Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανακούφιση με τον Γκαλέτι

Ο γιατρός του ΟΦΗ Γ. Στεφανουδάκης μιλάει για τις δύσκολες στιγμές.


Τον πρώτο τίτλο


Νερό στο όνομα του Ευγένιου Γκέραρντ πίνει ο Γιώργος Στεφανουδάκης. «Ηταν χαρισματικός προπονητής, ενώ είναι και χαρισματικός άνθρωπος. Τον τελευταίο καιρό έχει κάποια νευρολογική πάθηση και προβλήματα κινητικότητας, όμως είναι πολύ συγκινητικό ότι δεν λείπει από κανένα παιχνίδι του ΟΦΗ. Είναι απίστευτο! Πέρα από τα προπονητικά διδάγματα που μας είχε δώσει στο παρελθόν, τώρα δίνει διδάγματα ζωής!»


Βρίσκεται στην ομάδα του ΟΦΗ περισσότερα από 20 χρόνια φέρνοντας εις πέρας ό,τι δοκιμασία τού παρουσιαστεί, εύκολη ή δύσκολη. Ο Γιώργος Στεφανουδάκης, ιατρός (ορθοπεδικός) της ομάδας του κρητικού συλλόγου, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, μιλάει στην «Espresso» για όλους και για όλα τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως νιώθει… ανακουφισμένος που αποχώρησε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι!


Πότε άρχισε η συνεργασία σας με τον ΟΦΗ;


Εγώ ήμουν στο ιατρικό επιτελείο του δασκάλου για εμένα Αργύρη Μήτσου, στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου ΚΑΤ, και η συνεργασία με τον ΟΦΗ άρχισε το 1990. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έφυγα ποτέ από τον σύλλογο κι έτσι είμαι ο μοναδικός γιατρός με τα περισσότερα διαδοχικά χρόνια προσφοράς σε μια ομάδα στην Ελλάδα.


Το μεγαλύτερο στοίχημά σας ποιο ήταν;


Οταν έπρεπε στο ξεκίνημά μου να κάνω τους αθλητές να με εμπιστευτούν. Οι πιο πολλές ομάδες της επαρχίας εξάλλου έχουν τους επονομαζόμενους γιατρούς-τροχονόμους της Αθήνας, που εξετάζουν όλα τα περιστατικά. Αυτό στον ΟΦΗ το έχουμε καταργήσει εδώ και 20 χρόνια.


Ποιοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών σάς έχουν σημαδέψει;


Του Γιώργου Γεωργιάδη του Σάββα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης είχε κάνει ρήξη ο αχίλλειος τένοντας του ποδοσφαιριστή και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον ήχο! Είναι κάτι που θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Σπάνιος τραυματισμός ήταν του πρώην τερματοφύλακα Παναγιώτη Μπαρτζώκα, που είχε υποστεί πλήρη αποκόλληση της περόνης από την ποδοκνημική και το γόνατο.


Πώς κρίνετε την απόφαση αποχώρησης του Λουτσιάνο Γκαλέτι;


Η υπερβολική αγάπη που έχει το παιδί αυτό για το ποδόσφαιρο πιθανόν θα τον κατέστρεφε. Μπορεί να του στερούσε ακόμη και τη ζωή! Ενδόμυχα λοιπόν νιώθω καλά που αποφάσισε να αποχωρήσει και να σταματήσει. Την πρώτη φορά ο Αργεντινός βρήκε νεφρό συμβατό για να κάνει μεταμόσχευση από τον πατέρα του, θα ξανάβρισκε όμως, αν ξαναπάθαινε κάτι; Δεν υπάρχει πληθώρα ανάλογων περιστατικών εδώ και εμπειρία για να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις.


Ποιον θεωρείτε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ;


Εχουν περάσει πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιώργος Σαμαράς, που βγήκε από τα σπλάχνα του συλλόγου, ωστόσο το μεγάλο όνομα, το βαρύ χαρτί για εμάς ήταν ο Νίκος Μαχλάς. Είναι εξάλλου ο μοναδικός που έχει πάρει το Χρυσό Παπούτσι και ο πρώτος που έκανε μια ολόκληρη χώρα, την Ολλανδία, να χορεύει συρτάκι!


Εχει αλλάξει κάτι με τον Μάνθο Πουλινάκη στην προεδρία;


Εχει φέρει απίστευτη ηρεμία στην ομάδα. Είχαμε πραγματικά ξεχάσει τι πάει να πει ηρεμία τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν είμαστε βέβαια σε οικονομική άνθηση, αλλά είμαστε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση. Ο Πουλινάκης έχει το χάρισμα να μη βγάζει τα προβλήματα στη λαϊκή αγορά, στους πάγκους, κρατώντας τα εντός «σπιτιού». Αντίθετα, τα προηγούμενα χρόνια έβγαιναν προς τα έξω τα… σκουπίδια που έκαναν την ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο αποπνικτική και απωθούσαν τον κόσμο κι από την ομάδα.


Οικογενειακή κατάσταση: Εχω έναν γιο 17 χρόνων, που σπουδάζει Μηχανολογία.
Χόμπι: Θάλασσα και αέρας. Οδηγώ σκάφος και πιλοτάρω και super light.
Μουσική: Αυτό τον καιρό συνηθίζω να ακούω lounge.
Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω: Σκηνοθέτης. Είχα ξεκινήσει μαθήματα σκηνοθεσίας εξάλλου, όμως στην πορεία με κέρδισε η Ιατρική.
Ομάδα: Μόνο ΟΦΗ.
Αθλητικό ίνδαλμα: Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο. Μου αρέσει πάντως τα τελευταία χρόνια ο Σουηδός επιθετικός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Εχει καταπληκτική κίνηση.


ΧΑΡΗΣ ΔΑΝΤΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...