Τους μήνυσαν για να βρουν την υγειά τους

Οι κάτοικοι της Μήλου στα άκρα με τους Αδωνη και Βρούτση.

Στην αντεπίθεση περνούν οι απεγνωσμένοι κάτοικοι και φορείς της Μήλου που, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο τους, αποφάσισαν να μηνύσουν τους υπουργούς Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη (φωτό) και Εργασίας Ιωάννη Βρούτση.


Πριν από λίγες μόλις μέρες, συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου, εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού έδωσαν βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ενάντια στα μέτρα υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και στο κλείσιμο του ΙΚΑ που λειτουργεί στο νησί. Παράλληλα, αποφάσισαν να αποστείλουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας της Μήλου προς τους Ιωάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, διοικητή του ΙΚΑ και Αδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Υγείας.


Ωστόσο όταν διαπίστωσαν πως οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις τους δεν έπιασαν τόπο, έπειτα και από συζήτηση με θέμα «Περαιτέρω ενέργειες για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου και ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μήλου μεταξύ Συλλογικών Φορέων Μήλου και Συνέδρων Εργατικού Κέντρου Μήλου», αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση σε βάρος των υπουργών και να υπάρξει συντονισμός με τα νησιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τη Μήλο.


Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που είχαν αποστείλει, μεταξύ άλλων, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Κύριε υπουργέ, διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο.


Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω υποχρηματοδότησης. Τα ήδη αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά την υγεία μας θα ενταθούν με την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και όσοι έχουν τη χρηματική δυνατότητα θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, οι δε άλλοι θα αναγκαστούν να παραμελήσουν την υγεία τους.


Η πολιτική αυτή, της υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, εκτός των άλλων, θα θίξει και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Μήλου, διότι στα πλαίσια του σύγχρονου τουρισμού αποδίδεται από τους περιηγητές αυξημένη σημασία στην ύπαρξη αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ