγάλη γκάμα από ειδικευμένες θεραπείες και σώματος και προσώπου.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Το «Gramercy Park», ξενοδοχείο-ορόσημο της Νέας Υόρκης, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, έχοντας φιλοξενήσει διακεκριμένους προσκεκλημένους για σχεδόν έναν αιώνα. Το ξενοδοχείο είναι μια σύγχρονη εκδοχή παραδοσιακού μεγάλου ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, με ειδικά σχεδιασμένα, χειροποίητα έπιπλα, έργα τέχνης του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων του Andy Warhol και του Jean-Michel Basquiat. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μοναδικές παροχές, εξαίσια έργα τέχνης και πολυτελή προϊόντα ομορφιάς.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η λίμνη Como για πολλές δεκαετίες αποτελούσε προορισμό ευγενών και βασιλιάδων. Τα τελευταία χρόνια έχει ξανάρθει στην επικαιρότητα, από τότε που αγόρασε σπίτι στην περιοχή ο γνωστός ηθοποιός George Clooney. Η «Villa d’ Εste» αποτελεί ξενοδοχείο-διαμάντι, αδελφάκι της «Villa la Massa» που προαναφέραμε, προσφέροντας άψογες παροχές μέσα σε μία μεγαλοπρεπή βίλα, η οποία έχει βραβευτεί από τα περισσότερα ταξιδιωτικά μέσα ανά τα χρόνια. Ξεχωρίζει για τους πλούσιους κήπους της και την εξαιρετική κουζίνα του εστιατορίου. Για ειδυλλιακά μεσημέρια επισκεφτείτε το Gatto Nero, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πόλη, χτισμένο αμφιθεατρικά σε λόφους – αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ζεστά εστιατόρια με υπέροχη θέα στη λίμνη από ψηλά. Τη ζεστή ατμόσφαιρα συμπληρώνει το φαγητό.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο Νοέμβριος «προστάζει» Μονακό και ξενοδοχείο «Metropole». Μεσογειακή ομορφιά με τη φινέτσα και τον πολιτισμό των Μονεγάσκων. Υπέροχες βόλτες στη λεωφόρο Princess Grace, γαλλικά bistro αλλά και ιταλικές trattorie πάνω στη μαρίνα. Κεντρικό ξενοδοχείο με γνωστό spa και εστιατόριο του Joel Robuchon.



Editor’s tips
– Προτού επιλέξετε οποιοδήποτε προορισμό, κάντε έρευνα αγοράς για τοπικούς σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, ώστε να μπορέσετε να προμηθευτείτε κάτι που δεν κοστίζει πολύ και είναι δυσεύρετο στην Ελλάδα.


Στο Λονδίνο ρίξτε μια ματιά στα κοσμήματα jolita.


– Για high street οικονομική λύση προτιμήστε το «River Island».
– Στο Μονακό για κάτι ιδιαίτερο κατευθυνθείτε στο k11, όπου θα βρείτε από coffee table books έως γυναικεία ένδυση.


Από το Αμάλφι μη φύγετε, εάν δεν έχετε αγοράσει τουλάχιστον ένα μπουκάλι αυθεντικό limoncello από λεμόνια του Sorrento.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...