Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Κούπα με… πεντοζάλη

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε στον τελικό Κυπέλλου τον Αρη (90-53) πανηγυρίζοντας ακόμη έναν τίτλο.


Ακόμη ένας τίτλος προστέθηκε στην πλούσια τροπαιοθήκη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που έκανε τα σύνθετα αρκετά απλά στη χθεσινή μονομαχία. Ενα δεκάλεπτο, το τρίτο εν προκειμένω, ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, ώστε να προσπεράσει για τα καλά το εμπόδιο του -μαχητικού για 20 λεπτά- Αρη, κερδίζοντας επιβλητικά τον 39ο τελικό με 90-53, πανηγυρίζοντας παράλληλα το 15ο Κύπελλο στην ιστορία του μαζί με τους φιλάθλους του που βρέθηκαν στο κλειστό του Ηρακλείου.


Ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός ήταν ισόπαλος (40-40) στο ημίχρονο με τους «κίτρινους», στο παιχνίδι που διεξήχθη στην Κρήτη, ωστόσο από κει και μετά οι «πράσινες» μηχανές πήραν μπρος. Οι πολύπειροι Διαμαντίδης, Φώτσης και Μπατίστ πήραν -ξανά- στην πλάτη τους τον Παναθηναϊκό απέναντι στη νεανική ομάδα του Αρη, που έμεινε από ενέργεια.


Ο αρχικός ενθουσιασμός των Θεσσαλονικέων έφερνε την ομάδα του Μίλαν Μίνιτς σε θέση ισχύος σε πολλές στιγμές. Με την παρότρυνση των οπαδών του ο Αρης έπαιρνε δύναμη, προβληματίζοντας το «τριφύλλι».


Οι Μποχωρίδης και Βεζένκοφ είχαν ξεκινήσει «ζεστοί». Από την άλλη, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πάτησε γκάζι από το 20′ και μετά, έχοντας βέβαια περισσότερες λύσεις σε κάθε θέση. Και ας μη χρειάστηκε η συμβολή του ανέτοιμου Γκιστ, που ξεκουράστηκε εν όψει Μάλαγα.


Οι Κάρι και Ματσιούλις (30 πόντους με 6 τρίποντα μαζί) είχαν εξάλλου σημαντική συμβολή στο άνοιγμα της διαφοράς. Οσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έδινε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του, φτάνοντας και στο +38 (87-49) δύο λεπτά πριν από το φινάλε, με τον τυπικά φιλοξενούμενο Αρη να παραμένει εγκλωβισμένος, έχοντας πετύχει μόλις εννέα πόντους στο 2ο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο. Το γλέντι βέβαια των «πρασίνων» συνεχίστηκε αργότερα στα αποδυτήρια, όπου γιορτάστηκε η νέα κατάκτηση «κούπας».


Στον θρόνο της


Στο μεταξύ, ένας άνθρωπος που συνδέει το παρελθόν των δύο χθεσινών αντιπάλων, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έλυσε τη συνεργασία του με την Εθνική Κίνας και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η επιστροφή του στον πάγκο της Εθνικής από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.


Την ίδια ώρα, η Μπαρτσελόνα, που έχασε το Κύπελλο από τη Ρεάλ (77-76) σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, πιθανολογείται πως εξετάζει την περίπτωση του Ελληνα κόουτς Φώτη Κατσικάρη. Κυπελλούχος Κύπρου στέφθηκε ο Απόλλωνας Λεμεσού, κερδίζοντας σε επεισοδιακό ματς με 76-69 τον ΑΠΟΕΛ.


Κυπελλούχοι επίσης στέφθηκαν οι Καρσίγιακα (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία), Σάσαρι (Ιταλία), Μακάμπι (Ισραήλ).

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...