Τέλος από σήμερα το επίδομα του γάμου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει από σήμερα χιλιάδες παντρεμένους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα υποστούν μείωση στον μισθό τους της τάξης του 10%! Δυστυχώς, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αφού παύει πλέον να καταβάλλεται το επίδομα γάμου, επειδή έληξε και η τρίμηνη μετενέργεια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Τώρα όμως κόβεται οριστικά και για τους υπόλοιπους περίπου 300.000 παντρεμένους εργαζομένους. Η μοναδική περίπτωση να συνεχίσει κάποιος να το παίρνει, είναι να έχει… καλό εργοδότη, καθώς επαφίεται στη θέλησή του. Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αναμένεται να είναι ελάχιστοι οι εργοδότες που θα συνεχίσουν να το δίνουν. 

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη, ύστερα και από αυτή τη νέα μείωση η αγοραστική δύναμη των μισθωτών που αμείβονταν με τη συλλογική σύμβαση εργασίας κατρακυλά στα επίπεδα που ήταν στο τέλος της δεκαετίας του ’70!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ